Kolega mreich prevedite nam te brojeve u neku top listu npr.Meni tu ništa nije jasno,pusti brojevi[smiley9]
Evo još jedan primjer razgranatosti koju ova tvrtka ima, radimo sve živo , evo malo i ( posredno ) za srbe izgleda: INA, Lipik Glas i Munja proizvodit će za Zastavu Business.hr INA, Lipik Glas i Munja uskoro bi trebali potpisati ugovore kojima bi se definiralo koje će njihove komponente Zastava Auto ugrađivati u Zastavu 10, automobil koji bi se, po Fiatovoj licenciji, uskoro trebao početi proizvoditi u Kragujevcu, piše Jutarnji list. Hrvatske su tvrtke u pregovorima sa srpskom tvornicom u sklopu projekta lokalizacije proizvodnje navedenog vozila. “Osim Ine, Lipik Glasa i Munje, Zastava Auto u pregovorima je najdalje odmakla s AD Plastikom iz Solina i Elconom iz Zlatar Bistrice”, rekao je Hrvoje Dujnić, direktor HD Auta, tvrtke koja je zastupnik Zastave u Hrvatskoj. 20 % Lipik Glasa d.o.o. je od Ingre: http://www.vjesnik.hr/html/2005/07/04/Clanak.asp?r=gos&c=1 : iz teksta ( 2005. godina ): Zajedno s talijanskom Isoclimom vlasnik je (20 posto) Lipik glas d.o.o. za proizvodnju stakla, gdje su se najavljivale velike investicije u proizvodnju flot stakla
Uglavnom, ovaj 20 % udjel u Lipik Glasu je udio u izuzetnoj tvrtki:
500 NAJ:
http://www.vecernji.hr/home/manager/813785/index.do
iz teksta : ” Usporedba poslovnih rezultata unazad pet godina otkriva da je najproduktivnija kompanija od 2002. do 2006. bila zagrebačka Gradnja-trgovina, najveći rast izvoza ima Lipik Glas,
RIBosanac: ” I btw, čemu P/S ako ima P/E… ” [smiley9]
Nije li tebi dobit relevantniji pokazatelj od prodaje, ako poduzeće posluje s dobiti?
Izgleda da je analitičar računao građevinare FI s krajem 2006 i sadašnje podatke o cijenama, na prvi pogled mi se tako čini. U xls datoteci je ttm 12 months s time da su podaci za MMTZ FI 2006. INDG sam izbacio zato što je gubitaš.
Nije li tebi dobit relevantniji pokazatelj od prodaje, ako poduzeće posluje s dobiti?
Bitni su i jedan i drugi. Poduzeće može poslovati s nulom ili malom dobiti ali ako ima nizak P/S to znači da bi sa malim poboljšanjem profitabilnosti (profitne marže) moglo postat jako profitabilno. P/S je također teško frizirat za razliku od P/E…..
Izgleda da je analitičar računao građevinare FI s krajem 2006 i
sadašnje podatke o cijenama, na prvi pogled mi se tako čini. U xls
datoteci je ttm 12 months s time da su podaci za MMTZ FI 2006. INDG sam
izbacio zato što je gubitaš.
za mmtz nisi uzeo konsolidirane?
RIBosanac: ” Nije li tebi dobit relevantniji pokazatelj od prodaje, ako poduzeće posluje s dobiti? ” Bitni su i jedan i drugi. Poduzeće može poslovati s nulom ili malom dobiti ali ako ima nizak P/S to znači da bi sa malim poboljšanjem profitabilnosti (profitne marže) moglo postat jako profitabilno. P/S je također teško frizirat za razliku od P/E…..
Slažem se da oba pokazatelja imaju određenu relevantnost, no P/E je ipak relevantniji kod poduzeća koja posluju s dobiti iz godine u godinu… No, svatko zna sa sebe šta gleda, šta mu je bitno.
Moj je dojam da je P/S ubačen u članak tek da bi bio prilog argumentaciji o precijenjenosti naših građevinara.
oluja: ” Izgleda da je analitičar računao građevinare FI s krajem 2006 i sadašnje podatke o cijenama, na prvi pogled mi se tako čini. U xls datoteci je ttm 12 months s time da su podaci za MMTZ FI 2006. INDG sam izbacio zato što je gubitaš. ” za mmtz nisi uzeo konsolidirane?
[/quot
pardon, mmtz je uzeta s konsolidiranim FI za 2005, konsolidirani FI za 2006 nemam!
vidi vidi, već je na računu………još i to[smiley1]