Jaooooo ljubi ga deda! [kiss]
Otpustanje 35% radnika nemoze imati za posljedicu odnosno uzrok pozitivnoj bilanci! [bye]
Otpustanje 35% radnika nemoze imati za posljedicu odnosno uzrok pozitivnoj bilanci! [bye]
[/quote]
Imo sam ingru do jucer (iako sam sto puta rekao da ju nikada vise necu kupovati) i nisam nista pisao nego samo promatrao, al ovo su neke ocite stvari i vama bi bilo umjesto da pokusavate navlacit cijenu pokusate se izvuci iz ovoga jer ovdje nema niti jednoga pozitivnoga miga!
Nisam ekonomist po struci i ne kuzim se u puno stvari ali imam pitanja za to:
Ako su rezultati bili pozitivni – zasto otpustaju 35posto ljudi?,
ako imaju kesa – zasto prodaju dionice za odpreminu?,
ako uzmemo u obzir da oni imaju info iz prve ruke o vrijednosti firme – zasto prodaju dionice?
Ako sam ja nesto krivo shvatio u posljednjih 20stranica ili nesto izmisljam molim da me demantirate posteno sa jednim od nickova ili sutite i radite po svom.
[/quote]
Imo sam ingru do jucer (iako sam sto puta rekao da ju nikada vise necu kupovati) i nisam nista pisao nego samo promatrao, al ovo su neke ocite stvari i vama bi bilo umjesto da pokusavate navlacit cijenu pokusate se izvuci iz ovoga jer ovdje nema niti jednoga pozitivnoga miga!
Nisam ekonomist po struci i ne kuzim se u puno stvari ali imam pitanja za to:
Ako su rezultati bili pozitivni – zasto otpustaju 35posto ljudi?,
ako imaju kesa – zasto prodaju dionice za odpreminu?,
ako uzmemo u obzir da oni imaju info iz prve ruke o vrijednosti firme – zasto prodaju dionice?
Ako sam ja nesto krivo shvatio u posljednjih 20stranica ili nesto izmisljam molim da me demantirate posteno sa jednim od nickova ili sutite i radite po svom.
[/quote]
Otisao si?
Aj’ bog!
P.S.
1. Nitko ne kaze da ce rezultati biti pozitivni. Svi spekuliraju! Ali iskoristi malo ekonomske logike pa zakljuci kako otpustanje moze utjecati na bilancu!
2. otpustili su dionice koje su odmah (vise-manje) i kupljene na trzistu
3. Nisu vlansici prodavali SVOJE dionice neko trezorske. Tako da vlasnici nista ne gube AKO i znaju da ih ceka neko jako dobro vrijeme. PUNOOOOO citanja strucne literature, jakooo puno! (to ti govorim za tvoje dobro)
…pa krivo si shvatio prodavanje dionica…a nisi spomenuo ponovno kupovanje…otpuštanje radnika ima svoju svrhu-koju? pa istražuj malo ili čekaj…budući da si prodao tek sada onda i nisi toliko relevantan da pišeš-pogotovo da drukaš na pad-jer bi se opet ukrcao…a o šutnji…bolje ti razmisli tko treba šutjeti-oni koji imaju ili oni koji nemaju ovu podcijenjenu dionicu…to je moje mišljenje a svi neka rade kako im volja… [thumbsup]…
…oooo drukeri svih zemalja ujedinite se…pa zar vam nije već jasno da ste prozirni kao čisti zrak…Ingra uredno otplaćuje sve svoje obaveze, bez obzira kako-dionicama ili novcima-pa i dionice su novci zar ne?-vi kažete da nije tako ili da to nije dobro…otpušta radnike da imaju manje troškove-vi kažete to nevalja, ili kažete nije dobro jer im podizvođači rade ugovorene poslove-pa što će im onda toliko radnika? dobiju toliko novaca za reprogram a vi kažete nije dobro-pa tko bi stečajevcima dao toliki novac? Možda je uvjet dobivanja te ogromne love bio u otpuštanju dijela radnika a možda imaju plan dobivanje državnog novca uz ponovno zaposlenje-MOŽDA, no ako i nije tako-što tu nevalja?? i da ne nabrajam dalje-ARENA-zar nije dobro niti to što je imaju??? koliko imaju sada troškova oko nje? imaju li? a koliko imaju dobiti???nije li to veliki novac za tako malu firmu??? njihova je zar ne? a što bi vi tek pisali da nemaju Arenu u vlasništvu??? mogu misliti…ZATo drukeri nemojte više drukati jer ćete uskoro i sami uletjeti u Ingrin brzi vlak i onda će vam biti žao što ste pisali takve bedastoće istovremeno znajući da to nije istina već samo DRUK…pišite pozitivne stvari o dionicama koje imate a ne negativne o onima koje nemate…to će vam pomoći i u životu da budete pozitivniji i vedriji…život vam prolazi…razmislite kako ga trošite…Hvala što ste ovo pročitali…
Trebaš se više educirati. Što više učiš, shvatiš da sve manje znaš. Zato ja stalno kupujem.
U cijenu se treba još uračunati dobit ingre od tužbe protiv onih novinara. Zato će rasti.
Neprijatelji su se sami uhvaliti u zamku a doći će i poslovi.
Kupujte u ponedjeljak novu seriju ingrinih obveznica, kupujte ingrine ekskluzivne stanove i kvalitetne podcijenjene ingrine dionice.
Ako potonemo, potonimo s dostojanstvom. Bolje da šutimo i trpimo nego da prodajemo i drukamo.
Samo dokup.
@ elevator
1. Gledajmo u budućnost i mogućnosti a ne u već više puta ukalkulirane recesijske periode, možda se opredjeljuju za kooperante da ubuduće izbjegnu vlastiti "hladan pogon"
2. Radi se o sporazumno izreguliranim obvezama prema zaposlenicima koji odlaze s krajem ožujka, za stimulativne otpremnine na koje su u državni proračun uplaćena sva davanja za poreze i doprinose !
Bolje platiti davanja prema tržišnoj vrijednosti na dan uplate =42 kn, nego sutra kada bude na 150 kn [wink] [tongue]
3. Kako i sama riječ kaže "vrijednosnice" su poslužile za isplate i onaj tko ih je preuzeo odlučuje za koje ih novce ubuduće želi mijenjati. (vjerujem da je tome tako jer su ogromnu nelikvidnost u RH izgenerirale velike državne tvrtke kao nepravovremene platiše naručenih radova)
Rješenja su očito našli i premostili kratkoročne dubioze, a slijedeće vijesti mogu biti samo bolje …
Moje dionice ih mirno čekaju … [cool]
Slažem se s kolegom filijom, a kratak odgovor neznalicama i drukerima: "Otpuštanje radnika = rast cijene dionica".
…pa krivo si shvatio prodavanje dionica…a nisi spomenuo ponovno kupovanje…otpuštanje radnika ima svoju svrhu-koju? pa istražuj malo ili čekaj…budući da si prodao tek sada onda i nisi toliko relevantan da pišeš-pogotovo da drukaš na pad-jer bi se opet ukrcao…a o šutnji…bolje ti razmisli tko treba šutjeti-oni koji imaju ili oni koji nemaju ovu podcijenjenu dionicu…to je moje mišljenje a svi neka rade kako im volja… [thumbsup]…
ovo nije podcijenjena dionica nego precijenjena,mislim da je podcijenjena onda bi rasla,zar ne?
Slažem se s kolegom filijom, a kratak odgovor neznalicama i drukerima: "Otpuštanje radnika = rast cijene dionica".
Točno rast jer ovo je defintivno najpodcijenjenija dionica građevinara.