-Osjeća se lagani pritisak na strani prodaje.
-Al su procurile kakve informacije.
Baš obrnuto!!!
U ponedjeljak kada bude dobra objava cijena če skočiti, ko sve je bilo super korektno!!!
Nitko nije imao nikakvih informacija…igra mačke i miša.
Samo su se neki odavno nakesali!!!
Točno je to da nikada nije bila jača prodaja.
Uvjerljivo najizmanipuliranija dionica!
Baš obrnuto!!!
U ponedjeljak kada bude dobra objava cijena če skočiti, ko sve je bilo super korektno!!!
[/quote]
Netko je mislio spuštati cijenu prisilno ali od jučer kada sam objavio onaj članak iz Bosne promijenio je način prodaje……
Baš obrnuto!!!
[/quote]
Netko je mislio spuštati cijenu prisilno ali od jučer kada sam objavio onaj članak iz Bosne promijenio je način prodaje……
[/quote]
spasio si nas dionicare…. [tongue]
Kolaps građevine: Do kraja 2010. u bankrotu čak 40% građevinara
"Mnoge građevinske tvrtke završit će kao Pevec! Pomor građevinara! Ovo je kolaps! “Sretna vam i uspješna 2010.” građevinarima će ovih blagdanskih dana zvučati kao zlobna šala.
Ekonomisti, bankari, poduzetnici i drugi traže posljednjih mjeseci dramatične izraze koji bi najbolje opisali stanje u hrvatskom građevinarstvu, piše Jutarnji list.
Do kraja 2010. i početkom 2011. s hrvatskog će tržišta nestati 40 posto građevinskih tvrtki, procjenjuju u financijskim krugovima. Među njima će biti najviše malih i srednjih poduzeća, naraslih na valu stanogradnje i cestogradnje od 2000. pa nadalje, ali bi u bankrotu mogli završiti i neki veliki, do jučer neupitni divovi. U zadnjem kvartalu ove godine dramatično je povećan broj građevinskih tvrtki u blokadi ili stečaju.
Stanje građevinarstva u brojkama izgleda ovako: u listopadu ove godine izdano je 1114 odobrenja za građenje, 12,1 posto manje nego u istom mjesecu lani; ti radovi vrijedni su 3,2 milijarde kuna, 23,5 posto manje nego u listopadu 2008. I na kraju, zgrade za koje su izdana ta odobrenja površine su 30 posto manje nego u listopadu 2008. godine."
[sealed]
Najbolja ponuda bi bila: 50M eura odmah na racun ingre, a da poslje djele dobit u odnosu 60 naprama 40 u korist firme koja kupi arenu.
Dakle svake godine ingri 2.88M eura, a potencijalnom kupcu 4.32M eura, plus 300 tisuca eura za odrzavanje. I tako iducih 27 godina. Dakle ingra bi ukupno zaradila (2.88 × 27 + 7,2 + 50 = 134,96) 134,96M eura (u odnosu na 100M eura ulozenih plus kamate banci), dok bi potencijalni kupac dobio (4.32 × 27 – 50 = 66,64) 66,64M eura ciste dobiti.
Za potencijalnog kupca ne preveliki rizik i sasvim dobra zarada, a za ingru spas u vidu pocetne injekcije od 50M eura plus svake godine osiguran priljev od 2.88M eura.
Nakon prikupljanja ponuda nadam se da ce uprava krenuti u "jedan na jedan" pregovore kako bi iskamcila sto bolje uvjete. Cisto sumnjam da ce izaci u javnost s ponudama.
Sta mislite o mom prijedlogu?!
Nadam se da barba Igor cita ovaj forum i da ce poslusat savjet malog (odnosno od nedavno i malo veceg) dionicara… 🙂
Stojte mi dobro!
Svi se mi slažemo da je građevina u banani međutim cijena dionice od 10% ATH je rezultate tog stanja te za INGRU su jedino dvije opcije realne: 1. Stečaj 2. Znatni skok dionice. Pošto su mirovinci u strukturi s 1 mil. ( rječima milijun dionica) mislim da njima ne igra prva opcija pa će kupovati vrijednosne papire i obveznice od INGRE. Firma dobiva 7,2 mil eura godišnje što je oko 53 mil kuna, to mi se čini dovoljno za bilo koji kredit vraćati, uzmimo već ugovorene poslove koji će valjda biti dovoljni da firma održava tekuću likvidnost, te na kraju valjda će upast i neki novi posao čime bi dionica ODMAH jače potegla. Iz sveg navedenog meni se čini samo jedan smjer moguć. A ovi što govore o propasti građevine mislim da sam vam već objasnio da smo mi narod koji jedino ima turizam i zna graditi, sve ostalo je u rasulu.
Kolaps građevine: Do kraja 2010. u bankrotu čak 40% građevinara
"Mnoge građevinske tvrtke završit će kao Pevec! Pomor građevinara! Ovo je kolaps! “Sretna vam i uspješna 2010.” građevinarima će ovih blagdanskih dana zvučati kao zlobna šala.
Ekonomisti, bankari, poduzetnici i drugi traže posljednjih mjeseci dramatične izraze koji bi najbolje opisali stanje u hrvatskom građevinarstvu, piše Jutarnji list.
Do kraja 2010. i početkom 2011. s hrvatskog će tržišta nestati 40 posto građevinskih tvrtki, procjenjuju u financijskim krugovima. Među njima će biti najviše malih i srednjih poduzeća, naraslih na valu stanogradnje i cestogradnje od 2000. pa nadalje, ali bi u bankrotu mogli završiti i neki veliki, do jučer neupitni divovi. U zadnjem kvartalu ove godine dramatično je povećan broj građevinskih tvrtki u blokadi ili stečaju.
[sealed]
U tekstu se izravno navodi i ingra kao primjer dramatičnog stanja u hrvatskom građevinarstvu, slika je u privitku.