INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo, moram vam priznati…planirao sam danas debelo zagrabiti u ingru, ali čim sam vidio naloge na prodaji i svakih par sekundi nove..sve je bilo jasno. Ovdje je mrtva tišina i nema nikakvih informacija, a sudeći po jakoj prodaji možemo zaključiti da su to oni malobrojni koji imaju informacije.
Danas je ako se dobro sjećam najavljana skupština, pa pitajte Oppenheima kako mu ide ako budete tamo [bye]

Skupština je 25. veljače.

Nije ni čudo da ne prodaju arenu, nemoguće je prodati i jednosobni stan u zg. Ako je s bankom dogovoren povoljan kredit uz zalog arene, onda su oni riješili problem likvidnosti i dobili lovu za daljnje poslove. Bez vlastitih sredstava teško da mogu potpisati bilo kakav novi ugovor.

Ovo je priprema za objavu Bosne ili Alžira.

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/ingra-kpmg-vodi-restrukturiranje,67049.html

Ono što je meni bitno je da je rizik stečaja/blokade sve manji i manji.

A to si zakljucio na osnovi……. čega?

[/quote]
Ako pogledaš nekoliko zadnjih izvješća Ingre, vidjet ćeš da su obveze + dugovanja pokrivene dugoročnim i kratkoročnim potraživanjima. Problem koji se događa ingri je što ima veći udio kratkoročnih obveza u odnosu na kratkoročna potraživanja. Prevedeno, to znači da imaju problema s cash flow-om. Taj se (negativni) omjer smanjuje iz izvješća u izvješće (doduše, smanjuju se i prihodi no to je očekivano). S druge strane, Ingra je uspješno servisirala sve obveze.

Mislim da Ingra može bez problema dići dodatni kredit jer može koristiti Arenu kao kolateral. Drugo je pitanje po kojim uvjetima. Mislim da je pravi problem za Ingru kako najpovoljnije refinancirati obveznice koje dolaze na naplatu (jer im dolaze na naplatu ove i iduće godine veliki iznosi), i sad treba vidjeti da li će dizati kredit, izdavati obveznice ili nešto treće.

Realno problem Ingre je što je digla kredite/obveznice na srednji rok (5 godina, ako se ne varam), a novci će dolaziti 28 godina. Za sada uspješno plivaju.

http://business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Ingra-se-zeli-rijesiti-kratkorocnih-obveza

Iako su razlozi takvih poteza nepoznati, nameće se zaključak da se Ingra na to odlučila zato što nema novca da vrati obveze koje uskoro stižu na naplatu. Takav scenarij postaje izgledniji kada se u obzir uzme činjenica da je Ingra prije nekoliko mjeseci kooperante na Areni Zagreb isplatila u dionicama, a ne u novcu, što se također može protumačiti manjkom gotovine.

svaka firma želi se riješii kratkoročnih obveza i pretvoriti u dugoročne, to je normalno i poželjno.

p.s. kolega neimar, pozdravite kolegu Operhajma [wink]

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/ingra-kpmg-vodi-restrukturiranje,67049.html

Hebe ih likvidnost. I to malo više nego druge. Znači kratkoročne obveze pretvoriti će u srednjoručni dug. Koji je puno skuplji. Ni dobro.Dobro je da ih banke i dalje prate, valjda znaju zašto, no s obzirom na to koliko su im dužni Ingra je i njihov problem.

Imam Ingre i to 40% portfelja, ali ovo mi se nimalo ne sviđa. Prodavača ima ko Rusa pod Berlinom 45-e. Jedina dobra stvar je likvidnost. Ali kada se nisam makao dosada, neću ni sad…

Ovo je najpristupačnija građevinska dionica .

to si zaključio jer 1 dionica košta 42kn!?

na 4300 sve prodajem...

28. siječanj 2010.

Ingra izvijestila o provođenju poslovnog i financijskog restrukturiranja

Tvrtka Ingra danas je na Zagrebačkoj burzi objavila priopćenje u kojem obavještava javnost o provođenju procesa restrukturiranja društva, s naglaskom na provođenje programa financijskog restrukturiranja.

Kako se navodi, restrukturiranjem će biti obuhvaćene kratkoročne financijske obveze društva, sa namjerom kvalitetnog reprograma u srednjoročan ili dugoročan aranžman na temelju strukturiranog kolateralizranog financijskog instrumenta ili sindikata. "Uz banke kao kreditore, posebna pažnja posvetit će se investitorima u neosiguran dug društva, a odabran savjetnik provođenja programa restrukturiranja je KPMG Hrvatska", stoji u priopćenju.

Također, iz Ingre poručuju da uz postizanje dugoročno održive financijske stabilnosti, očekivanja društva usmjerena su prema pozitivnim efektima restrukturiranja, čiji bi se rezultati ogledali u jačanju konkurentske pozicije na inozemnim tržištima kao i u iznalaženju kvalitetnije poluge u trenutnom poticanju novih investicijskih projekata u zemlji, a sve u svrhu daljnjeg rasta i razvoja društva.

(pd)

marcello

…moderiran…dobar znak…samo prodajite da konačno se neki nakrcaju kolko treba pa da krenemo gore kako treba…dobro je što je mala oscilacija cijene (42:10-42,80) a veliki promet pa trejderi neće niš zaraditi a onda će morati panično ulaziti… [thumbsup]…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

svaka firma želi se riješii kratkoročnih obveza i pretvoriti u dugoročne, to je normalno i poželjno.

p.s. kolega neimar, pozdravite kolegu Operhajma [wink]

Kolega..krivo ste me shvatili. Ako netko želi rast ingre, onda sam to ja.
Ako ima zainteresiranih možemo se dogovoriti za transakciju na 43 kn.
Ingra bi trebala rasti jer je sad izbjegnut stečaj i može doći do vrlo isplativih poslova na propulzivnom tržištu Alžira zajedno s Tehnikom i Mavrovom. Tehnička analiza ukazuje na prvi target od 50 kn..nema razloga da stagniramo na ovom bull marketu i očekujem još do kraja dana preokret i proboj 43 kune. Tada ću se oprostiti s vama, ali sad imate moj full support.
Dokup i samo dokup kvalitetnog i najpodcijenjenijeg građevinara ingre. [thumbsup] [thumbsup]

http://www.zse.hr/default.aspx?id=28700

Banke spašavaju ingru i na njoj će lijepo zaraditi…ingraše čeka krv, znoj i suze [bye]
Izgleda da prodaja arene ipak nije dogovorena………

a naravno da nije dogovorena prodaja Arene jer je to previše isplativa nekretnina za Ingru i ZG holding da bi prodali koliko god se priča o troškovima održavanja što su špekulacije…

nije mi jasno recimo zašto se ZG Indoors ne održava u Areni nego u domu sportova zbog čega se Medvešćak mora seliti na šalatu na otvoreno, čak je bilo prije govora o postavljanju leda u Arenu nego da indoors dođe u Arenu. tko je tu lud?
[/quote]
[shocked]

Navodno bi trebalo potrošiti milion i po kunana postavljanje leda. To sam negdje čuo a nije mi jasno za šta
[shocked]

New Report

Close