INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2007,5,25,bandic_arena,75890.jl

Uvjeti, koje je grad postavio konzorciju

1. arena mora biti multifunkcionalan objekt
2. vrijednost arene mora biti utvrđena ugovorom
3. troškovi održavanja ne smiju biti veći od 300 tisuća eura godišnje
4. prijevremeni otkup nakon pet godina
5. mora se utvrditi način predaje u vlasništva nakon 28 godina i troškova koji će nastati

1. nema problema
2. nema problema (projekt + zemljište + vrijednost gradnje + menađerski ugovor + troškovi kredita = 110 mil E)
3. nema problema
4. nema problema (vrijednost arene)
5. nema problema

mich

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/1954.htm
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/1835.htm

Pročitajte zakon o javnoj nabavi. Bandić ne može ništa napraviti u vezi s alternativnom lokacijom na kojoj bi do 15.7.2007. počeli radovi osim ako ne prekrši Zakon.

mich

Čobankoviću, tako je govorio i Openhajm samo što to uvijek zaboravi napisati u ugovor, he,he

ožbolt

počelo se šaputati o rukometnom domu na Sveticama, je li ko kaj čul? a to kaj ti veliš za zakon, pa još je naš pokojni tito govoril, drugovi ne moramo se držati zakona ko pijan plota

Pa dobro ljudi, vama pase ta neizvjesnot. Svaki put kad kazu “nema dvorane”, ingra padne 4 posto. Kad kazu “ipak ima”, poraste 9. Jos par puta i evo vas na 50.000 [smiley1]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan…agreb,76058.jl

Ovo postaje prava sapunica, Trigranit ne bio smio pristati na ucjene grada. Ako ne prihvate uvjete neka grad gradi drugdje dvoranu no big deal!

Banditosima se fućka za ishod dvorane..zna se tko će biti kriv ako ne bude prvenstva.
INGRA će na >50k kada dođe (prođe) vrijeme.

U tom slučaju ništa od Arene, neka nastupi državno odvjetništvo! Neka se pročešljaju svi ugovori koji su do sada stigli iz Ingre, stavka po stavka i nek se uspoređuju s stavkama iz obvezujuće ponude. Pa ćemo vidjeti tko reketari u Zagrebu. Onda idemo na sve prethodne ugovore o gradnji u Zagrebu koje je sklapao Grad sa građevincima, i koji su sklopljeni po principu izravne nagodbe, pa ćemo vidjeti kako i kada su raspisivani pozivi za javnu nabavu, koji su bili rokovi, koji uvjeti i tko je kriv za to što je pristizala samo jedna ponuda na svaki natječaj. To bi značilo ADIO BANDIDO!

nadam se da si svjestan da do ovog scenarija nikad, pa ni tad nece doci. SDP + HDZ + bilo koja stranka koja je na vlasti = mehanizam za cuclanje para od malih ljudi. Daleko smo mi od moralnih politicara koji su spominjani u staroj grckoj, jako jako daleko….zapravo 2 i nesto tisuce godina daleko :p

Čobankoviću, tako je govorio i Openhajm samo što to uvijek zaboravi napisati u ugovor, he,he ožbolt počelo se šaputati o rukometnom domu na Sveticama, je li ko kaj čul? a to kaj ti veliš za zakon, pa još je naš pokojni tito govoril, drugovi ne moramo se držati zakona ko pijan plota

Na Sveticama se gradi još jedna dvorana gdje bi trebao stolovati Gobac …
Ona je dosta manja iako je ”pogolema” što bi rekli Makedonci …

Imam ruku k'o Alija Sirotanović; sitna lova mi samo klizi kroz prste, a do velike ne mogu ...

http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2007,5,25,bandic_arena,75890.jl Uvjeti, koje je grad postavio konzorciju 1. arena mora biti multifunkcionalan objekt 2. vrijednost arene mora biti utvrđena ugovorom 3. troškovi održavanja ne smiju biti veći od 300 tisuća eura godišnje 4. prijevremeni otkup nakon pet godina 5. mora se utvrditi način predaje u vlasništva nakon 28 godina i troškova koji će nastati 1. nema problema 2. nema problema (projekt + zemljište + vrijednost gradnje + menađerski ugovor + troškovi kredita = 110 mil E) 3. nema problema 4. nema problema (vrijednost arene) 5. nema problema

Da sam ja kupac nečeg tako velikog (a u ovom slućaju Grad to i jest) onda bi i meni bilo vrlo potrebno da imam decidirane odgovore na ta pitanja u samom ugovoru te i moguće konsekvence… vi možete pričati što god hoćete ali ja mislim da INGRA ucjenjuje Grad a ne obratno (zbog uvida u Zakon i javni presing)…

i svaka čast Banditosu – može li bolje?

i zbog ovih kolebanja odlučio sam krenuti u daytrading s INGROM da mogu platiti Plavom autorski honorar

nema mi druge nego se zae..ti

nadam se da si svjestan da do ovog scenarija nikad, pa ni tad nece doci. SDP + HDZ + bilo koja stranka koja je na vlasti = mehanizam za cuclanje para od malih ljudi. Daleko smo mi od moralnih politicara koji su spominjani u staroj grckoj, jako jako daleko….zapravo 2 i nesto tisuce godina daleko :p

svjestan sam. to je i bila ideja mog posta. Bandić se nikad neće dovesti u poziciju da državno odvjetništvo počne čeprkati po ugovorima koje je grad sklapao

mich

Da sam ja kupac nečeg tako velikog (a u ovom slućaju Grad to i jest) onda bi i meni bilo vrlo potrebno da imam decidirane odgovore na ta pitanja u samom ugovoru te i moguće konsekvence… vi možete pričati što god hoćete ali ja mislim da INGRA ucjenjuje Grad a ne obratno (zbog uvida u Zakon i javni presing)… i svaka čast Banditosu – može li bolje? i zbog ovih kolebanja odlučio sam krenuti u daytrading s INGROM da mogu platiti Plavom autorski honorar

Naravno da je svakoj strani u interesu da sklopi što bolji posao. Stvari su u obvezujućoj ponudi jasno ponuđene i treba ih se držati.
Banditos je toliko hrabar da to graniči s ludošću. Trebao je u početku paziti na uvjete jer ovako ispada nesposoban. Sileđija.

Ne može za ovakav iznos financiranja sklopiti novi ugovor u 2 dana, zatim pronaći zemljište, izraditi projekt, dobiti na projekt lokacijsku i građevinsku dozvolu i otpočeti radove u 45 dana koliko ima do dolaska rukometne komisije osim ako ne prekrši zakon o javnoj nabavi i zakon o prostornom uređenju

I sretno s daytrejdom

mich

Mene osobno najviše veseli to što se cijela priča konačno bliži kraju.
Utorak je izgleda dan D, i da konačno maknemo tu Arenu sa topica.
Zanimljivo da nitko ne govori o najvećem shoping centru kojeg će Ingra graditi na tom zemljištu , dobili oni gradnju dvorane ili ne . Mislim da se radi i većem projektu i poslu, od gradnje same dvorane.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close