1. OPPENHEIM IGOR 762.750 10,17 Osnovni račun
2. PBZ D.D. 475.200 6,34 Skrb. račun
3. TEHNIKA D.D. 451.800 6,02 Osnovni račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVE.MIR. FOND 435.682 5,81 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIR. FOND 346.856 4,62 Skrb. račun
6. LUDVIGER JASNA 338.850 4,52 Osnovni račun
7. ELEKTROPROJEKT D.D. 207.450 2,77 Osnovni račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIG.OBV. MIR. FOND 204.545 2,73 Skrb. račun
9. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 171.300 2,28 Osnovni račun
10. PBZ D.D. 123.297 1,64 Skrb. račun
Ukupno: 46,90
Važeći podaci na uredovni dan 21.01.2010 sa skdd
Neka ostane zabilježeno
Danas tjedan dana kasnije:
1. OPPENHEIM IGOR 762.750 10,17 Osnovni račun
2. PBZ D.D. 475.200 6,34 Skrb. račun
3. TEHNIKA D.D. 451.800 6,02 Osnovni račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 435.682 5,81 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 346.856 4,62 Skrb. račun
6. LUDVIGER JASNA 338.850 4,52 Osnovni račun
7. ELEKTROPROJEKT D.D. 207.450 2,77 Osnovni račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 204.545 2,73 Skrb. račun
9. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 171.300 2,28 Osnovni račun
10. PBZ D.D. 120.218 1,60 Skrb. račun -3079
Ukupno: 46,86
Sada je vec ocito da se ovaj prodavac nalazi ispod prvih 10. Ali bez obzira sto sada i nemamo neki rast ipak je tu likvidnost koja je u usporedbi s drugima i vise nego zavidna…a sto ce reci da osim prodaje netko i kupuje…no citajuci zadnje postove postavlja se pitanje tko bi to onda mogao biti ako su neki mali igraci vec poceli s prodajom!? Pogledajte samo graf tamo krajem 5mj. prosle godine, kada je vecina vec napravila neki rast ingra je tek zadnji tjedan prije pocetka pada 01.06.2009. pocela naglo rasti. Hoce li tako mozda biti i ovaj puta?
[/quote]
Do kada će trebat objašnjavat da je to PBZ investor račun koji se smanjuje zbog postupnog prijelaza korisnika sa skrbničkog na osnovni račun u SKDD. Od toga je 2000 mojih , i imam ih još , nisu prodane. Znači ovoga na 10. mjestu se ne računa.
Evo malo i statistike na ove promjene u odnosu na prosli cetvrtak uzimajuci u obzir 3-ci dan promjene na skdd tako da bi onda izracun bio za period 18.01.2010. do 25.01.2010.
43,17 Kn max do 41,77 Kn min … raspon cijene trgovanja
42,42 Kn … prosjecna cijena trgovanja
6.768.503 Kn … ukupno ostvaren promet
~ 159.559 kom dionica protrgovano (ili 2.13% od ukupnog broja dionica 7.500.000 kom)
U privitku dokazni materijal.
Kolega stvar je u tome da to svi vide, ali i ”oni”…..
E sad dvije su stvari, jedna ova o kojoj ti pričaš, da se nešto loše valja iza brda,a druga da ”određena ekipa” namjerno stišće da otrese nesigurne kako bi kasnije rast bio lakši…
-I ja razmišljam slično kao i vi kolega.
-Mislim da je u pitanju preslagivanje portfelja, kapitalizacija dobiti kod npr.Ine, i zamjena za Ingru, ali igra ne smije biti prozirna, pa čim odemo u zeleno, ruši se sa malim nalozima, hvata usput drhtave ručice i akumulira.
-Izgledno je da će Ingra posljednja odraditi rast, kad se preda i posljednja drhtava ručica, i po mojem mišljenju i uvjerenju, rast ako se dogodi u ovom valu, će biti "brutalan" kako bi to naša kolegica Ivana kazala, i drhtave ručice će opet kupovati, ali tek poslije zelene blokade.
Do kada će trebat objašnjavat da je to PBZ investor račun koji se smanjuje zbog postupnog prijelaza korisnika sa skrbničkog na osnovni račun u SKDD. Od toga je 2000 mojih , i imam ih još , nisu prodane. Znači ovoga na 10. mjestu se ne računa.
Ono sto se trenutno dogadja su promjene ispod prvih 10 ali nazalost i nevidljivo na skdd web-linku…ima li tko bolji uvid?
Ja ovo ne žimku – kaj se oni misle izvuć u gabule šortanjem vlastitih dionica ili kaj?
28. siječanj 2010.
Ingra smanjila broj stalno zaposlenih za 35 posto
Ingra je na Zagrebačkoj burzi objavila priopćenje u kojem navodi da je završila organizacijsko restrukturiranje u kojem je smanjen broj stalo zaposlenih.
U priopćenju stoji da je Ingra zaključno sa danom 27. siječnja 2010. unutar programa reorganizacije poslovanja i zbrinjavanja dijela zaposlenih otpustila 75.250 vlastitih dionica. "Izvršeno otpuštanje dionica dio je financijskog aranžmana kojim su sporazumno izregulirane obveze prema zaposlenima čiji radni odnos prestaje sa 31. ožujkom 2010. u obliku stimulativnih otpremnina na koja su istovremeno u državni proračun uplaćena sva davanja za poreze i doprinose", poručili su iz Ingre.
Također se navodi da je time izvršeno organizacijsko restrukturiranje u kojem je broj stalo zaposlenih smanjen za 35 posto. Isto, tako iz Ingre su priopćili da su temeljem Ugovora o ponovnom otkupu (tzv. repo aranžman) stekli 32.000 vlastitih dionica.
Nakon provođenja navedenih transakcija Ingra posjeduje ukupno 113.125 vlastitih dionica koje čine 1,51 posto temeljnog kapitala.
(pd)
Puno se piše na ovoj temi, ja sam skoro prestao pratiti, samo pogledam semafor, vidim da se ništa još nije promijenilo i čekam i dalje MIRNO jer znam da ću na ovoj dionici dići veliku lovu kao već 2 puta do sada.Mi ne možemo kontrolirati cijenu, možemo samo pratiti što rade veliki: oni se sada krcaju, krcajmo se i mi. Kad oni budu prodavali, prodavat ćemo i mi. Ovo gledanje u ekran svakih 5 minuta izludi čovjeka, zaboravite da imate Ingru u portfelju i krajem godine vjerojatno ćete imati +100 % dobiti.
-U prilog ovom načinu razmišljanja, ide i činjenica da je prosječan nalog HT 26.943 kune ,Ine 22.073, Podr 26.193, Ptkm 53.811, a Ingre samo 8.900 kuna. [shocked]
Mi ne možemo kontrolirati cijenu, možemo samo pratiti što rade veliki: oni se sada krcaju, krcajmo se i mi. Kad oni budu prodavali, prodavat ćemo i mi.
[lol]
a tko onda prodaje? nadam se da niste zajedno s velikima kupovali pakete na 60,000 prije 2 godine
Puno se piše na ovoj temi, ja sam skoro prestao pratiti, samo pogledam semafor, vidim da se ništa još nije promijenilo i čekam i dalje MIRNO jer znam da ću na ovoj dionici dići veliku lovu kao već 2 puta do sada.Mi ne možemo kontrolirati cijenu, možemo samo pratiti što rade veliki: oni se sada krcaju, krcajmo se i mi. Kad oni budu prodavali, prodavat ćemo i mi. Ovo gledanje u ekran svakih 5 minuta izludi čovjeka, zaboravite da imate Ingru u portfelju i krajem godine vjerojatno ćete imati +100 % dobiti.
[thumbsup]
Ja ovo ne žimku – kaj se oni misle izvuć u gabule šortanjem vlastitih dionica ili kaj?
28. siječanj 2010.
Ingra smanjila broj stalno zaposlenih za 35 posto
Ingra je na Zagrebačkoj burzi objavila priopćenje u kojem navodi da je završila organizacijsko restrukturiranje u kojem je smanjen broj stalo zaposlenih.
U priopćenju stoji da je Ingra zaključno sa danom 27. siječnja 2010. unutar programa reorganizacije poslovanja i zbrinjavanja dijela zaposlenih otpustila 75.250 vlastitih dionica. "Izvršeno otpuštanje dionica dio je financijskog aranžmana kojim su sporazumno izregulirane obveze prema zaposlenima čiji radni odnos prestaje sa 31. ožujkom 2010. u obliku stimulativnih otpremnina na koja su istovremeno u državni proračun uplaćena sva davanja za poreze i doprinose", poručili su iz Ingre.
Također se navodi da je time izvršeno organizacijsko restrukturiranje u kojem je broj stalo zaposlenih smanjen za 35 posto. Isto, tako iz Ingre su priopćili da su temeljem Ugovora o ponovnom otkupu (tzv. repo aranžman) stekli 32.000 vlastitih dionica.
Nakon provođenja navedenih transakcija Ingra posjeduje ukupno 113.125 vlastitih dionica koje čine 1,51 posto temeljnog kapitala.
(pd)
Tragedija…ovo sam od početka znao…treba pitat predsjednika uprave.
oreče prije 5-6-mjeseci….SUSTAVNO RUŠENJE NA IZRAZITO NISKIM CIJENAMA….
Jesu ovo VELIKE CIJENE!!!!
Tada bilo cca 41 kn. SRAMOTA!!!!
Ali zar ne shvaćate bit. Trezor kupi, pa dobavljači kojima se ne plaća postaju dioničari pa onda malo Marijan istrese i evo nas u krugu. Davno je Kiosaki o tome pisao: ŠTAKOROVA UTRKA.
Da se ne mučite čitati knjige ja ću dati odgovor. Dioničari na kraju izvuku deblji kraj.
Mislim da ovdije ima elemenata kaznenog dijela, gdje se svjesno dioničare držalo u zabludi.
Rekao sam presjednik uprave:SUSTAVNO RUŠENJE CIJENA…tim je riječima točno rekao ŠTO RADE!
Sada tek na dnu daju do znanja otvoreno da ONI VARAJU tj, da žele cijenu niže…
A mirovinci čekaju KOGA!!!!!