pa budući da pretpostavljam da nakon dokapitalizacije cijene će malčice ljosnut, ulijećem kad se počne lagano oporavljat pa kolko dođe dođe! [smiley11]
tesko da ce biti osjetno visa.ja racunam oko 26k,mozda 27k.sto je jako povoljno.kolega wunderkind.na koliko se vracate?i kolika su vam ocekivanja?
pa budući da pretpostavljam da nakon dokapitalizacije cijene će malčice ljosnut, ulijećem kad se počne lagano oporavljat pa kolko dođe dođe! [smiley11]
očekivanja su ko i uvijek kod ingre, dramatična! [smiley2]
tesko da ce biti osjetno visa.ja racunam oko 26k,mozda 27k.sto je jako povoljno.kolega wunderkind.na koliko se vracate?i kolika su vam ocekivanja?
30K kolega, 30K, 99% sam siguran
Što je prioritet Ingri?
Ulazak fondova?
Mali dioničari imaju sve veći postotak?
Skupiti što više love?
To će odlučit i cijenu i način dokapitalizacije.
Stoga pamet u glavu i ne planirajte računajući samo na najbolji scenario.
Pametnom dosta
ingra:
”
”
30K kolega, 30K, 99% sam siguran
ja mislim da nece biti vise od 30k.
kaj nije rečeno da će ić po prosječnoj cijeni u zadnja 3 mjeseca!??!
čemu onda tolika nagađanja?
jel to teško izračunat? [smiley11]
Konačno napravljena namirba vidi se Oppenhemovih prodanih 500 komada, ovaj prvi se valjda rastaje pa je stavio na oca , šta li ja znam, međutim imamo novi skrbnički ulaz u rop 10.
Tko li je to?
REkao bih da je ICF, da nisam vidio nedavno knjigu dioničara.
Ovako, izgleda da je novi fond, pitam se koji. Neki od RBA?
Bilo kako bilo , treba biti iskren i reči da prodaje ima na tone , a kupnje niodkuda, u ponedjeljak bi možda konačno mogli past osjetnije.
1. KOSTRENČIĆ MARIJAN – ANTUN 4.969 12,42 NEW
2. OPPENHEIM IGOR 4.558 11,4 -500
3. LUDVIGER JASNA 3.559 8,9
4. TEHNIKA D.D. 3.012 7,53
5. Skrb.: PBZ D.D. 1.500 3,75
6. ELEKTROPROJEKT D.D. 1.383 3,46
7. REŽEK DANIJEL 1.361 3,4
8. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.200 3 NEW
9. GREGUŠ VJEKOSLAV 1.093 2,73 DOWN
10. INGRA D.D. 1.049 2,62 DOWN
Ukupno: 59,21
Ja sam mislio da će cijena malo pasti tek nakon 26.6. a izgleda da polako pada i prije toga. Zar su svi kupili što su mislili za dokapitalizaciju? Što vi mislite kolega plavi?
Plavi, uvažaam te kao kolegu s foruma, a i sam sam vlasnik dionica Ingre. Ne znam zašto se boriš argumentirajući o Ingri kad su tu stvari jasne kao i na ADPL. Kod ingre je bitno spustiti prosječnu cijenu, netko će kupovati nekoliko komada, a netko satotine ( nije svjedno kolika je cijena). Ingra ide u prvu kotaciju, BV će dokapitalizacijom biti ispod ostalih građevinara, a vrijeme i poslovi rade za nas dioničare. Ako bude cijena nešto pala, ako imaš love dokupuljuješ i to.
Što je prioritet Ingri? Ulazak fondova? Mali dioničari imaju sve veći postotak? Skupiti što više love? To će odlučit i cijenu i način dokapitalizacije. Stoga pamet u glavu i ne planirajte računajući samo na najbolji scenario. Pametnom dosta
pravo pitanje..nemam inside inf. ali mislim da se iz aviona vidi da je prioritet Ingri (tj. upravi):
1. zamijeniti vlastite skupe dionice jeftinijim dionicama u dokapitalizaciji (i tako pojačati vlastite pozicije, sa THNK i ELKP(da li će i oni dokap..?) imaju >50%, vjerujem da će tako i ostati – zato i ne očekujem u ovoj fazi poplavu jefitinih dionica na burzi poslije dokap. kao npr. kod Zaba)
2. skupiti što više love svakako, i ne samo love-ulaskom novih (pretežito fondova i utjecajnih institucionalnih) suvlasnika prikupiti kapital (i ekonomsko-politički utjecaj za dogovorene poslove) emisijom novih dionica i politikom isplate dividende.
3. mislim da im trenutno uopće nije u interesu veći postotak malih dioničara (možda?=ali u tom slučaju bi već napravili ili najavili stock-split?)- koji bi rušili cijenu nakon dokap. prodajom dionica.
4. povećati trž. kapitalizaciju i likvidnost na burzi
5. eventualno na kraju priče ulazak u višu kotaciju, dodjela dionica članovima uprave (ponovo ad1.) i zaposlenicima, stock-split i prikupljanje love ili jeftinih dionica od malih igrača i široke publike (vidi ADRS, PBZ, ZABA.).