INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prema nekim saznanjima i INGRA će se javiti na ponovljeni natječaj za autocestu BAR-Boljare u Crnoj Gori .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

loris, loris [kiss]

DAJ PET !!!

Vrijednost INGR-e . Prema sadašnjim pokazateljima odnosno nominaloj vrijednosti dionice u ovom trenutku je 300 mil.Kn.a, a samo Arena Zagreb ima nominalnu vrijednost od 300 mil.EURA ili 7 puta više, bez ostalih kapitalnih i intelektualnih vrijednosti. Drugim riječima vrijednost INGR-e je najmanje 8-10 puta veća od trenutne cijene dionica.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Cirkus se nastavlja…..

p.s. koji im je ono dopis na zse.he
Pa ti ljudi niti pečat i potpis ne znaju staviti na dopis NEVJEROVATNO u crobex 10-u [angry]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

fakat su zbunjeni. no barem su objavili da postoje. samo neka oni objave što imaju, pa idemo dalje, da znamo na čemu smo. inače, 1Q neće objaviti s godišnjim.

A evo malo za potsjetiti se izvjesca od prosle godine (starost 1 godina)…
(http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=35741&tx_ttnews%5BbackPid%5D=23&cHash=bc5a4470fe)
"Zagrebačka Ingra prošlu je godinu završila s dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 11,89 milijuna kuna. To je višestruko manje u odnosu na 66,67 milijuna kuna dobiti iz prethodne godine, pokazuju nerevidirani nekonsolidirani rezultati poslovanja te tvrtke u 2008. koje prenosi Hina.

Na manju dobit, navode iz Ingre, najveći su utjecaj imali povećani operativni i financijski troškovi nastali u posljednjem kvartalu 2008. kako bi projekt sportske dvorane Arena Zagreb bio dovršen i isporučen u dogovorenom roku.

Iz Ingre ističu da je ta investicija u iznosu većem od 700 milijuna kuna dovršena u planiranom roku od 500 dana.

Ukupni prihodi Ingre u prošloj su godini iznosili 1,039 milijardi kuna te su prema 2007. povećani za 49 posto, dok se kod operativnih prihoda bilježi rast od 44 posto, na 1,01 milijardu kuna. Istodobno su ukupni Ingrini rashodi povećani za više od 61 posto, na 1,02 milijarde kuna.

Iz Ingre ističu i da je prošle godine ta tvrtka u vlastite investicijske projekte i akvizicije uložila više od 300 milijuna kuna, a da će iduće razdoblje iskoristiti za konsolidiranje poslovanja na razini cijele grupe."

@loris

samo sto 700 milijuna kuna nije 300 mil.EURA, vec 3 puta manje…a i pitanje dal bi danas na trzistu netko htio dati i toliko, s obzirom na, do danas, neuspjele pokusaje prodaje iste…drugim riječima samo vrijednost ulozena u izgradnju dvorane je oko 2.5 puta veća od trenutne ekv. trzisne kapitalizacije od 284.1 mil.Kn (http://www.mojedionice.com/fund/dionica.aspx?sifSim=INGR-R-A).

Optimist - loše informirani pesimist

Vrijednost INGR-e . Prema sadašnjim pokazateljima odnosno nominaloj vrijednosti dionice u ovom trenutku je 300 mil.Kn.a, a samo Arena Zagreb ima nominalnu vrijednost od 300 mil.EURA ili 7 puta više, bez ostalih kapitalnih i intelektualnih vrijednosti. Drugim riječima vrijednost INGR-e je najmanje 8-10 puta veća od trenutne cijene dionica.

Danas si se registrirao i odmah izbacuješ ovako inteligentne postove…

No dobro, kao prvo Arena vrijedi točno onoliko koliko je netko treći spreman za nju platiti. Ako ćeš gledati vrijednost Arene kao investicije koja generira nekakav cash flow i vraća investiciju, onda nećeš daleko doći. Ali valja probati… Osim toga:
Da li si možda provjerio da li je na Areni npr. nekakva hipoteka?
Da li si se možda upoznao sa "kapitalnim vrijednostima" Ingre uvidom u njihove revidirane izvještaje?
Da li si se možda upoznao sa ekipom koja vodi Ingru i stekao uvid u njihove "intelektualne vrijednosti"?

fakat su zbunjeni. no barem su objavili da postoje. samo neka oni objave što imaju, pa idemo dalje, da znamo na čemu smo. inače, 1Q neće objaviti s godišnjim.

Mislim da su NAMJERNO ZBUNJENI da nas raspiz…još više…jer tvrtka koja se bori bar bi dala malo optimizma (ne previše), al tu i tamo bi nešto bubnila! [undecid]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

Ovdje bi najbolje bilo da MFovi kupe ovih 6% od THNK skupe većinu, smjene ovu upravu ,dignu malo cijenu i prodaju ovo netkom stranom investitoru ..
Ako INGRa toliko vrijedi …I ako je netko hoće….
Uloženi novac drugačije vidit neće nikad….

Dvorana je izgleda više koštala nego što danas na tržištu vrijedi …Pokazao je to i velik interes kupaca za arenu – NITKO….
Koliki su dugovi ukupni nezna nitko ?
O poslovima se bezveze nagađa , jer nitko ništa negovori…

smanjuje se minus.......

…dajte ljudi stanite na loptu…kao prvo Ingra nije niti prodavala Arenu već im je samo bio cilj da ispitaju puls tržišta-tako su i objavili-a to mogu zar ne? FI uopće nije bitan za kretanje cijene…oni su dužni drugima ali su i drugi dužni njima…poslove radi od prije dogovorene, troškovi su manji nego ikad, pošteno su riješili višak radnika, napravili sve potrebno za predstojeće vrijeme i oporavak globalnog tržišta…tko ne vjeruje u ovu dionicu neka proda i ne piše drukerske gluposti na ovom forumu jer iako imate uspjeha već ste dosadili svim normalnim ljudima…poz pravim investitorima u ovu dionicu

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Mislim da su NAMJERNO ZBUNJENI da nas raspiz…još više…jer tvrtka koja se bori bar bi dala malo optimizma (ne previše), al tu i tamo bi nešto bubnila! [undecid]
[/quote]
treba samo malo strpljenja nebi đaba digao margin da nisam siguran,ako ingra propadne propadam i ja,cujemo se za koji mjesec na 80kn

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

Ovdje bi najbolje bilo da MFovi kupe ovih 6% od THNK skupe većinu, smjene ovu upravu ,dignu malo cijenu i prodaju ovo netkom stranom investitoru ..
Ako INGRa toliko vrijedi …I ako je netko hoće….
Uloženi novac drugačije vidit neće nikad….

Dvorana je izgleda više koštala nego što danas na tržištu vrijedi …Pokazao je to i velik interes kupaca za arenu – NITKO….
Koliki su dugovi ukupni nezna nitko ?
O poslovima se bezveze nagađa , jer nitko ništa negovori…

MF nece vidit pare?????????? ja bi se ovako izrazio: MI NECEMO VIDIT SVOJE MIROVINE [angry]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close