S obzirom na tempo prodaje, smatram da se radi o malom broju ljudi koji imaju povlaštene informacije i velik broj dionica. Vidite kako je važno imati znanje.
Sumnjam da se pada zbog ovog, ali evo…
poprilicno sam dobro informiran sto se ARENE tice
to je niti plus niti minus za INGR
drugi su tu motivi i razlozi
Arena je za ovu godinu svaki vikend rasprodana.
Tesko je ocekivati one nebuloze da ARENA mora biti ispunjena 250, 300 xxx dana da bi bila na nuli
za jedan dobar koncert ti teba 3 dana…treba sastavit i rastavit binu… to u jednom danu napravit je pothvat…
STRPLJEN – SPASEN
a u medjuvremenu …ko Vam brani da kupujete i prodajete…..INGRA je odlicna za to….
osobno imam uhuhuhuhuuuuu INGRE
Josip Popovac: Orfej izlazi iz upravljanja Arenom
Dobio sam na uvid kopiju ugovora koji je Orfej potpisao o ulasku u konzorcij Arena poslovno upravljanje. Sada mogu reći da je to loša poslovna odluka i tražit ću da se HRT povuče iz tog posla, kazao je sjednici Programskog vijeća v.d. ravnatelj HRT-a Josip Popovac.
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/popovac-orfej-izlazi-iz-upravljanja-arenom,68149.html
Pozdrav prijatelji [smiley]
jeste li dobro, vidim da tučete promet boli glava, ali ne bojte se, dok nema promijene u cijeni možete mirno spavati jer Ingra se armirala na 39…zar ne?
evo, ja malo prodao Dlkv, malo Igh i Knzuma…sveukupno nekih oko 7% što bi bilo kao da mi je Ingra došla na 45 kožica da nisam izašao sa zadnjih 1500 na 41,40 [smiley]
eto, rekoh samo da vam se javim kada sam tu u blizini i da vam kažem da svakodnevno mislim na ovu mirnu luku [thumbsup]
nesto od 09,02,10
divotica…počeli i portali drukati za Ingru da je zadrže na 39kn, zar je tolika frka [undecid]
da je meni Ingra tako "jefitnina" ili barem "povoljna" ja bi šutio, kupovao i veselio se, sigurno ne bi radio propagandni program preko business portala jer reklama se radi tek onda kada želiš prodati…. [bye]
pa onda jos malo trkeljanja
Pozdrav prijatelji [smiley]
jeste li dobro, vidim da tučete promet boli glava, ali ne bojte se, dok nema promijene u cijeni možete mirno spavati jer Ingra se armirala na 39…zar ne?
evo, ja malo prodao Dlkv, malo Igh i Knzuma…sveukupno nekih oko 7% što bi bilo kao da mi je Ingra došla na 45 kožica da nisam izašao sa zadnjih 1500 na 41,40 [smiley]
eto, rekoh samo da vam se javim kada sam tu u blizini i da vam kažem da svakodnevno mislim na ovu mirnu luku [thumbsup]
i kaj je bilo kad smo se probudili????
hehehe
najaci likovi-nikovi
da vas zavist sto ste DKVS rast propustili mozda ne izjeda [lol]
Previse ste citali Vladxxxx-a samo kolegi ko i vama nestade konopa
STARA VIJEST:
Na jesen počinju pripremni radovi za izgradnju hidroelektrana
Objavljeno 7.8.2009 u 07:30
Od Doboja do Modriče uz rijeku Bosnu u toku je postupak ekspoprijacije zemljišta na kojem će biti izgrađeno sedam hidroelektrana i pripremni radovi počet će na jesen, rekao je predstavnik kompanije "Technor Energy" iz Norveške Vladimir Aljetić.
"Planiramo da ugovor o gradnji potpišemo 15. januara naredne godine, a izvođač će raditi po sistemu ključ u ruke", rekao je Aljetić.
NISU SE NI OVI IZ Technor Energy-ja bas iskazali….
JOS MALO STARIH VIJESTI:
Gradnja MHE u proljece
DOBOJ – Ministar privrede, energetike i razvoja u Vladi Republike Srpske Rajko Ubiparip i predsjednik Upravnog odbora norveške kompanije "Tehnor enerdži AS" Knut Paulsen potpisali su juče tri ugovora o koncesijama za izgradnju malih hidroelektrana na rijeci Bosni u opštinama Doboj i Modriča.
– Dvanaestog maja prošle godine potpisali smo takođe tri ugovora sa istom kompanijom, a potom i jedan sa "Elektro-Dobojem" tako da će se u ovom dijelu naše Republike graditi sedam malih hidroelektrana. Sve zajedno one će, naravno, kada budu stavljene u funkciju, proizvoditi 73 megavata električne energije – rekao je Ubiparip poslije potpisivanja ugovora u Doboju i najavio da će sprovođenje ovih projekata početi u januaru naredne godine.
Prve tri koncesije, prema njegovim riječima, potpisane su na 27, a ove na trideset godina.
– Riječ je o malim hidroelektranama Doboj i "Cijevna 5 i 6" koje će biti podignute na rijeci Bosni između Doboja i Modriče. Ovaj projekat doprinijeće ne samo povećanju proizvodnje struje, već i uređenju korita rijeke između ova dva grada. Korito Bosne danas je zbog nebrige "divlje". Dopustili smo da nekada lijepa obala postane ružna i nesigurna za stanovnike koji tu žive – naglasio je Ubiparip.
Izgradnjom šest hidroelektrana male akumulacije, biće uređena riječna obala i podignuto nekoliko mostova koji će povezivati ljude sa dvije obale. Sada od Doboja do Modriče postoji samo jedan most preko rijeke Bosne i to željeznički, u Rudanci.
– U potpunosti ćemo urediti riječno korito od Doboja do Modriče i na taj način smanjiti nevolje stanovništvu koje tu ima svoja imanja i kuće na plavljenim područjima. Stvorićemo uslove za razvoj turizma, riješiti mnoge probleme i pitanja snabdijevanja poljoprivrednog zemljišta vodom. U suštini, podići ćemo na viši nivo kvalitet vodoprivredne osnove za razvoj svih segmenata života na ovom području – istakao je Ubiparip.
On je dodao da Vlada istinski podržava ove projekte, ali i da očekuje da će lokalne zajednice imati dosta razumijevanja kako bi se, početkom iduće godine, sa riječi prešlo na djela i u narednih nekoliko godina male hidroelektrane stavljene u funkciju.
Generalni direktor "Tehnor enerdži AS" Stajn-Harald Bones podsjetio je kako se u početku mislilo da će ovo biti mali projekat, ali je on u međuvremenu postao znatno veći.
– Kombinovali smo svoje sa nekim kapacitetima iz Švedske i učinili sve da pripremimo veliki program. Rezultati bi trebalo da budu veoma povoljni za razvoj opština Doboj i Modriča i cijelog ovog regiona, jer će pružiti mnoge mogućnosti. Lokalna zajednica imaće priliku kakvu do sada nije imala da unaprijedi stanje u kome sada živi – rekao je Bones.
On je saopštio da "Tehnor enerdži AS" ima za sada kancelariju u Banjoj Luci, ali namjerava da jednu otvori i u Doboju.
– Jedva čekam da započnemo sa realizacijom ovih projekata i unaprijed se radujem saradnji koju ćemo imati sa opštinama Doboj i Modriča. Mislim da će obje strane od ovog posla imati veliku korist – naveo je Bones.
Direktor "Elektro-Doboja" Milenko Cvijanović zahvalio je Vladi Republike Srpske koja je imala razumijevanja da jedan mali projekat proširi i učini ga veoma važnim i velikim za ovaj kraj.
– "Elektro-Doboj" dobio je koncesiju na "Cijevnoj 3" i dijelom na Šainom kamenu, čiji se jedan dio nalazi u Federaciji BiH. Nadam se da će predstavnici Vlade Federacije BiH i kantona imati razumijevanja da se ovaj projekat nastavi uzvodno uz rijeku Bosnu prema Maglaju, a da to isto kasnije uradimo u Posavskom kantonu do ušća Bosne u Savu – rekao je Cvijanović.
Poslije potpisivanja ugovora, predstavljen je "Integralni razvojni projekat uređenja, zaštite i korišćenja rijeke Bosne na području Republike Srpske".
Posao
Izgradnja ovih elektrana trajaće tri godine, a najveći dio posla obaviće domaće firme.
To će b
JOS MALO:
Izgradnja novih hidrocentrala
ponedeljak, 10 avgust 2009 06:24
Pripremni radovi na gradnji sedam mini hidrokelektrana na rijeci Bosni od Doboja do Modriče počinju u septembru, dok je početak gradnje planiran za januar 2010. godine. To je najavljeno nakon sastanka načelnika opštine Doboj, rukovodstva dobojske Elektrodistribucije i predstavnika investitora i koncesionara, norveške firme Tehnoenergy. Projektni direktor Tehnoenergy Stejn Harald Bones, je rekao da je raspisan medunarodni tender za izvodaca radova, prema kome dokumenti moraju biti dostavljeni do sredine septembra, a potpisivanje ugovora i početak radova planirani su za januar 2010. godine. Izgradnjom mini hidroelektrana biće otvorena nova radna mjesta, a norveški investitor se obavezao da ce paralelno raditi i na uređenju, zaštiti i korištenju rijeke Bosne. Dobojska elektrodistribucija ce biti investitor i vlasnik jedne cijevne elektrane na Bosni, te mini hidroelektrane u Paklenici na Ozrenu.
Dakle, za one koji vjeruju da ce ingra bit u ovome… Mozda vrijedi cekati jos malo…
Stojte mi dobro!
Nemamo sreće, nemamo……
Loše prođe sve čega se dotaknemo, ne mislim samo na dionicu….
Čak je upitno i upravljanje arenom, a ponadao sam se da ćemo bar time zaradit koju kintu, za režije…
A posla nema, i nema baš kao u industrogradnji. Teška kriza……
Možda bi trebalo vratiti nazad otpuštene radnike i prositi Juru Radića da nam dade malo posla na svom autoputu?
Ni sreće ni pameti.