Dečki prodati, prodati i samo prodati…Bar ćete mirnije spavati….Mislim da je to ipak najvažnije…
Ne dođe li do proboja 44 kn u sljedeća 2 dana, ja ću u čevrtak prodati svu Ingru i preći u nešto drugo. Nema gore za dionicu kad stoji i ni makac. Kad smo padali, bili smo najgori, a kad drugi rastu, mi stojimo. Užas…
[/quote]
Tako razmislja svaki pravi dugorocni investitor! [lol] [lol]
A tko je ovdje dugoročni investitor? Ima ih možda 5%. Svi samo gledaju uzet 10-30% i adio. Dugoročno se igra kad je stabilno vrijeme na burzi, sad je u modi "unutra-van" [lol]
Dečki prodati, prodati i samo prodati…Bar ćete mirnije spavati….Mislim da je to ipak najvažnije…
Ne dođe li do proboja 44 kn u sljedeća 2 dana, ja ću u čevrtak prodati svu Ingru i preći u nešto drugo. Nema gore za dionicu kad stoji i ni makac. Kad smo padali, bili smo najgori, a kad drugi rastu, mi stojimo. Užas…
[/quote]
Preočito drukanje za rušenje cijene Ingre , probajte bar malo suptilnije.
…šta je to šta bi joj trebalo dići cijenu to što su u problemima i prjeti im stečaj to što je Mavrovo već u stečaju to što su otpustili 70% radnika to što su dužni koperantima to što nije pristigla nijedna ponuda za Arenu.
Dajte samo jednu pozitivnu vijest??????????????????????
Evo, kako se TA situacija za sada povoljno razvija, te ako sve bude OK, do proljeca bi trebali/mogli potegnut barem do 80kn…no to vrijedi samo u slucaju da se ne ipak ne ostvare neke crne prognoze.
Onako usput jedno pitanje: jel tko vec imao kakvih iskustava s dionicom koju je zatvatila neka nevolja tipa: blokada racuna-privremena obustava trgovanja ili stecaj. Cemu se u takvoj situaciji mali dionicar moze nadati? Pa nije valjda da je sve gotovo i da se sve izgubi? Valjda bi se uvijek nasao netko tko bi izasao sa kakvom fer ponudom za preuzimanje ili bi barem ponudio neku fer cijenu za otkup udjela malih dionicara. Ipak se radi o firmi koja ima neko poznato ime i dugogodisnji ugled.
Pa i kako je nedavno najavljeno osnivanje fondova za potporu gospodarstvu, moze se vjerovat da do slicnog scenarija, barem do daljnjeg, ovdje ipak ne bi trebalo doci. Znate onu, nada uvijek umire zadnja…jer ako ne bi bilo tako, pa tko bi normalan onda ovo i dalje kupovao. Kako je cijena ionako na vec neko vrijeme vrlo niskim razinama, sada je bitno ostati smiren te, ako je ikako moguce, ne podleci ovim nametanjem nekog novog pritiska. pozz i svi prodali barem na 80 [thumbsup]
A tko je ovdje dugoročni investitor? Ima ih možda 5%. Svi samo gledaju uzet 10-30% i adio. Dugoročno se igra kad je stabilno vrijeme na burzi, sad je u modi "unutra-van" [lol]
Da….
Evo, npr. SMA10 vec probio SMA20 ili jos bolje SMA100 danas ili sutra probija SMA200. [thumbsup]
Kolega to nije nikakva vijest imate 50 dionica na kojima se to dogodilo prije godinu dana pa su pale još više,
[/quote]
kolega ako nije preveliki problem možete li navesti bar 49 dionica koje spominjete … jednu ćemo Vam oprostiti
hvala i pozdrav
Evo, npr. SMA10 vec probio SMA20 ili jos bolje SMA100 danas ili sutra probija SMA200. [thumbsup]
[/quote]
Kolega to nije nikakva vijest imate 50 dionica na kojima se to dogodilo prije godinu dana pa su pale još više, mislio sam neku pozitivnu vijest što se tiče poslovanja firme ako me niste razumjeli te crtkarije vam nisu nikakva vijes.
[/quote]
Hm…ima ih 50 i da su pale jos vise…ali u odnosu na sto? Probajte navesti barem jednu od njih, no po mogucnosti i da je likvidna…jer ako ih vec toliko ima, pa to onda i ne bi trebalo biti tako tesko.
Primjecujem, neki novi nick-ovi su se poceli pojavljivati ovdje tek odnedavno…valjda da nas sve opet dobronamjerno podsjete na ono sto i sami vec neznamo i nepratimo kroz ovih nekoliko mjeseci.
Možda bi se trebali prisjetiti da ingra ima arenu na kojem dobiva siguran prihod. Možda je i ova priča s prodajom u službi bolje naplate. Ako k tome dodamo mjere za oporavak gospodarstva, mislim da više nemamo o čemu brinuti, ni lokalno ni globalno.
čini se da je splasnuo optimizam glede ove dionice,bilo je priča da ide na 46,00kn
Nitko ne kaze da jos uvijek ne ide,samo mozda treba drzati dionicu duze od 3 sata,ako me razumijete na sta ciljam…
Naziv Broj dionica %
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 137.458 30,01
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 101.275 22,11
HZMO 49.641 10,84
ZDENKA D.D. U STEČAJU (1/1) 12.263 2,68
GLUMINA BANKA D.D. U STEČAJU 10.088 2,20
PBZ D.D. 3.760 0,82
GRUBIŠIĆ DARKO 3.689 0,81
VUGRINČIĆ IVAN 3.619 0,79
ĆOZA ANTE 2.700 0,59
BOŠNJAK STANA 2.505 0,55
Ostali 118.807 28,60%
Evo nekih podataka o Zdenki u top 10. Mislim da je potpuno besmisleno uspoređivati ingru i zdenku.