Loše nam se piše ak budemo svjedoci drhatvaca na prodaji! [embarass]
[/quote]
…ne vidim ništa loše u tome,ako cijena ode dolje još dokupa…krenut će to up…istina je da treba čekat možda i godinu dana da bude ljep profit,ali s obzirom na mogući rast isplativost čekanja je velika….
U privitku update TA ingre. Na grafu se moze uociti velika slicnost danasnjeg stanja sa onim stanjem prije 02.09.2009. a nakon cega je uslijedio onaj nagli rast. Po nekim naznakama vidjenim danas ne bi trebalo odbaciti tu mogucnost, no sto ce se dogoditi biti ce puno jasnije iduci tjedan. Pitanje je koliki utjecaj bi mogla imati moguce negativna situacija na globalnom trzistu na takav razvoj situacije?
Ja gledam već tjedan, dva u taj uzorak, čak sam nešto i zašortao na balkanski način, anticipirajući ovaj zadnji pad. Nevjerojatna sličnost, sužavanje boolingera, rast do gornjeg bool-a, dana dva preko njega, pa pad u nekoliko dana do sredine bool-a, s dosta sličnim svijećama kao prije 4 mjeseca. Kad bi povukli nekakvu projekciju, da se sličnost uzorka nastavi INGRA bi trebala ići na oko 49 u prvom hopu (negdje u četvrtak, petak). Vidjet ćemo koliko je to ostvarivo s obzirom da je u petak Crobi solidno zacrvenio, a ostatak svijeta je krenuo u ozbiljnu korekciju.
U privitku update TA ingre. Na grafu se moze uociti velika slicnost danasnjeg stanja sa onim stanjem prije 02.09.2009. a nakon cega je uslijedio onaj nagli rast. Po nekim naznakama vidjenim danas ne bi trebalo odbaciti tu mogucnost, no sto ce se dogoditi biti ce puno jasnije iduci tjedan. Pitanje je koliki utjecaj bi mogla imati moguce negativna situacija na globalnom trzistu na takav razvoj situacije?
Ja gledam već tjedan, dva u taj uzorak, čak sam nešto i zašortao na balkanski način, anticipirajući ovaj zadnji pad. Nevjerojatna sličnost, sužavanje boolingera, rast do gornjeg bool-a, dana dva preko njega, pa pad u nekoliko dana do sredine bool-a. Kad bi povukli nekakvu projekciju, da se sličnost uzorka nastavi INGRA bi trebala ići na oko 49 u prvom hopu (negdje u četvrtak, petak). Vidjet ćemo koliko je to ostvarivo s obzirom da je u petak Crobi solidno zacrvenio, a ostatak svijeta je krenuo u ozbiljnu korekciju.
[/quote]
pa ajte molim Vas da netko od tehnicara bubne graf za ovu dionicu jer je vec danima promatrami nikak da skuzim kud ce ici
ajde netko od kvalitetnih tehnicara
di je onaj indijanac Geronimo??? on je znao dobar graf sojedobno staviti za pojedine dionice ili netko drugi ko isto kuzi da bubne pa da vidimo kam bi mogli ici sa ovom dionicom
unaprijed hvala
pofuk
I ja se ponekad pitam kuda bi mogla ova dionica ?
No dovoljno mi se prisjetiti ulaganja u PTKM ili ADPL dok su bili na ovako sličnim vrijednostima,
još ove godine [proud]
No dovoljno mi se prisjetiti ulaganja u PTKM ili ADPL dok su bili na ovako sličnim vrijednostima,
još ove godine [proud]
malo si fulao godinu ha?
još ove godine [proud]
ma trebalo je plavog slusati kad je prico o adpl……….fakat je pisao i opet je bio pogodio
jos sam gledo kad je bila malo iznad 40 kunica a cijenjeni forumas plavi je piso i piso a ja bio ljen i glup da ga nisam posluso………za neverovat………valda mi je on trebo jos nazvati broker da dam nalog??????? auh to sam stvarno bio propustio
pofuk
Promatrajuci graf kolege Skovacina sa prethodne strane (str.1584) daju se uociti neki pravilni ciklusi kako rasta tako i pada. Gledajuci po tome, trenutno se nalazimo u rastucem ciklusu a koji bi, ako ce se postivati slican vremenski ciklus, trebao potrajati negdje do kraja 2. ili pocetka 3. mjeseca. Takodjer, poceli smo se priblizavati i vrhu visemjesecnog klina tako da ce i tu trebati doci do nekog razrjesenja situacije: ili sa probijanjem gornje linije otpora ili sa probijanjem doljnje linije podrske.
Ono sto se moze zakljuciti iz svega je da ako u ovom sada pozitivnom ciklusu ne dodje do probijanja gornje linije otpora klina, mozda bi se moglo dogoditi da u slijedecem negativnom ciklusu donja linija potpore mozda i ne izdrzi novi nastali prodajni pritisak. Ali ipak ono sto ohrabruje je da je 100 dnevna linija prosjeka cijene (SMA100) vec lagano pocela s probijanjem 200 dnevne linije (SMA200) ali isto tako mozda malo obeshrabruje i moguci novi korekcioni val koji izgleda da se polako sprema na globalnim trzistima…eto, bas nekako u nezgodno vrijeme. Sada se postavlja pitanje kakav bi utjecaj isti mogao imati da nas zaustavi u napredovanju te da ne dodje do probijanja gornje linije otpora klina? Takodjer bi se onda moglo reci da je, ako vec ne i prije, sada mozda doslo i pravo vrijeme da konacno izadju i neke pozitivne vijesti. Samo pitanje da li takvih uopce i ima?
U privitku 5g tjedni TA ingre. Ono sto se moze primjetiti su 2-godisnji ciklusi rasta i pada. Zanimljivo za usporedbu je i kolicina prometa od 01.09.2008. do danas sa svim prometima ostvarenim od prije tog dana, na grafu vidljivih negdje od pocetka ljeta 2005…no bit ce da je tome stvarni razlog stock splitting od 1:150 (http://www.poslovni.hr/86994.aspx) napravljen nekako prorocanski bas mjesec dana prije nego je sve pocelo naglo padati. Pitanje je da li i za ovo sada postoji neki adut u rukavu? Mozda i da…no koliko ce jos dugo trebati pricekati da isto ugleda i svjetlo dana?
Netko napisao "svjetska negativna korekcija"!!!!
Pa neznam dali zna da se večina AMERIĆKIH dionica vratila cca 80%!!!!!!!!
A kada su i pale pale su 50% manje od naših!!!!!!
Pa kakve veze sada ima AMERIČKE dionice, osim psihe takvih mudraca?
Poštenjačine krenule odmah jutros….prije doručka…..
Izgleda da smi dotakli dno, vidim po tome što se kota 41 kn žestoko brani.
Izgleda da smi dotakli dno, vidim po tome što se kota 41 kn žestoko brani.
Možda zbog onih 46000 kom u petak koji su kupljeni lipu iznad 41. Zna li se već tko je to bio, ak je to uopće moguće vidjeti.