PROPALA PRODAJA
Arena Zagreb: Ingra zbog smiješno male ponude odustala od prodaje
Autor/izvor: SEEbiz / T-portal
ZAGREB – Iako je postojala ponuda engleskog nekretninskog fonda za kupnju zagrebačke Arene, ambicioznog projekta koji se pokazao problematičnim za Ingru, do prodaje ipak nije došlo.
Kako neslužbeno doznaje T-portal iz građevinskih krugova, uprava Ingre (ZSE:INGR-R-A) dobila je za Arenu samo jednu ozbiljnu ponudu, i to bezobrazno nisku, pa je odlučila odustati od prodaje jer bi teško mogla opravdati na nadolazećoj skupštini dioničara znatan gubitak u odnosu na utrošenih gotovo 90 milijuna eura.
Kad je polovicom studenog Ingra raspisala natječaj za prodaju tvrtke Lanište, u čijem je vlasništvu Arena Zagreb, puštena je priča da se time samo želi testirati stvarna vrijednost sportske dvorane i ispitati ponude potencijalnih investitora. No upućenijima je bilo jasno da bi Ingri prodaja Arene, u nedostataku svježeg novca, barem kratkoročno olakšala nezavidnu financijsku situaciju.
A da je ova građevinska kompanija u ozbiljnim problemima potvrđuje i najava restrukturiranja, objavljena u četvrtak na Burzi, u čemu će im pomoći stručnjaci tvrtke KPMG Hrvatska. Iz burzovnog priopćenja o financijskom restrukturiranju može se iščitati da će tvrtka dugove koji uskoro dolaze na naplatu zamijeniti dugoročnijim rješenjima.
Ingra se posljednjih godina intenzivno zaduživala na tržištu kapitala kroz izdavanje obveznica i komercijalnih zapisa, a problemi s likvidnošću postali su javni krajem prošle godine. Suočena s poteškoćama u isplati dospjelih obveza, prvenstveno prema dobavljačima, Ingra ih je jednim dijelom čak plaćala u vlastitim dionicama. Nakon što su u prosincu srezane plaće zaposlenima za 20 posto, sada je najavljeno otpuštanje trećine stalno zaposlenih do kraja ožujka, za čije je zbrinjavanje kompanija već prodala oko 75.000 dionica.
Na čelu uprave Ingre je dosad neupitni Igor Oppenheim, najveći pojedinačni dioničar s vlasničkim udjelom oko 10 posto, no bit će zanimljivo na skupštini Ingre 25. veljače: hoće li ostali dioničari dati povjerenje s obzirom na sve probleme u koje je zapela tvrtka? Jer u vlasničkoj strukturi nalaze se i tri mirovinska fonda koji zajedno drže oko 14 posto dionica i koji su dosad iskazivali povjerenje kupujući dionicu po znatno višim cijenama od trenutne, što znači i da u ovom trenutku trpe znatne gubitke
@ Iverdome
Polako, sve u svoje vrijeme, ja time čitam da misle cca 30 % manje raditi u RH ili pak puno efikasnije, ako će se ovdje strateški poslovi uopće nuditi slijedećih godina.
Evo ideje za jedan strateški (na račun gužvi u Remetincu):
Mogli bi nam izgraditi nove zatvore, u svakom mjestu po jedan a da ima mjesta, saune i fitness…
E da to bi bio novi uzlet za sve naše građevinare (Može i via JPP) [wink]
ti se šališ, ali nisi daleko od istine. Zatvora stvarno fali i najčešći način izgradnje je upavo putem JPP-a tako da vjerujem da će se ovo tvoje predviđanje i ostvariti, pitanje je samo kad.
@ Iverdome
Polako, sve u svoje vrijeme, ja time čitam da misle cca 30 % manje raditi u RH ili pak puno efikasnije, ako će se ovdje strateški poslovi uopće nuditi slijedećih godina.
Evo ideje za jedan strateški (na račun gužvi u Remetincu):
Mogli bi nam izgraditi nove zatvore, u svakom mjestu po jedan a da ima mjesta, saune i fitness…
E da to bi bio novi uzlet za sve naše građevinare (Može i via JPP) [wink]
ti se šališ, ali nisi daleko od istine. Zatvora stvarno fali i najčešći način izgradnje je upavo putem JPP-a tako da vjerujem da će se ovo tvoje predviđanje i ostvariti, pitanje je samo kad.
Nemas nigdje divergencije na grafu, a stalno povlacis crte (i to nepravilno)! [embarass]
Postoje neka pravila igre (bar tako kažu)! [smiley]
Mirko Alilović HRVATSKI KRALJ!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Nema nikakve divergencije na grafu, a sto bi je inace trebalo biti? A eto, tu su sada i neke nepravilne crte. No ako nije problem, a kako onda izgleda taj tvoj graf s pravilnim crtama i divergencijom…pa ak ti nije bed aj ubaci to na privitak da se svi malo educiramo.
[/quote]
Pojma ti nemas! Samo se zbog tebe nadam da ces bar imati srece! [bye]
[/quote]
Eto opet neki pametnjakovici koji kao imaju pojma a ne zele to podijeliti s drugima.
Kako veliki krcaju naloge na prodaju da naprave paniku. Da dodamo još 7000 komada pa da zaokružimo na 100.000?? [lol]
kakva je ovo prodaja
1
2
3
4
nastavi niz
…veliki rade što hoće a ovakvim nalozima nam se samo smiju i dokazuju tko je glavni…iz Ingre su već prodane dionice za rješavanje viška radnika tako da je sigurno da ovo rade veliki…no i za razumjeti ih je, jer oni su ipak u veoma velikom gubitku pa se moraju čim više nakrcati na ovim razinama…jer pitanje je da li će idućih godina cijena biti na ovoj niskoj razini,samo 10% od vrhunca…zato samo strpljivo…morati će oni to pogurati, naravno ne radi nas nego radi sebe…
Poštovani kolega, danas nema velikih trgovaca, a ja sam prodao zadnjih 1500 na otvaranju.
ne znam da li vam treba crtati ili nešto drugo da shvatite da je sudbina Ingre neizvjesna, večina štakora je napustila tonuči brod , otpuštena je cijela operativa, za Arenu ne mogu dobiti ništa, novih poslova nema a Ingra se još zadužije za novih 250milja [huh]
mislim da je uslijed ovih okolnosti cijena od 40+kn neodrživa [bye]
Poštovani kolega, danas nema velikih trgovaca, a ja sam prodao zadnjih 1500 na otvaranju.
ne znam da li vam treba crtati ili nešto drugo da shvatite da je sudbina Ingre neizvjesna, večina štakora je napustila tonuči brod , otpuštena je cijela operativa, za Arenu ne mogu dobiti ništa, novih poslova nema a Ingra se još zadužije za novih 250milja [huh]
mislim da je uslijed ovih okolnosti cijena od 40+kn neodrživa [bye]
misliš?
ja baš mislim da ti planiraš kupiti jeftinije.