Ovdje jednostavno mora doći do eksplozije i rasta cijene. Pogledajte koliki su prometi odvrćeni na razinama od cca. 42-48 kn:
zadnjih mjesec dana – cca. 600.000 dionica, prosjek 41,80 kn
zadnjih 3 mjeseca – cca. 1.600.000 dionica, prosjek 44,35 kn
zadnjih 6 mjeseci – cca. 3.800.000 dionica, prosjek 48 kn
Naravno, ima tu dosta i trejdanja, ali ovakvu akumulaciju ne sjećam se da sam do sada vidio na nekoj dionici na našoj burzi
vrlo korisna informacija koja daje jednu široku sliku svima koji žele vidjeti. bravo [thumbsup]
bilo je i velikih transakcija ovih dana dosta atpl ernt pbz dlkv
ako je tako dobra zašto su ju ovi prodali (i ja imam i tu dionicu ali sam na granici strpljenja)
[/quote]
Gledanjem na dugoročne grafove građevinari ne obećavaju. Bez obzira na koju stranu će- gore ili dolje, sutra izlazim iz ingre i ide u zaborav.
Ingraši sretno vam bilo [tongue]
drage kolege, zbogom i sretno. zbog takvih kao vi koji su još unutra drže cijenu ovdje gdje je. čim se riješimo skeptika, slijedi žestok rast. NHF i sretno vam bilo [thumbsup]
[/quote]
Zanimljivo među prvih 10 ne vidi se transakcija onih 46000 kom od petka.
ako je tako dobra zašto su ju ovi prodali (i ja imam i tu dionicu ali sam na granici strpljenja)
[/quote]
Gledanjem na dugoročne grafove građevinari ne obećavaju. Bez obzira na koju stranu će- gore ili dolje, sutra izlazim iz ingre i ide u zaborav.
drage kolege, zbogom i sretno. zbog takvih kao vi koji su još unutra drže cijenu ovdje gdje je. čim se riješimo skeptika, slijedi žestok rast. NHF i sretno vam bilo [thumbsup]
[/quote]
[/quote]
vidi se da bi ingrica mogla malo potegnut ali !? Obzirom da su druge dionice porasle cca 100 % od 3-čeg mjeseca prošle godine a ingra još uvijek tapka na mjestu!?
@gismund,
pa da, to znači da je u šest mjeseci preko burze prešlo 50% dionica Ingre. A pri tome su promjene u TOP10 minimalne (ako izuzmemo novog-starog člana nadzornog odbora:) Meni ovo ipak više liči na daytrading, jer da bi ušli u top10, treba vam 2% firme. Netko bi se jako morao potruditi da se sakrije ispod TOP10, a svaki od većih vlasnika može lako provjeriti kakve se promjene događaju ispod TOP10.
@gismund,
pa da, to znači da je u šest mjeseci preko burze prešlo 50% dionica Ingre. A pri tome su promjene u TOP10 minimalne (ako izuzmemo novog-starog člana nadzornog odbora:) Meni ovo ipak više liči na daytrading, jer da bi ušli u top10, treba vam 2% firme. Netko bi se jako morao potruditi da se sakrije ispod TOP10, a svaki od većih vlasnika može lako provjeriti kakve se promjene događaju ispod TOP10.
Ne, nije poanta u daytradingu, iako na njega otpada ne mali dio, recimo 10%.
Poanta je da je prosjek visokih 48 kn za 6 mjeseci. Iz toga se lako iščita da se po treći put ponavlja isti obrazac: masovno krcanje na oko 40 kn, cijena naoko mjesecima stoji na mjestu, ništa se ne događa, a onda će po 3. put uslijediti žestoko pumpanje na 60-70 kn i tamo će se opet odigrati veliki prometi. Zato je prosjek za 6 mjeseci vrlo visokih 48 kn po dionici, usprkos tome što je cijena već dugo na oko 40-42 kn.
Od podjele 1 na 150 kom, zavrtilo se 111 % dionica tvrtke uz prosjek cijene cca 75 kn.
Zna se tko zarađuje bez obzira na vrijednost, zato se ne izlažite ispred povećih naloga
i vrijednost će rasti i rasti … da danas nisu prodavali na 42 sutra bi već prodavali na 44 [wink]
Poanta je da je prosjek visokih 48 kn za 6 mjeseci. Iz toga se lako iščita da se po treći put ponavlja isti obrazac: masovno krcanje na oko 40 kn, cijena naoko mjesecima stoji na mjestu, ništa se ne događa, a onda će po 3. put uslijediti žestoko pumpanje na 60-70 kn i tamo će se opet odigrati veliki prometi. Zato je prosjek za 6 mjeseci vrlo visokih 48 kn po dionici, usprkos tome što je cijena već dugo na oko 40-42 kn.
Ako su ovi tvoji izracuni prosjeka tocni, mislim da si na osnovu toga slozio jednu jako zanimljivu teoriju do sada ne bas vidjenju ne ovom topicu (koji je kao i ostali u 95% slucajeva zagusen budalastinama). Bez obzira ocekiva li pojedinac pad ili ras mora se zamisliti oko ovog vidjenja diJonicarstva u ?Rvata. Po mom misljenju jako izgledno to sto govoris, samo, ne bojis li se sada kada si (recimo da je sve to sto pretpostavljas – ISTINA) razotkrio igru VELIKIH pomaknuo njihove granice ocekivanog prinosa na, za nas, NEOCEKIVANU RAZINU?
Od mene imas 100 za ovo svoje konstuktivno razmisljanje (bez obzira pokazalo se tocnim ili ne)!
[thumbsup]
eto sam si dao odgovor , nama mnogima jasno ali tebi i jos nekoliko tisuca panicnih imaoca ove dionice nejasno,zasto se rast nije puno prije dogodio, a takve kao ti velike ribice vole ,cekaju i ide im u prilog,,, usao sam na 51, sa nekoliko tisuca dionica,pa izracunaj dal sam u plusu, igram na duge staze , nemam vremena traydanja,i kad dodje na 100 necu prodavati,,otici ce i na 400, nadji mi bolje rjesenje za ulaganje kapitala ? kopiraj si ovaj post jer se neces sjecati sto sam ti govorio za godinu dvije [thumbsup]
Ovdje jednostavno mora doći do eksplozije i rasta cijene. Pogledajte koliki su prometi odvrćeni na razinama od cca. 42-48 kn:
zadnjih mjesec dana – cca. 600.000 dionica, prosjek 41,80 kn
zadnjih 3 mjeseca – cca. 1.600.000 dionica, prosjek 44,35 kn
zadnjih 6 mjeseci – cca. 3.800.000 dionica, prosjek 48 kn
Naravno, ima tu dosta i trejdanja, ali ovakvu akumulaciju ne sjećam se da sam do sada vidio na nekoj dionici na našoj burzi
vrlo korisna informacija koja daje jednu široku sliku svima koji žele vidjeti. bravo [thumbsup]
[/quote]
vidjeti što da je cijena pala nekih 20% i da će i dalje padati do nekih 35-36 kuna onda će se netko zaigrat sa njom i što onda ponovno na ove nizine..
@gismund,
[/quote]
zanimljive teorije se ovdje razvijaju….@ stock-split je ovdje bio prisutan…knjige u ruke kolege…