Taj UP,UP češ pričekat…
Dok got ne dođe neka konkretna vijest, a veliki budu postrani, cijena če padati, ili se približi cijeni na kojoj je večina zarađivala kada je ulazila!
Vjeruj mi: volio bih to puno više od tebe…UP, UP.! [lol]
Jel čujete UPPPPPP [lol]
Psihološka granica dna je vrlo jednostavna:
tko je got kupovao na dnu ZARADIO je , a ako je zaradio, opet če biti spreman kupiti, ili?
Ja kupovao više puta VDKT na 300, al sada neču mislim da če past malo poviše 220!!
Pratimo
Oho kolega vulkan je prodao INGR, pa druka dolje, vulkan , koja je fer cijena ? [lol]
Kolega vulkan prodao 600 jučer od moguče 4xxx :0) Bilo bolje da sam sve , pa sad procijeni, jel mi draži rast ili pad [proud]
Al prodao samo jer mislim prvi puta da bi cijela burza mogla RIKNIT pa da bar imam za krafne [lol]
Lako kolega dokupi, još koju tisučicu [thumbsup]
Da budeš siguran :dabogda INGRA DOŠLA NA bar 800kn. pa bih išao u penziju [cool]
Tj.Leži pod palmu i uživaj, aj nek bude i 5xx, a biti če…
mislim da treba pasti ispod 40,tako da se ovi naljute malo jače….nadam se da ćemo vidjeti W u slučaju ingre…
Po meni bi Crobex mogao lako "skliznuti" ispod psiholoških 2000 bodova. Danas su ga uspjeli pred kraj "reanimirati", ali pošto je "pacijent" već dugo vremena "pušio", te ima jako oštećena "pluća", druga "reanimacija" je teško održiva.
Što će biti u tom slučaju sa ovom dionicom ? Stojić je "vidoviti Milan"! (35-dno dna).
Crobex se nije na vrijeme uspio pridružiti ostalim Evropskim indexima, zato bi se sada oni mogli spustiti do nas, s tim da će mo i mi u svemu tome pasti, ali nikako kao Evropa – oni bi mogli malo brže, pa da onda hopa-cupa, nas dva skupa! [undecid]
…ako sutra 18.12. ne krenemo gore onda bi to mogli pričekati do 28.12…
…današnji veći pad na malom prometu nije za veliku zabrinutost…sa 200 000kn dvoje-troje nas ga digne nazad za 3-4%…veći prometi se dakle očekuju pri kretanju gore, a to svi čekaju zar ne…napetost je velika, i čim prođe 5-6 naloga po kupnji to će stvoriti lančanu reakciju…tko prvi, pokupiće kajmak, ostali malo manje ali biće za svakoga…jedini su problem burek investitori koji bi mogli kao i zadnji put već oko 45, 46 početi rasprodaju i tako zaustaviti rast, no ako su se veliki nakrcali dovoljno onda nema stajanja oni će poduprijeti dizanje do njima prihvatljive cijene…ako su pametni napraviti će još jedan val do kraja godine za bolju krvnu sliku njihova rada i privlačenje novih klijenata…pa, živi bili pa vidili…pozz…
Slažem se s vama kolega filija,ostalo je još jako malo radnih dana do kraja godine.Mislim da će to krenuti već danas.
Živi bili pa vidjeli !!! [wink]
nevjerovatno je kako crobi ne krene prema gore,jer ako se upumpa ovih 10 milijardi u sustav,isključivo za gospodarstvo,bdp će iduće godine porasti najmanje 2%,a tad bi crobi trebao biti na najmanje 2700….
Po meni bi Crobex mogao lako "skliznuti" ispod psiholoških 2000 bodova. Danas su ga uspjeli pred kraj "reanimirati", ali pošto je "pacijent" već dugo vremena "pušio", te ima jako oštećena "pluća", druga "reanimacija" je teško održiva.
Što će biti u tom slučaju sa ovom dionicom ? Stojić je "vidoviti Milan"! (35-dno dna).
Crobex se nije na vrijeme uspio pridružiti ostalim Evropskim indexima, zato bi se sada oni mogli spustiti do nas, s tim da će mo i mi u svemu tome pasti, ali nikako kao Evropa – oni bi mogli malo brže, pa da onda hopa-cupa, nas dva skupa! [undecid]
Ostavi se jeftinog drukanja.
Možeš se praviti nevješt, ali crobex je gotovo na razinama iz ožujka, tj. velika većina dionica osim umjetno održavanih HT, ADRS-P, ERNT, PTKM i još par dionica zbog kojih je formalno crobex na 2000, no da su i te dionice puštene da odrade prirodni pad s ostalima, onda bi crobex bio 400 bodova niže nego sada. Poanta je da 85% dionica nema više puno prostora za pad jer najgore smo odradili ove godine. Naravno da neće ni 2010. bila laka, ali tko je preživio ovu, preživjet će i iduću godinu kad krene lagani oporavak.
Konkretno za Ingru očekivati razine od 36 kn je glupost. One su imale nekog smisla dok je postojala opasnost i strah od stečaja (mada ni tada nije bila realna jer je na kraju ispalo da je sve bila medijska hajka radi rušenja cijene dionice na burzi), tako da je sada besmisleno očekivati da će se to opet ponovit samo zato jer bi neki rado po 36 kn. I ja bih, ali:
1. Ingra je isplatila kooperante kojima je dugovala
2. Isplatila je radnike koji idu u mirovinu
3. Isplatila je dospjele obaveze po kreditima do kraja ove godine
4. U tijeku se pregovori s više zaintresiranih oko otkupa Arene od Ingre
5. Grade se stanovi na ekskluzivnoj lokaciji u Dubrovniku koji će biti prodani do ljeta
6. Ingra je dala ponude na više natječaja na kojima se iščekuju rezultati
7. jučerašnje trgovanje pokazalo je da rasprodaje više nema (trgovano samo 5624 komada, uglavnom po bidu) jer nitko ne želi prodavati po ovim smiješnim cijenama osim par navučenih i preplašenih malih ulagača.
Pa sad objasnite zašto bi cijena dionice Ingre trebala pasti ispod 40 kn? [cool]