Za koga radi ovaj biznis.hr ,koji lopovi
A kaj je tamo bilo?
Mislio sam da te fore više ne pale na ZSE, ali izgleda da je došla nova grupa ovčica koje ovdje uredno šišaju do gole kože [lol]
Treba pisati konstruktivno i uvijek kada je dno nadokupljivati……..
Oni prebacuju iz šupljeg u prazno kako bi potakli nekakvu prodaju od strane malih dioničara, kod mene jedino potiču kupnju…… [lol] [thumbsup]
Do 45,18 Kn ima 18592 dionica sve se može kupiti total za 803 849,00 Kn iliti po prosječnoj cijeni od 43,24 Kn……
…ovo ja zovem pravi informativni post…bravo-100-tka…vi kolega se zaista trudite i samo zbog vas želim uskoro vidjeti Ingru na preko 60kn…
Neki fond manađerčić se igra s nalogom na kupnji, iznosi samo 2750 komada ili oko 111 000,00 Kn
Prebacuje ga malo gore malo dolje, kao da igra stolni tenis, do 1 sat su prebacivali naloge na prodaji a sada na kupnji…… [lol] [lol]
Neki fond manađerčić se igra s nalogom na kupnji, iznosi samo 2750 komada ili oko 111 000,00 Kn
Prebacuje ga malo gore malo dolje, kao da igra stolni tenis, do 1 sat su prebacivali naloge na prodaji a sada na kupnji…
I ja sam to primjetio!
I ja sam to primjetio!
Manipuliranjem kupnje i prodaje je kažnjivo zakonom o trgovanju na burzi, Hanfa bi morala napraviti reda ovdje…
A ovi koji ruše neka sruše ima onih koji čekaju niže…….. [lol] [lol]
Članak 58.
»MANIPULIRANJE TRŽIŠTEM«.
Članak 108. mijenja se i glasi:
»(1) Manipuliranje tržištem je poduzimanje radnji od strane bilo koje fizičke ili pravne osobe, kojima se kod drugih sudionika na tržištu vrijednosnih papira stvara ili može stvoriti kriva ili obmanjujuća slika o ponudi ili potražnji, cijeni ili prometu jednoga ili više vrijednosnih papira, vlasništvu nad jednim ili više vrijednosnih papira, odnosno izdavatelju jednoga ili više vrijednosnih papira.
(2) Pod manipuliranjem tržištem se posebno smatraju sljedeći postupci:
1. obavljanje poslova, odnosno davanje naloga za kupnju ili prodaju jednog ili više vrijednosnih papira, koji omogućuju jednoj ili više fizičkih ili pravnih osoba da na temelju međusobno usklađenog djelovanja, oblikuju cijenu jednog ili više vrijednosnih papira da bi utjecali na povećanje ili smanjenje cijene,
2. sklapanje prividnih poslova o kupnji ili prodaji vrijednosnih papira, odnosno bilo koji drugi oblik prijevare ili dovođenja u zabludu,
3. objavljivanje i/ili širenje neistinitih informacija putem medija ili na drugi način, uključivo i širenje neprovjerenih glasina i neistinitih ili obmanjujućih vijesti, ukoliko je osoba, koja je širila te informacije, znala, ili je mogla znati da je predmetna informacija bila neistinita ili obmanjujuća.
(3) Zabranjen je svaki oblik manipuliranja tržištem.
(4) Burza i uređeno javno tržište su dužni pravilima propisati mjere i načine sprečavanja i otkrivanja slučajeva manipulacije tržištem.
(5) Agencija će pravilnikom propisati dodatne mjere za sprječavanje manipulacije tržištem.«