Zašto bi se itko opirao ko mutav rastu ili padu cijene i stajao na jednom mjestu? Ne mora sve iskrcati na tom nivou. Pomakne se stepenicu više pa se malo tamo iskrca.
A kako bi naši slavni fond manageri zaradili tolike kuće i aute da se ne nakrcavaju dogovorno na dnu, pa onda prodaju svojim fondovima po 3x višoj cijeni? [wink]
[/quote]
Po toj logici značilo bi da slijedi rast tj. da su fondovi prodavali menadžerima koji će im to kasnije vratiti. Jedino što si mislim da tu još ima i onih koperanata pa se je možda koji morao istovariti te je dotične zvao u pomoć. To se isti nebi trebalo zanemariti.
A kako bi naši slavni fond manageri zaradili tolike kuće i aute da se ne nakrcavaju dogovorno na dnu, pa onda prodaju svojim fondovima po 3x višoj cijeni? [wink]
[/quote]
Po toj logici značilo bi da slijedi rast tj. da su fondovi prodavali menadžerima koji će im to kasnije vratiti. Jedino što si mislim da tu još ima i onih koperanata pa se je možda koji morao istovariti te je dotične zvao u pomoć. To se isti nebi trebalo zanemariti.
[/quote]
nisu kooperanti, oni su dobili nekih 350.000 dionica i to prije pola godine, tako da je to odavna riješeno/prodano. sad se ukrcavaju naši lukavi fond manageri.
ingra je pokazala da u ovom padu ispod 40 kn praktički ne ide. pa kad ne ide više dolje, onda će gore! [thumbsup]
ja sam pobornik TA
nisam ljubitelj INGR-e kao kompanije ali moram priznati da nakon ovako brutalnog prometa danas sutra svakako ocekujem nastavak up trenda…target mi je oko 44
nema nista sladje od rasta na dobrom volumenu 🙂
Prije par dana me bilo strah ovdje ulazit jer se sve pisalo idilično, evo čim se spominju kooperanti puno sam mirniji. Još da netko ubaci stečaj u raspravu ja bi bio 100% uvjernen da će ovo rasti.
Nema ni Operenhajma više, to je isto pozitivan indikator.
Koliko ja vama više trebam govoriti da kooperanti ne postoje niti su ikad postojali na burzi!!!
Čitam nesigurne postove i čudim se ? Moje misli idu samo prema akumulaciji, a tko je uspio podebljati svoje količine u portfelju [thumbsup]
Nadajmo se da su "slučajni" sretnici iz akumulacija ispod 40 danas uspjeli prodati "zlatnike" i
da ih prinos zadovoljava ???
Oni koji su se nisko nakrcali, a danas imaju količinu istu ili veću postaju dugoročni investitori!
Netko je poslao graf koji ukazuje što je cilj nakon 3 mjeseca niskih akumulacija.
Istina, nema još "velikih" vijesti, a kada ih bude, vlakić će biti barem na pola puta [wink]
Bolje gore laganini da se još nakrcamo, nego ROKATI u nekoliko pozitivnih blokada (poslije samo popunjavamo gapove)
Tko je ima, treba biti strpljiv i stišati strah, jer puno će prije prema 100 kn nego prema 30 i zakaj onda prodavati "mrvicu iznad 40" ?!
PS: Vlastite "ZLATNIKE", njih 80% zakačio sam na ASK vrlo, vrlo visoko.
Možda se budu dosadjivali neko vrijeme, al njima se ionako nikamo ne žuri ! [smiley]
Odo gledati Šukija i Linića kod Hlo. Možda se potuku [lol]
Kad ono ovi se skoro svi međusobno izljubiše pred cjelokupnim hrvatskim auditorijem.
Optimizam izbija iz svake pore naše visoke politike.
Odo gledati Šukija i Linića kod Hlo. Možda se potuku [lol]
[lol]
eto ti ga, od danas su si najbolji prijatelji [lol]
još samo da i sutra bude takav optimizam i raspoloženje na burzi [pray]
Kad ono ovi se skoro svi međusobno izljubiše pred cjelokupnim hrvatskim auditorijem.
Optimizam izbija iz svake pore naše visoke politike.
[/quote]
I Ingrica bu skoro iznenadila kao i ovi večeras [cool]
[lol]
eto ti ga, od danas su si najbolji prijatelji [lol]
još samo da i sutra bude takav optimizam i raspoloženje na burzi [pray]
[/quote]
pozivaju narod da ulaze u fondove [wink] ovo je bio otvoren poziv investitorima
Prije svega jučer sam dokupio ovo na 41,51…..
Vidim svakojake teorije, pa da i ja kažem nešto čemu nas prošlost uči….
Moje mišljenje je da će ova dionica zasad pratiti crobex…ako će on rast rasti će i ona…
No, gledano u prošlost sjećam se rasprodaje Belja po 50 kn…..Svi su se krcali, a potom je cijena otišla gore (kad prodavač nije imo više municije)…Ista stvar u bižoj povijesti…rasprodaja Slatinske po 920-940 kn (to je cijena prije splita)…nakon rasprodaje cijena je također poletila….
S druge strane ova dionica ima jake potpore na razini od 38-41….tako da ne vidim preveliki rizik…Naravno, uvijek je moguće da izleti neka crna vijest iz firme…al to je tako svugdje…..
Prema tome pamet u glavu, te praćenje i ostalih građevinara….