Može li netko usporediti zaduženost, troškove radnika i cijenu dionice ingre s drugim građevinarima, npr. IGH i DLKV. Zahvaljujem!
Buy the rumor, sell the news, or in this case sell the rumor, buy the news, is wise market advice born from time-tested trading experience. The market often prices in change before it occurs. Then, when it does occur, the market surprises the herd by moving in the opposite direction than was expected.
So, is bad news good news now?
Poštovani kolega, danas nema velikih trgovaca, a ja sam prodao zadnjih 1500 na otvaranju.
ne znam da li vam treba crtati ili nešto drugo da shvatite da je sudbina Ingre neizvjesna, večina štakora je napustila tonuči brod , otpuštena je cijela operativa, za Arenu ne mogu dobiti ništa, novih poslova nema a Ingra se još zadužije za novih 250milja [huh]
mislim da je uslijed ovih okolnosti cijena od 40+kn neodrživa [bye]
…što se više zadužuješ imaš veće šanse za opstanak na tržištu-pogledaj Todorića!
glede broda koji tone vidi se upravo suprotno, o Ingri ipak netko brine!U oluji ima sranja,ali se ne iskače u more samo tako …
Openhaim se dosad dokazao kao dobar kapetan,a iz ove oluje očekujem da će izaći još snažniji [thumbsup]
Stanogradnja u Mokošici, koja je u ovom trenutku gotovo potpuno sigurna, trebala bi po već dogovorenoj cijeni ponuditi mogućnost kupovine krova nad glavom pojedinim građanima koji će po svom statusu dobiti pravo kupnje. Cijena je već definirana i za dubrovačke prilike vrlo povoljna – 1350 eura po metru četvornom. Nju su dogovorili Grad Dubrovnik i Ingra d.o.o. koja će stanove graditi na svom zemljištu. U tu cifru uračunat je i PDV, tako da nema dodatnih troškova, a posebno će se ipak plaćati parkirna mjesta i garaže.
– Iako još nismo potpisali ugovor, dogovor između Grada i Ingre je postignut. Trebalo bi se graditi stotinjak stanova, a za njih 80-ak Grad bi bio moderator za kupnju. Neće se provoditi natječaj nego će se institucijama koje djeluju na području Dubrovnika i koje su potrebne ovom gradu, ponuditi da samostalno provedu natječaj među svojim djelatnicima. Nije važno jesu li te ustanove u vlasništvu Grada, Županije ili Države, važno je da su bitne za funkcioniranje grada, poput Sveučilišta, Bolnice, policije, kulturnih ustanova – pojasnio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.
Izvršni direktor Ingre za Jadran Željan Konsuo potvrdio je da već imaju idejni projekt za izgradnju ovih stanova na lokaciji zapadno od škole u Mokošici. Imaju uredne papire i projekt usklađen s GUP-om, pa bi gradnja, kaže Konsuo, mogli početi i prije ljeta, a ukoliko bi sve teklo po planu, trebala bi biti završena u roku od 12 mjeseci.
Detaljnije pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog lista.
mav / zp
Izgleda da baš i nečemo propasti,usput stanovi u dvorima Lapad s morske strane su svi prodani još su na čekanju ovi uz cestu tako da samo treba strpljenja nedajte se preplašiti.Dajte molim vas pa u kakvoj situaciji je IGH koji je daleko precijenjena firma u odnosu na bilo koju drugu pa kakva je to firma koja nemože osigurati 30milijuna eura za početak radova autoceste i još traže državnu pomoč.Cijena im je skoro tri tisuče kuna po meni vrijede manje od Atlantske plovidbe koja stalno ugovara nešto novo likvidni su imaju keša bez problema dobivaju kredite.Žalosna je ova naša politička burza….
Ono što te ne ubije, to te ojača! Iskustvo koje je ingra dobila ovom krizom jeste neprocijenjivo, ali to iskustvo su mogli dobiti skoro svi oni koji su voljni da uče u doba ove krize, ne valja se gubiti, već treba u vrijeme nevolje biti hrabar i donijeti oštre i prave odluke, koje će značiti oporavak. E po ovome se razlikuje gubitnik od pobjednika, gubitnik prihvaća poraz i ne uči, a pobjednik ne prihvaća poraz i uči, ustraje sve dok ne pobjedi, iako plati više nego što treba ali stekne uvid u iskustvo koje znači dugoročno uspjeh odnosno život. Tako se ljudi moraju ponašati ali i poduzeća…..
Poštovani kolega, danas nema velikih trgovaca, a ja sam prodao zadnjih 1500 na otvaranju.
ne znam da li vam treba crtati ili nešto drugo da shvatite da je sudbina Ingre neizvjesna, večina štakora je napustila tonuči brod , otpuštena je cijela operativa, za Arenu ne mogu dobiti ništa, novih poslova nema a Ingra se još zadužije za novih 250milja [huh]
mislim da je uslijed ovih okolnosti cijena od 40+kn neodrživa [bye]
…poštovani kolega nisam mislio na današnji dan već na zadnjih 3 mjeseca…a ovo o stanju u firmi i nije tako kako vi pišete…ipak se prvo malo upoznajte sa činjenicama pa pružite valjane dokaze kada nešto tako pišete…
Jedno je sigurno, ova dionica će mnogima odnijeti živce
Takvih nam treba čim više [wink]
Kupuju po 43 prodaju po 41 … a ući će ponovno na 45
Ono što te ne ubije, to te ojača! Iskustvo koje je ingra dobila ovom krizom jeste neprocijenjivo, ali to iskustvo su mogli dobiti skoro svi oni koji su voljni da uče u doba ove krize, ne valja se gubiti, već treba u vrijeme nevolje biti hrabar i donijeti oštre i prave odluke, koje će značiti oporavak. E po ovome se razlikuje gubitnik od pobjednika, gubitnik prihvaća poraz i ne uči, a pobjednik ne prihvaća poraz i uči, ustraje sve dok ne pobjedi, iako plati više nego što treba ali stekne uvid u iskustvo koje znači dugoročno uspjeh odnosno život. Tako se ljudi moraju ponašati ali i poduzeća…..
Svaka čast kolega, da svi gospodarski subjekti ovako razmišljaju bili bi bogata država i bogati pojedinci i obitelji. No, ako ništa drugo u krizi će se isprofilirati upravo ljudi, firme i političari koji ovako razmišljaju i koji se nikoga ne boje (kako bi rekla premijerka).
zašto ova dionica ima toliku pozornost
po mome to je smeće
od 9.3.2009 mnoge su porasle puno,samo je ona tu gdje je
dajte pišite o ono šta ima budućnost
Ingra je bila perjanica naše burze do prije nekoliko godina, pa i sam ugovor od 7,5 mil eura godišnje za najam Arene mi se ne čini loš, pa to je 54 milijuna kuna godišnje. Nije mi jasno kao su došli u ovu situaciju, nešto tu smrdi.
Izgleda da baš i nečemo propasti,usput stanovi u dvorima Lapad s morske strane su svi prodani još su na čekanju ovi uz cestu tako da…
Hm, vidim da nemaš pojma o čemu pišeš!? Niti jedan stan u Dubrovniku nije prodan, već su određeni broj stanova kompezirali sa partnerima, a radi se o samo 8 stanova od ukupno 62. Veličina stanova je totalno neprimjerena Dubrovačkom tržištu i kreće se od 88, pa sve do 160 m2. Cijena, prava sitnica i kreće se od 480.000 do čak 650.000 eura. Vidi, danas u ovom trenutnku i u slijedećih desetak godina, neće biti budala koji će toliko platiti stan u Dubrovniku. Nije Dubrovnik Hrvatska metropola, pa će određeni dio grada imati elitne cijene. Određene građevine sigurno će postizati bolje cijene od prosjeka, ali toga u Dubrovniku skoro i da nema, možda eventualno Lozica i tamošnje vile ili 2-3 kuće u samom gradu. Sve ostalo je 0, od infrastrukture do ponude za normalan život, pa samim tim i cijene nekretnina će uskoro formirati novo dno, a kriza će dobro opariti ulagaće po prstima, posebno one koji su hlapljivo plaćali kvadrat po 4000 eura, računajući na zaradu! Moje mišljenje što se tiče dvora Lapad je da se cijene moraju korigirati 50% kako bi eventualno mogli pronaći zainteresirane kupce, inače!? Kako vidim u Ingri kažu da jedino Dvori Lapad imaju zatvorenu financijsku konstrukciju od 55 miliona eura. Dio toga će kod prodaje morati otići u vjetar, htjeli oni ili ne, kao i kod Arene, u što smo se uvjerili kod neuspjelog pokušaja prodaje po troškovnoj cijeni!
E sad, što se tiče cijene dionice Ingre na burzi. Da ne mislite da mojim postom drukam pad, nisam preveliki pesimist i mislim da je većina što se trenutno događa u Ingri, nelikvidnost, prezaduženost već debelo uračunata u trenutnu cijenu. Ipak je ovo prag cijene na kojoj se nalazila i u 3 mjesecu 2009, kada je Crobex bio na 1200-1300 bodova. Velika koncentracija fondova, koji su uzaludno bacali novac po najvećim razinama, vjerojatno garantira neku stabilnost na ovim razinama, a manje oscilacije su svakako moguće. Mislim da svaki slijedeći dobar potez uprave ili dobar ugovor može donijeti pozitivni pomak, a negativne vijesti kao ove, ionako ne spuštaju previše vrijednost, u što smo uvjereni proteklih dana.