Pogledajmo na primjeru SNHO, cijena kada je bila 55 Kn skoro nitko nije htio dok se u zadnjih par tjedana cijena narasla preko 100 posto, a trenutna je 128,5.
Još više veseli i rast HT-a, cijena ingre padne a cijena HT-a naraste i onda prodaš HT na vrhu i onda kupiš ingru na minimumu gdje ćeš bolje……
Što se dogodilo da ingra ovako pada? Ne shvaćam da je nekome smiješno što se spominju targeti od 13 kn. Na temelju čega se spominju ti targeti?
…na temelju čega bi ti auto koji vrijedi 10000eura kupio za 5000???…to je to zar ne…
[/quote]
Vrijedi , ali ako ga slučajno moraš brzo prodat (kredit,bolest,razvod) 5000 € je dobro….
Niti jedna auto kuća ti neće niti ponudit više ….
Kod INGRe nije tako , kupaca ima i danas a ako ide niže biće ih više ….
jos samo da dozvole short selling i onda uzimam ingru,pa cemo vidit da li ce padat kao sada.
Ne znam da li smijem pitati što je to short selling, ali evo pokušat ću, pa što bude….
jos samo da dozvole short selling i onda uzimam ingru,pa cemo vidit da li ce padat kao sada.
Ne znam da li smijem pitati što je to short selling, ali evo pokušat ću, pa što bude….
[/quote]
Short selling kao tehnika ulaganja koja je suprotna financiranju sa margin kreditom, omogućava profit kada je tržište u padu, zasniva se na posudbi dionica od investicijske tvrtke i prodaji istih, kako bi se na koncu pokrila prodaja tj. otkupila nazad ista količina dionica, ali po nižoj cijeni. Profit je u razlici cijene i ostvaruje se kratkoročno, unaprijed regulirano od strane investicijske tvrtke. Naravno, gubitak je lako moguć i rizik je velik.
[/quote]
http://en.wikipedia.org/wiki/Short_%28finance%29 zar je tesko malo proguglati
Evo jedne dobre vijest!
Na ovim cijenama če dividenda biti od 2-8%
Eto potpore, a uistinu vijerujem da če je i dalje isplačivati, zbog podrške i naravno ZBOG SEBE [lol]
Evo jedne dobre vijest!
Na ovim cijenama če dividenda biti od 2-8%
Eto potpore, a uistinu vijerujem da če je i dalje isplačivati, zbog podrške i naravno ZBOG SEBE [lol]
Odakle ti ta informacija?
hvala, hvala [kiss]
Aj dont lajk dis…
Al sam kupio još par sto komada…
Dabogda ošla u likvidaciju. Mene će zapast par stolica iz Arene, ponistra sa Lapada, i komad inox ograde sa Srebrenjaka…
Al brate što ima prodavača, pa ovo je strašno. Možemo se nadati jedino da su ovo frustrirani zaposlenici koji su isplaćeni dionicama, a ne netko ko zna kakav će biti FI…
Čini se da stvar u Alžiru nije loša, čak imam takav i info…
Nadajmo se najboljem [thumbsup]
…bolje bi bilo da ne ugovore nikakav posao…vidiš DLKV i ERNT-imaju poslove a u crvenom…nemoš ti protiv jačega…dok se ne vrate strani ulagači ovi naši kolo vode, a budući da je pohlepa prevelika i sve veća iz dana u dan, ne misle još dizati i ubirati…no nije u šoldima sve…imam i ja vremena za čekati, a do tada "zarađujem" na puno važnijem životnom poslu, jer novac nemože sve kupiti…biti će ga na bacanje ali niš od njega neće biti pomoći…
Zašto se uprava ne oglašava. Očito nemaju što za reći. Možda je još i precjenjena?