– ipak ja ne ulažem u ingru
– nekako mi nisu sigurni
– a ja baratam velikim svotama
– kako bih izašla kada nastupi panika???!!!????
I love this game!
Ivana,
pa ove dvije situacije nisu moguće ;
Ili ulažeš u INGRA-u ili ne barataš večim svotama ?
Odluči se !
[/quote]
– kolega, morate čitati pažljivo
– ja zbilja ne znam što vam nije jasno
– pa napisala sam da ne ulažem u ingru
– jer bih morala ući s puno love
– a kako bih onda izašla kada bude panika???!!!???
I love this game!
@jjure
@ivana1309
a zapravo samo htjedoh reci, eto mozda i malo laicki, da svaki novi posao zapravo potencijalno smanjuje i prijasnje gubitke, jasno, ima i onih koji ce tvrditi da ih moze i povecati ali bit je ipak u ovome prvom…ali bit je i u tome kako tko gleda, jel casa dopola puna ili prazna…
no drago mi je da se ipak pokrenula kakvu takvu diskusiju…vec je bilo postalo i malo dosadno…
vrijeme je da se prestanete samozavaravati, pa pišite iste poslove već mjesecima. Bez konkretnog velikog posla u jedinicama stotina mlijuna eura ovdje se neće pomaknuti. Pa pogledajte koliki je FF, koliko vas je unutra, gotovo pola foruma + tisuće ostalih malih dioničara. Pa ovdje se protrgovao taj isti FF već par puta na razinama ispod 40. A koliko je tek onih zarobljenih u vožnji do 50. Nema tog kapitala koji će ovo pogurati oštro gore o čemu vi sanjate, bez konkretnih ogromnih dogovorenih poslova. Onaj skok do 55-60 bio je navala optimizma nakon ožujka 2009 i prošle depresije koja je vladala 2 godine. Sad nam ostaje gorak okus rekordnih dobiti američkih kompanija, rasta zaposlenosti, stabiliziranja financija kad vidimo da se kod nas ništa nije promijenilo već pogoršalo. Kupi 36, prodaj 37. Kupi 37, prodaj 38. To je realnost ovdje cijelu ovu godinu.
vjerojatno nije slučajno da su rezultati i novi poslić objavljeni isti dan. možemo im vjerovati na riječ da će novih poslova biti, a ne smijemo zaboraviti niti na one koji su već u tijeku. k tome slijedi ugradnja bazena i naplata za arenu od grada, sigurno nešto i od haca za ceste…. bitno je da se radi i ako su rekli da u drugom polugodištu očekuju dobit valjda znaju što govore. moje je pitanje zbog čega bi sada, kad se sve zna, uopće netko prodavao po 32 gdje navodno, svi čekaju. i ljudi, pa svi vi imate dionice ingre a neprestano ih rušite!!!! što god oni radili ne mogu utjecati na usijane glave koji bi je kupovali po 20.
– ipak ja ne ulažem u ingru
– nekako mi nisu sigurni
– a ja baratam velikim svotama
– kako bih izašla kada nastupi panika???!!!????
I love this game!
Najsmjesnije mi je to sto svi na forumu barataju velikim svotama.Gdje je onda taj ludi promet,ako svi toliko trgujete?
Ja da imam velike svote,ne bih se nadrkavao i tipkao po forumima.
Istina je ta da je na forumu vecina mladih sa pristojnim svotama za nase prilike,nikakvih ”brutalnih” novaca tu nema.
No dobro,nisam dugo komentirao na Ingri,iako ju jos drzim,ali samo mi je drago da nije krenula rasprodaja danas.Izgleda da je ljudima dosta minusa,pa su se odlucili malo strpiti.
[/quote]
na virtualnoj berzi
Netko bi rekao sve:
– lingvist do lingvista
– bogatas do bogatasa
– finacijaš do finacijaša
Zalimo se Uprava Ingre nije bajna, a kad covjek pogleda kakvi su mali i potencijalni mali dionicari (cast izuzecima) covjek ne moze a da se ne zapita: "Majko mila s kojim sam ja to likovima zapeo u jami?!"
P.S. Poseban pozdrav svima onima koji nisu i "ne namjeravaju" kupiti Ingru, a danas su se jako raspisali!
P.S.S Poseban pozdrav i deckicu iz Zadra [lol] [lol] [lol]
koliko god se pise protiv tesko se otet dojmu da je vise panike u ovima koji cekaju razinu 32 i nize nego medju onima koji kupuju na 37-40
ja bi najbolje zaobilazio temu …bolje tak nego kao neki pokusavat uspanicit "drhtave"
AK JE TAK LOSE KAK SE PISE….nerazumijem…ko je to toliko dobar da se nezeli istrest do 36 da kupit na 32….
pa cak i ivani bi se to isplatilo….4 kn puta miljone koje ima…netreba kalkulator za izracunat dobit
Pozz
Ovako površno gledano, čak i nije loš izvještaj, iako bi ga valjalo malo detaljnije proučiti. Otpisali Mavrovo, što znači da će eventualni primitci po toj osnovi biti izvanredna dobit u nekom novom izvještaju. Ostatak gubitka je usklađenje cijena stanova. No ipak najvažnije od svega je da je firma ostvarila operativnu dobit, daklem INGRA radi i zarađuje od toga što radi a to pokazuje da je poduzeće, usprkos svemu, zdravo. Uz sve to ingra je dobrano smanjila dug. Operativna dobit od 38.7 milona kuna, u godini di je građevina u banani a naplata još gora, znači 5.16 kn po dionici, što bi na cijenu od 37 kn, značilo P/E malo iznad 7, daklem kupuj…
Ali burza izgleda ne misli kao ja , pa je Ingra pala. Što mene puno i ne briga, iako mi nekako oku draža zelena boja, jer mi ne pada na pamet prodavati je ni da ode 20% gore [cool]
kolega ako odete u banku i uzmete krediti od 100 nečega, u godini dana od tih 100 kroz posao napravite 101 a godišnje banci plaćate 10 kamata onda također imate operativnu dobit ali je posao i dalje katastrofalan
[/quote]
Da, yes, financijska poluga ih jako hebe tu sam stavku previdio. Vidim, razlika financijskih rashoda nad prihodima 109.5 milona kuna što je gotovo 20% ukupnih prihoda. Hvala kolega….
Kod VIADUKTA taj postotak manji od 1…
Ivana,
Odluči se !
[/quote]
I love this game!
[/quote]
Ivana, ako tražiš dionicu u kojoj možeš izaći kada je panika, na Crobex-u je nećeš naći, ali iz stana uvijek možeš pobiječi.
U ovom trenutku ne postoji pametnija kupnja od INGRA-e i to nije tajna, problem je nelikvidnost, a fondovi još uvijek bolje zarađuju na dnevnim posudbama i trgovanjima s HNB-om kao i Državnim obveznicama. Forex u tečajno razlici također nosi viši prinos od dionica danas.
Osim INGR-a, dugoroćno naravno, postoji dobar splet okolnosti i kod ULPL, INA, KRAS, HPB… ali postojeći lideri kao IGH, HT i ATPL su otplovili svoje definitivno bar za neko duže razdoblje, a ljudi trguju iz proste navike i ocijene stabilne dionice.
HT više nikada ne može biti što je bio, monopol mu je na kraju, Radić u IGH-u se čudno ponaša i radi, a ATPL vode ljudi koji su se oslobodili dionica ATPL-a, možda griješim ?
hvala prodavacu po 37….sljedece dno na 38 [rolleyes] poceli smo sa 36 ,danas je 37 … [bye] psi laju karavane prolaze…..
Ivana,
Odluči se !
[/quote]
I love this game!
[/quote]
Ivana, ako tražiš dionicu u kojoj možeš izaći kada je panika, na Crobex-u je nećeš naći, ali iz stana uvijek možeš pobiječi.
U ovom trenutku ne postoji pametnija kupnja od INGRA-e i to nije tajna, problem je nelikvidnost, a fondovi još uvijek bolje zarađuju na dnevnim posudbama i trgovanjima s HNB-om kao i Državnim obveznicama. Forex u tečajno razlici također nosi viši prinos od dionica danas.
Osim INGR-a, dugoroćno naravno, postoji dobar splet okolnosti i kod ULPL, INA, KRAS, HPB… ali postojeći lideri kao IGH, HT i ATPL su otplovili svoje definitivno bar za neko duže razdoblje, a ljudi trguju iz proste navike i ocijene stabilne dionice.
HT više nikada ne može biti što je bio, monopol mu je na kraju, Radić u IGH-u se čudno ponaša i radi, a ATPL vode ljudi koji su se oslobodili dionica ATPL-a, možda griješim ?
[/quote]
nije možda nego sigurno u top 10 atlanske imaš 3 člana uprave koji imaju skupa oko 10% dionica,za ostalo se u potpunosti slažem pogotovo za ingru