INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premijerka Kosor također je rekla da će Vlada RH iduće godine pomoći građevinarstvu koje je u teškoj situaciji. "Poticat ćemo stanogradnju i kupovinu stanova", dodala je.

http://www.poslovni.hr/134543.aspx

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Evo kako se to radi. Pa i srbi su svjesni da je građevina važan pokretač gospodarstva, samo mi to još neznamo i navijamo da propadnu građevinari.
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/oliver-dulic-za-stanove-u-budzetu-2-milijarde-dinara,63392.html

Ima li itko u vladi nešto u glavi da shvati da je novih 50000 radnih mjesta u pitanju i da će biti isto toliko manje njihovog novca u potrošnji koja generira PDV i puni blagajnu. Da ne govorimo o povezanim djelatnostima koje također dišu na škrge. Ako se ne prodaju stanovi, nema ni prodaje namještaja, bijele tehinike itd.

Arena Zagreb ima nekoliko potencijalnih kupaca

http://business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Arena-Zagreb-ima-nekoliko-potencijalnih-kupaca

Mislim da je jasno da nemaju K od Kupca.
Što je i normalno.
Pa koja budala bi to kupila?
[/quote]
…zaista mi nije jasno kako netko iz ovog naslova može izvesti ovako Gxxx zaključak?????????…ili sam ja slijap ili netko drugi????,,,… pa zar ljudi mogu pasti tako nisko???? MOGU MOGU itekako!!! "kako li će teško biti umirati…" …kaže jedna stara…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Arena Zagreb ima nekoliko potencijalnih kupaca

http://business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Arena-Zagreb-ima-nekoliko-potencijalnih-kupaca

Mislim da je jasno da nemaju K od Kupca.
Što je i normalno.
Pa koja budala bi to kupila?
[/quote]
…zaista mi nije jasno kako netko iz ovog naslova može izvesti ovako Gxxx zaključak?????????…ili sam ja slijap ili netko drugi????,,,… pa zar ljudi mogu pasti tako nisko???? MOGU MOGU itekako!!! "kako li će teško biti umirati…" …kaže jedna stara…
[/quote]

Kolega filija, popijte jednu kavicu i nemojte se živcirati.
Ja sam pao nisko zato što mislim da Ingra laže o kupcima?
Oni da imaju kupca već bi na sva zvona objavili njegovo ime i imena njegove daljnje rodbine.
A pročitajte i sami što piše.
Nigdje ne piše da imaju potencijalnog kupca nego da imaju "potencijalne partnere za kupnju udjela"

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Fedya
Kolega filija, popijte jednu kavicu i nemojte se živcirati.
Ja sam pao nisko zato što mislim da Ingra laže o kupcima?
Oni da imaju kupca već bi na sva zvona objavili njegovo ime i imena njegove daljnje rodbine.
A pročitajte i sami što piše.
Nigdje ne piše da imaju potencijalnog kupca nego da imaju "potencijalne partnere za kupnju udjela"

…pa evo što piše:
"U vrijeme trajanja roka za prikupljanje ponuda započet je postupak pregovora s nekoliko potencijalnih partnera zainteresiranih za kupnju udjela", poručili su iz zagrebačke građevinske tvrtke.

U Ingri kažu da se, zbog složenosti ugovora i procedure koja zahtjeva duži rok, pregovori sa potencijalnim partnerima nastavljaju i nakon roka za podnošenje ponuda te kako će dioničari i javnost o detaljima procesa prodaje biti obaviješteni kada pregovori uđu u posljednju fazu.
…ako vi neznate što znači-"započet je postupak pregovora s nekoliko potencijalnih partnera zainteresiranih za kupnju udjela", onda nije u redu da kažete kako Ingra laže…može biti da bi vam odgovaralo da laže kako nema ni jednog zainteresiranog…ali ima ih ima …nije svima kriza…neki ne ulažu na mjesec dva već na malo duže… želim vam ugodnu noć…[thumbsup]

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

@ fedya

Mislim da trebate pročitati natječajnu dokumentaciju kao i današnje priopćenje na ZSE.
Također, znamo svi da "brumajete" i izvrćete činjenice.
Osobni stav je osobni stav, i na njega nema zamjerke. Ja sam svoje o Ingri nekoliko puta, tako da mi se ne ponavlja. Međutim izvrtanje činjenica vam ne služi na čast.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

@ fedya

Mislim da trebate pročitati natječajnu dokumentaciju kao i današnje priopćenje na ZSE.
Osobni stav je osobni stav, i na njega nema zamjerke. Ja sam svoje o Ingri nekoliko puta, tako da mi se ne ponavlja. Međutim izvrtanje činjenica vam ne služi na čast.

Moilim vas kolega ponovite svoje mišljenje o Ingri.
Hvala!

@ fedya

Kolega, što to ja izvrćem?
Ja sam samo rekao da ja mislim da lažu da imaju kupca.
To nije nikakvo izvrtanje činjenica nego moje mišljenje o očitovanju Uprave Ingre koja je dosad nebrojeno puta pričala pričice o ugovorima i poslovima.
Pa oni od 2006. godine pričaju o poslovima u ALžiru , o 200 miljuna eura poslova do 2010. godine itd,itd, te ova bolnica u Alžiru te onaj vodovod u Maroku te oni ugovaraju te oni pregovaraju te se oni javljaju na natječaje za 100 miljardi dolara poslova te ovo te ono………
A od svega toga ništa!!!
NULA!!!
Pa koji bi normalan čovjek bilo što vjerovao tim likovima?

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

ja sam vjerovao u ingru samo dok su unutra bili plavi i mesje kostrenčić
no kako je prvi netragom nestao u nepoznato vrijeme – nikad nije predočio dokaze- a drugi napustio top deset, bojim se da je ne preuzme marinko paić???

žao mi je samo što ovi iz hdela nisu prodali te dionice mirovincima – lemuri jedni [lol]

http://www.kucilooro.webs.com/

Najbolja ponuda bi bila: 50M eura odmah na racun ingre, a da poslje djele dobit u odnosu 60 naprama 40 u korist firme koja kupi arenu.

Dakle svake godine ingri 2.88M eura, a potencijalnom kupcu 4.32M eura, plus 300 tisuca eura za odrzavanje. I tako iducih 27 godina. Dakle ingra bi ukupno zaradila (2.88 × 27 + 7,2 + 50 = 134,96) 134,96M eura (u odnosu na 100M eura ulozenih plus kamate banci), dok bi potencijalni kupac dobio (4.32 × 27 – 50 = 66,64) 66,64M eura ciste dobiti.
Za potencijalnog kupca ne preveliki rizik i sasvim dobra zarada, a za ingru spas u vidu pocetne injekcije od 50M eura plus svake godine osiguran priljev od 2.88M eura.

Nakon prikupljanja ponuda nadam se da ce uprava krenuti u "jedan na jedan" pregovore kako bi iskamcila sto bolje uvjete. Cisto sumnjam da ce izaci u javnost s ponudama.

Sta mislite o mom prijedlogu?!

Nadam se da barba Igor cita ovaj forum i da ce poslusat savjet malog (odnosno od nedavno i malo veceg) dionicara… 🙂

Stojte mi dobro!

Evo sto sam neki dan napisao… Jesam li bio u pravu?! Evo kaze barba Igor da imaju potencijalne kupce za UDIO u tvrtci Laniste d.o.o. UDIO je kljucna rijec!!!!
Po meni to bi bio najbolji potez (vidi gornju racunicu)… Vuk(INGRA) sit, a ovce (novci) na broju…
Strpljen – spasen…
Vi rusite, a ja cu nadokupljivat…
Pozdrav konstruktivnim optimistima!

Stojte mi dobro!

Evo sto sam neki dan napisao… Jesam li bio u pravu?! Evo kaze barba Igor da imaju potencijalne kupce za UDIO u tvrtci Laniste d.o.o. UDIO je kljucna rijec!!!!
Po meni to bi bio najbolji potez (vidi gornju racunicu)… Vuk(INGRA) sit, a ovce (novci) na broju…

Postoje različite kombinacije prodaje arene, udio, bilo 50 posto ili 60 posto, ili 80 posto ili 100 posto, ovisno kako se dogovore, ali nešto će biti……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Hoće li onaj smrad iz Hanfe reagirati na ove kupnje i prodaje po 1 kom dionice ( 43,00) kn što se događa ovih dana na velikom broju dionica. [angry]

Naravno da će reagirati, al tek onda kad ti ili netko od malih dioničara to napravi.
Kako ne kužiš da naši zakoni imaju više tumačenja. Ovisi s koje si strane! [angry]

Meni blokira kupnju čak na 999kn, jer je kao minimum 1000kn, dok neki genijalci mogu kupiti skoro pa pola dionice. [thumbsup]

New Report

Close