Sutra ide sigurno odbijanac, jedini problem je sada što je otpor jako blizu, na 39kn.
[/quote]
Da li je taj odbijanac na temelju nekih konkretnih stvari ili je to samo tvoja želja? Oprosti što pitam jer u gledalici je na 10. mjestu već 34,x kn. Znam da to ne mora značiti tu cijenu, pa pitam…
[/quote]
Tehnički odbijanac.
Gledalica je zajebana stvar.
Primjer:
Kupim ja INGR na 41 kn skoči odmah na 43 kn i na kraju svakog dana kad ameri otvore u crveno pojavi se jedan nalog od cca 2500 kom prvi na asku. Mislim ja neš me zaj.. nisam ja drhtava ručica koja prodaje na malo cvenila, nije mi dovoljno 5% zarade. Malo pomalo INGR potonula, prodao ja na 39 kn s minusom.
Danas na kraju dana na prodaji ispod 37 kn dva-tri naloga od 2500 kom, pa nitko nije lud da kupuje uz takve prodavače.
Gledalica te uvijek navodi na krive zaključke.
Analitičari: Vidi se svjetlo na kraju tunela za građevinare
(http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Analiticari-Vidi-se-svjetlo-na-kraju-tunela-za-gradevinare)
"Uz pristizanje vijesti o dobivanju novih poslova i sudjelovanju u tenderima, vjerujem da bi se za građevinski sektor uskoro moglo vidjeti svjetlo na kraju tunela", ističe Nada Ružić, iz brokerske tvrtke Ilirika vrijednosni papiri."
Eto i svjetla na kraju tunela…samo pitanje dal’ je od danjeg svjetla il’ od lokomotive…
Kaže mi prijatelj da je dobio informaciju da je 18.03. zadnji rok za podnošenje konačnih ponuda za izgradnju HE u Bosni i da će Ingra i Strabag ponuditi malo nižu cijenu kako bi dobili posao. Konstruktoru su izgledi nakon fijaska u crnoj gori jako oslabljeni.
Do kraja mjeseca znati će se izvođač, a ja se nadam da će to biti upravo Ingra.
Ovo svakodnevno mrcvarenje cijene i pripremanje pretovara mi daje potvrdu da dobro upućeni očekuju veliki rast. Nakon što se obavi pretovar koji se već dugo priprema definitvno idemo gore.
Zanima me samo tko će biti prodavatelj, koji OIF će prodati svoj udio po cca. 12. puta manjoj cijeni od cijene ulaza na ATH. Da možda nije Dinko ???? on je poznat kao " uspješan " fond manager, već ga zovu novi buffet.
Analitičari: Vidi se svjetlo na kraju tunela za građevinare
(http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Analiticari-Vidi-se-svjetlo-na-kraju-tunela-za-gradevinare)
"Uz pristizanje vijesti o dobivanju novih poslova i sudjelovanju u tenderima, vjerujem da bi se za građevinski sektor uskoro moglo vidjeti svjetlo na kraju tunela", ističe Nada Ružić, iz brokerske tvrtke Ilirika vrijednosni papiri."
Eto i svjetla na kraju tunela…samo pitanje dal’ je od danjeg svjetla il’ od lokomotive…
Tri su čovjeka u tunelu, i svako od njih ima svoju točku gledišta.
Pravi – pesimist – on vidi samo mrak u tunelu
Drugi – optimist – vidi svijetlo na kraju tunela
Treći – realist – vidi svijetlo na kraju tunela, ali kaže ljudi moji pa to je vlak iz suprotog smjera
Četvrti – strojovođa – kaže isuse bože gle ona tri kretena u tunelu
A kaj se tie naše ingrice, mogu slobodno reći da će se stvari promjeniti, odnosno da se mijenjaju. I to vrlo vrlo brzo.
Pratite portale ovih dana.
lp
Ušao pa pobjegao………….platio proviziju…..
Po mom skromnom mišljenju ide ovo još dole…..o targetima neču da ne ispadne druk…..
ali prije određene cjene koju sam zacrtao ne ulazim………..
A ako krene rast kupit ću je ako treba po cjeni po kojom sam prodao……..
Sretno vama unutra…….
Svaka čast ako je samo provizija u pitanju. I to je uspjeh na ingri.
ivedome*
gle nemre biti samo provizija da me netko hebe, ali oke.
Jer od pon do jučer u 16.00 cijena samo pada bez ikakvih oscilacija.
Stoga su to bedastoće.
Jedino ako kolega ulazi sa 500 komada onda je to moguće.
btw ja se ukrcao od 37.75 do 36.20 – 5000 komada su ovdje…ostajem do 5-6 mjeseca.
lijepi pozdrav
p.s. čitajte portale ovih dana
Ingra ili Konstruktor grade elektrane na Bosni
U igri za izgradnju šest malih hidroelektrana (MHE) na rijeci Bosni u Republici Srpskoj, čiji je investitor norveški Technor Energy ostala su dva hrvatska građevinska konzorcija – konzorcij hrvatske Ingre i austrijskog Strabaga te konzorcij koji predvodi splitski Konstruktor.
Ingra je do sada diljem svijeta izgradila 83 hidroelektrane, a trenutačno su uključeni i u izgradnju HE Lešće, jedine hidroelektrane koja se gradi u Hrvatskoj od osamostaljenja.
uff
osjeti se miris paljevine, ne ide to puno niže dečki. ja na bidu, kakve članarine – oprezno kupovat i hold do daljnjeg. reko vam je inverter očekujte na dnu ono što ne očekujete, a stečaj mačku o rep. ovo je zdrava pojava jer nakotilo se tu svega i svačega, čišćenje je bilo neophodno.
čekam vas na bidu [thumbsup]
izgleda da je taj konstruktor ljepa zvjerka u hr ,steta da nema izlistane dionice na zse
Evo sto je pravi optimist – i kad izgleda da je sve izgubljeno on jos tvrdi da nije sve gotovo:
Žderić: Posao u Crnoj Gori još nije izgubljen
(http://www.poslovni.hr/141904.aspx)
Najviša kotacija ne jamči interes mirovinskih fondova
Građevinske tvrtke iz prve kotacije nisu u interesu najvećih ulagača…
(http://www.poslovni.hr/141883.aspx)
"Zanimljivo je kako građevinske tvrtke iz prve kotacije baš i nisu u središtu zanimanja mirovinskih fond-menadžera. Iako Ingrine dionice imaju svi osim fonda Erste Plavi, Dalekovoda i Instituta IGH, svoje je povjerenje u većoj mjeri darovao samo AZ obvezni mirovinski fond."
Eto, nisu im zanimljive na ovim razinama a na ATH su im bile…