INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bit će ovo praznik rada za pamćenje najniže cijene INGR-ine dionice ove godine, ide to točno onako kako je IGI posložio…, dobra priprema pa slijedi realizacija, samo se pitam kako misli pokriti cijeli svijet jer kako se najavljuje kad se krene ugovarat sve što je prijavio na natječaje trebati će sve ove nezaposlene sa zavoda za zapošljavanje

Zbog lanjskog gubitka Ingra uzima sindicirani kredit
30.04.2010
S obzirom na visinu njezinih obveza, za budućnost Ingre ključno je financijsko stabiliziranje. Ingra planira sindiciranim kreditom restrukturirati dio dugoročnih i kratkoročne obveze koje su krajem 2009. ukupno iznosile gotovo 1,4 milijarde kuna

Financijski direktor Krunoslav Lisjak nije htio precizirati iznos kredita koji planiraju, objašnjavajući da upravo očekuju mandatna pisma iz Privredne i Raiffeisenbanke. Prijavili su se i za kredite HBOR-a, a njima bi financirali nekoliko projekata za kojima unatoč krizi postoji tržište.

a eto malo i o tome sto je to sindicirani kredit:
http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=1267

"Sindicirani krediti posebna su vrsta financijskog kredita u kojem sudjeluju dvije ili više prvorazrednih banaka, svaka sa svojim udjelom u kreditu, od kojih je jedna banka agent.

Banka agent zadužena je za koordinaciju međusobnih odnosa između korisnika kredita i svih banaka sudionica, što uključuje prikupljanje, plasiranje i povrat sredstava kreditorima i na taj način je omogućena komunikacija korisnika kredita samo s jednom bankom.

Prednosti:

– klijent jednostavnije dolazi do većeg iznosa kredita te iako u financiranju sudjeluje više banaka, klijent je u kontaktu samo s jednom bankom – bankom agentom, od početka sindiciranja do kraja otplate kredita.

– kredit se odobrava pod istim uvjetima koristeći zajedničku dokumentaciju čime se cijeli proces s aspekta Korisnika kredita značajno pojednostavljuje i ubrzava.

Sindicirani krediti se u pravilu odobravaju prvoklasnim klijentima koji su svojim dobrim poslovnim rezultatima atraktivni inozemnim i domaćim investitorima."

Optimist - loše informirani pesimist

Evo Igor ostao malo duže na poslu pa poslao FI Q1, prihodi 23mil, gubitak 18mil kn. Izgleda da su se Igor, Jasna i Antun prva tri mjeseca samo zajebavali.
Oće li šta napraviti do kraja godine, pitanje je za jack pot!

@antisa
jel’ moze link…

Optimist - loše informirani pesimist

http://zse.hr/userdocsimages/financ/INGR-fin2010-1Q-NotREV-N-HR.xls

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=101029

clanci o ingri prste na sve strane ekipa je nakrcana [thumbsup] poslova ko u prici…..vidimo se na asku
[yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

clanci o ingri prste na sve strane ekipa je nakrcana [thumbsup] poslova ko u prici…..vidimo se na asku
[yawn]

Gore od ovog ne može biti.
Dakle došlo je vrijeme da proglasimo dno. [tongue]

Šta ne? [lol]

Evo i tehnička [yawn]

Obey Ferengi Rules of Acquisition

Evo Igor ostao malo duže na poslu pa poslao FI Q1, prihodi 23mil, gubitak 18mil kn. Izgleda da su se Igor, Jasna i Antun prva tri mjeseca samo zajebavali.
Oće li šta napraviti do kraja godine, pitanje je za jack pot!

Bome pad prihoda sa 138 milijuna na 23 milijuna, to spada u sferu vjeroavli ili ne.
I gubitak.
Samo da ne prodaju Arenu, po onoliko koliko se pričalo, jer ako tu uknjiže dodatno gubitak, ode cijeli temeljni kapital. Mislim na razliku u cijeni, uloženo, dobiveno eventualnom prodajom.

Stara priča, natječaji od par milijardi eura, počeo je vidim i press raditi, to nije loše.
U sveopćem lošem stanju oko Ingre.

Dobro su ih nasanjkali oko Mavrova.

Kad se samo sjetim, nekada je to bila moja miljenica, proslavio sam se njome.
Od 12 000 do 60 000, samo tak.
Dokapitalizacija, skupštine, PR, uf…

Otišlo sve u PM.
Pratim, daj bože da se promijeni situacija nabolje, odmah sam ovdje!

[bye]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Čekao sam, čekao, čekao i odlučio danas lupiti po asku. Jednostavno imam neki fiiling da bi se ovo trebalo odlijepiti od dna. Inače u posljednju godinu i pol ovu dionicu nisam nikada shvaćao ozbiljno ulazio i izlazio više od 10-tak puta. Kada se sve zbroji napravio oko 800 tisuća prometa, zarada 5%, 40-tak tisuća kuna neto zarade . Na tolikom prometu i nije neka cifra, ali je zarada. Sve u svemu trejdanje je jako mukotrpan posao, i sasvim sam zadovoljan ako od pet trejda 3 puta pogodim, a dva puta popijem "kavicu". Pravilo mi je da na minus 10% od ulaza obavezno prodajem, a na plus 15% posto isto tako obavezno prodajem, bez obzira na daljnji razvoj situacije.
Ovaj puta sa svih 5000 komada ostajem do 50 kuna (a možda i dalje, ovisi o situaciji), ili do stečaja. Iskreno vjerujem iz iskustva da je ova prva solucija izglednija.
Većina dionica iz sastava Crobexa već se odavno odlijepila od svoga dna, a INGR-a još "grebe po dnu.
Neke od navedenih građevinskih dionica nisu po ničem u boljem položaju od INGR-e, a već su na 50% i više od dna.
Lako moguće da je ova dionica upravo u ovom mjesecu završila sa svojom "katarzom"!
Osjećaj za tajming je "ključ" uspjeha i zarade. Mislim da sam dobro "navio sat"!

[rolleyes]

Čekao sam, čekao, čekao i odlučio danas lupiti po asku. Jednostavno imam neki fiiling da bi se ovo trebalo odlijepiti od dna. Inače u posljednju godinu i pol ovu dionicu nisam nikada shvaćao ozbiljno ulazio i izlazio više od 10-tak puta. Kada se sve zbroji napravio oko 800 tisuća prometa, zarada 5%, 40-tak tisuća kuna neto zarade . Na tolikom prometu i nije neka cifra, ali je zarada. Sve u svemu trejdanje je jako mukotrpan posao, i sasvim sam zadovoljan ako od pet trejda 3 puta pogodim, a dva puta popijem "kavicu". Pravilo mi je da na minus 10% od ulaza obavezno prodajem, a na plus 15% posto isto tako obavezno prodajem, bez obzira na daljnji razvoj situacije.
Ovaj puta sa svih 5000 komada ostajem do 50 kuna (a možda i dalje, ovisi o situaciji), ili do stečaja. Iskreno vjerujem iz iskustva da je ova prva solucija izglednija.
Većina dionica iz sastava Crobexa već se odavno odlijepila od svoga dna, a INGR-a još "grebe po dnu.
Neke od navedenih građevinskih dionica nisu po ničem u boljem položaju od INGR-e, a već su na 50% i više od dna.
Lako moguće da je ova dionica upravo u ovom mjesecu završila sa svojom "katarzom"!
Osjećaj za tajming je "ključ" uspjeha i zarade. Mislim da sam dobro "navio sat"!

[rolleyes]

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

[yawn]

pa dno je bilo na 36
Gore od ovog ne može biti.
Dakle došlo je vrijeme da proglasimo dno. [tongue]

Šta ne? [lol]

Evo i tehnička [yawn]
[/quote]

New Report

Close