p.s. danas je dan čišćenja.
congratulations guys you won today!
sretno vam drugdje
trinaest-koji je sad ovo vrag? završili na 37,75.
…očito si puknuo i prodao čim se tako čudiš…no možeš nam se vratiti kad god želiš-u pon. u 10:01 kad prodaš HT…
neće biti potrebno vraćati se, još sam tu i mislim ostati do daljnjega
Već neki vremenski period promatram komentare na ovu temu, no tek sam se danas odlučio uključiti i to prije svega kako bih čestitao onim koji nisu danas prodali ovu dionicu, već su je čak i kupili za 37,00… svaka čast!
Ja sam pak kasno uključio i propustio svoju priliku… 🙁
Već neki vremenski period promatram komentare na ovu temu, no tek sam se danas odlučio uključiti i to prije svega kako bih čestitao onim koji nisu danas prodali ovu dionicu, već su je čak i kupili za 37,00… svaka čast!
Ja sam pak kasno uključio i propustio svoju priliku… 🙁
haha vidices sljedecih 20 dana kad ht povuce cijelo trziste dole kao i svaku godinu kupovace se i ispod 37,00, tek poslije 17.05 nakon dolaska velike kolicine novca mozemo nesto ocekivat ,ali samo na pojedinim dionicama
ovdje postoje dvije stavke,prva je što jeftinije kupiti,a druga je biti strpljiv i sretan što ste jeftino kupili,ingra neće propasti,samo je pitanje vremena kad će se odrabatiti preko 40 kn.jadranka je izjavila da će uložiti 14 milijardi kuna u izgradnju vrtića,škola,elektrana..bla,bla a tu ingra jednostavno ne može izbjeći posao,staro je pravilo-kad nitko ne troši država otvara kesu,ja ću ipak pričekati razinu 33-34,to je hazard,ali vrijedi pokušati,a možda i opalim na 35..vidit ću…pa mogli bi i graditi novi stadion koji se mora napraviti,mamić je rekao da bi ga gradile isključivo domaće tvrtke koje su u problemima..hm,ingr uredno refinancira obveze,i mislim da je ova cijena mali rizik,uz mogući velik dobitak,samo se treba strpiti još neko kratko vrijeme..nek narastu brodari pa ćemo sve iskrenit u ingr
ovdje postoje dvije stavke,prva je što jeftinije kupiti,a druga je biti strpljiv i sretan što ste jeftino kupili,ingra neće propasti,samo je pitanje vremena kad će se odrabatiti preko 40 kn.jadranka je izjavila da će uložiti 14 milijardi kuna u izgradnju vrtića,škola,elektrana..bla,bla a tu ingra jednostavno ne može izbjeći posao,staro je pravilo-kad nitko ne troši država otvara kesu,ja ću ipak pričekati razinu 33-34,to je hazard,ali vrijedi pokušati,a možda i opalim na 35..vidit ću…pa mogli bi i graditi novi stadion koji se mora napraviti,mamić je rekao da bi ga gradile isključivo domaće tvrtke koje su u problemima..hm,ingr uredno refinancira obveze,i mislim da je ova cijena mali rizik,uz mogući velik dobitak,samo se treba strpiti još neko kratko vrijeme..nek narastu brodari pa ćemo sve iskrenit u ingr
[lol] [lol] [lol] [lol]
Već su me jednom moderirali što sam se ovako izrazila, ali opet ću- Unicorno-čitaš me kao bosanac kinesku slikovnicu. Molim moderatore, da me ne cenziriraju bez razloga! Što je tu uvredljivo ili šta već..? A što se tiče pozicija u dionicama-debelo sam se opskrbila VDKT-om, INGR-om,JDPL-om i nešto malo LRH-om jer više nemam keša.Ništa više ne kupujem, a pogotovo ne prodajem (jer sam ionako na svim pozicijama trenutno u blagom minusu. Moji će nalozi od 8xx,5xxx,1xxx i 9x biti svima vama vidljivi na prodaji za 3-4 godine, a do tada samo se ovdje družim sa finim i pametnim ljudima.Verstehst?
Već su me jednom moderirali što sam se ovako izrazila, ali opet ću- Unicorno-čitaš me kao bosanac kinesku slikovnicu. Molim moderatore, da me ne cenziriraju bez razloga! Što je tu uvredljivo ili šta već..? A što se tiče pozicija u dionicama-debelo sam se opskrbila VDKT-om, INGR-om,JDPL-om i nešto malo LRH-om jer više nemam keša.Ništa više ne kupujem, a pogotovo ne prodajem (jer sam ionako na svim pozicijama trenutno u blagom minusu. Moji će nalozi od 8xx,5xxx,1xxx i 9x biti svima vama vidljivi na prodaji za 3-4 godine, a do tada samo se ovdje družim sa finim i pametnim ljudima.Verstehst?
a ja mislio da si platila clanarinu u ingri i otisla [rolleyes]
Nova usluga na tržištu u RH,
Zagreb, 15. travnja 2010. – Početkom mjeseca travnja na snagu je stupila obveza posjedovanja energetskog certifikata za nove objekte. INGRA je ovu odredbu dočekala spremna, štoviše uskoro tržištu planiramo ponuditi još jednu uslugu – ENERGETSKO CERTIFICIRANJE.
Osim novih objekata, energetske certifikate prema pravilniku koji je stupio na snagu trebaju ishoditi i svi javni objekti te nekretnine ponuđene na tržištu, a za provođenje tog procesa dan im je rok od 3 godine. Ovaj propis MZOPU-a donosi značajnu novost u hrvatskoj stanogradnji i njime se određuje da sve zgrade za koje se od 1. travnja 2010. godine podnosi zahtjev za izdavanje akta temeljem kojega se može graditi moraju imati energetski certifikat izdan prema odredbama pravilnika koji se odnose na energetsko certificiranje novih zgrada. To znači da će investitori biti dužni osigurati energetski certifikat prije početka njezine uporabe i puštanja u pogon.
Ovim propisom hrvatsko zakonodavstvo usklađuje se sa zakonodavstvom EU u kojoj je energetsko certificiranje već nekoliko godina standard, prije svega zbog svojeg utjecaja na zaštitu okoliša i smanjenje potrošnje energije. Dakako, uvođenje energetskih certifikata pomoći će i u kategorizaciji ponude na hrvatskom tržištu nekretnina. Nekretnine A+ kategorizacije svojim vlasnicima ostvarivat će nemale uštede u potrošnji energije koje se u konačnici mogu vrlo precizno i lako pretvoriti u realne iznose uštede koja se ostvaruje. Takve, kvalitetne i moderne nekretnine imat će pokriće i za više cijene po kojim će se prodavati jer će upravo one biti dugoročno isplativije.
INGRA kontinuirano naglašava svoju predanost uvođenju modernih tehnologija, ali i zaštiti okoliša. Upravo iz tih razloga INGRINA stručnjakinja za energetsku učinkovitost Andreja Marković d.i.s. jedna je od prvih ovlaštenih osoba u RH sa uvjerenjem koje omogućava provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje. Ing. strojarstva Andreja Marković vodit će i INGRIN tim stručnjaka kojim će INGRA tržištu ponuditi uslugu provođenja energetskih pregleda i energetskog certificiranja. Vjerujemo da će ova nova usluga INGRE biti prepoznata od strane velikog broj investitora koji, poput INGRE, prihvaćaju i preuzimaju obvezu očuvanja okoliša, kvalitetne gradnje i slijede moderne tehnologije.
Ingra je očiti primjer tko vlada Hrvatskom burzom i kakva nam je ruglativa i sposobnost regulatora.
Vladari burze ruše cijenu ispod 40 kn da izbace mirovince iz igre jer ispod te cijene više nesmiju kupovati. Cijena se spušta što je više moguće i na cca. 36 kn utovara se što je više moguće. Kada se utovari veća količina polako se diže cijena i kada je napumpaju na razinu kada mirovinci smiju kupovati pretovare im skupljenu količinu i tako u krug.
Dosada je bilo više ovakivih valova i biti će ih još i više jer nitko nema interesa da prekine ovo sr…..
Istovremeno sve više i više malih ostaje ošišano i odlazi sa burze praznih džepova.