Današnji je dan klasični primjer kako fondovi kolo vode a mi samo gledamo. Mislim da je teško predvidjeti dokle će INGRA rasti ili padati jer to već prelazi u sferu fantastike ali bi bilo puno bolje kad bi prodali Arenu i tad krenuli s jačim rastom.
bome sam se i ja do suza nasmijao!!!!!!;) Ljudi zar je uopce bitno i ovako ne mozemo utjecati na cijenu ili mislite da mozete???hahaha hvatajte valove i budite sretni da ima toliko ocitih "korekcija",,,zasto zaraditi jenom?????Jebate ja sam novi pa sam vec ulovio 2 vala!!
Ja to isto tako to ti.ha,ha,ha
Još da mi je poklopilo nalog na 39,30 ili da sam stavio 39,60 "onaj" dan, even better, ali bi bilo previše, dovoljno je i ovako.Sad slijede pripreme za iskrcaj……..bit će još valova, i valića, a možda bude i tsunamija, samo da će bit "malo vitra" ne virujen.Zapuva je neki novi vitar, možda i pomete štogod. [pray]
Današnji je dan klasični primjer kako fondovi kolo vode a mi samo gledamo. Mislim da je teško predvidjeti dokle će INGRA rasti ili padati jer to već prelazi u sferu fantastike ali bi bilo puno bolje kad bi prodali Arenu i tad krenuli s jačim rastom.
Imam lagani feeling da se čeka 20.12. kad bi se trebale znati ponude za Arenu, a do tada ako ne bude nekih tsunamija preko bare, INGR-a bi trebala rasti u očekivanju neke astronomske ponude.
Da rezimiram, hm, dakeln, vako, do tada ne prodajem, tog dana prodajen bar 50%, i čekamo novi val.
Kad smo vec kod fantastike, kako vam se onda cini ovo razmisljanje (vidi privitak).
U obzir je uzeto da se trenutno nalazimo u klinu, slicni ciklusi dostizanja prijasnjih vrhova, basic elliot wave theory, te da vrh istog klina predstavlja konacni target. Takodjer mozda bi trebalo uzeti u obzir i trenutnu potcjenjenost na sektor.
Smatrate li mozda da to ne drzi vodu?
Mozda da, ali onda jedino u slucaju da prije odosmo u stecaj. [lol]
bome sam se i ja do suza nasmijao!!!!!!;) Ljudi zar je uopce bitno i ovako ne mozemo utjecati na cijenu ili mislite da mozete???hahaha hvatajte valove i budite sretni da ima toliko ocitih "korekcija",,,zasto zaraditi jenom?????Jebate ja sam novi pa sam vec ulovio 2 vala!!
PAZI DA TI TRECI NE POMETE OVA DVA PRVA I JOS 4 [cool]
Malo materijala za edukaciju:
What is the Elliott Wave Principle?
"The Elliott Wave Principle is a detailed description of how groups of people behave. It reveals that mass psychology swings from pessimism to optimism and back in a natural sequence, creating specific and measurable patterns.
One of the easiest places to see the Elliott Wave Principle at work is in the financial markets, where changing investor psychology is recorded in the form of price movements. If you can identify repeating patterns in prices, and figure out where we are in those repeating patterns today, you can predict where we are going.
The Elliott Wave Principle is named for its discoverer, Ralph Nelson Elliott.
Elliott Wave Principle measures investor psychology, which is the real engine behind the stock markets. When people are optimistic about the future of a given issue, they bid the price up.
Two observations will help you grasp this: First, for hundreds of years, investors have noticed that events external to the stock markets seem to have no consistent effect on the their progress. The same news that today seems to drive the markets up are as likely to drive them down tomorrow. The only reasonable conclusion is that the markets simply do not react consistently to outside events. Second, when you study historical charts, you see that the markets continuously unfold in waves.
Using the Elliott Wave Principle is an exercise in probability. An Elliottician is someone who is able to identify the markets structure and anticipate the most likely next move based on our position within those structures. By knowing the wave patterns, you’ll know what the markets are likely to do next and (sometimes most importantly) what they will not do next. By using the Elliott Wave Principle, you identify the highest probable moves with the least risk."
Evo dokaza o lažima kolege operenhajma, pogledajte u godišnjem izvješću broj zaposlenih na kraju 2007 godine -149, a veći broj radnika je angažiran zbog radova na Areni jer je Ingra ipak developer i zapošljava po potrebi (nema proizvodnju kao Dalekovod pa da mora držat radnike da proizvodnja ne staje već zapošljava ovisno o potrebi). Ovo je dokaz kakve neistine kolege ovdje pišu.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
Evo dokaza o lažima kolege operenhajma, pogledajte u godišnjem izvješću broj zaposlenih na kraju 2007 godine -149, a veći broj radnika je angažiran zbog radova na Areni jer je Ingra ipak developer i zapošljava po potrebi (nema proizvodnju kao Dalekovod pa da mora držat radnike da proizvodnja ne staje već zapošljava ovisno o potrebi). Ovo je dokaz kakve neistine kolege ovdje pišu.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
O čemu ti…? Pa ovo smo već raspravili prije bar tjedan dana. Ajde napiši što sam to lagao.
Napisao sam da su smanjili broj radnika, što se vidi iz izvješća.
Ovdje možete usporediti broj radnika sada i prošle godine:
http://www.mojedionice.com/fund/dionica.aspx?sifSim=INGR-R-A
Kad bi bilo posla, ne bi bilo potrebe otpuštati, nego bi mogli radnike poslati sa arene na druge projekte, na druga gradilišta. Takvih projekata nema.
Mislim da bi trebalo obrisati i moderirati ovakve poruke gdje me se proglašava lažljivcem, i ovo nije prva takva. Isto su mi pisali da sam lažljivac kad sam rekao da je ingra prodala 87000 dionica na burzi, a sad je isto potvrdio njihov glasnogovornik na banka.hr.
RAdi se o tome da vi iznosite podatke i navode bez obrazloženja čime kolege koji su slabije upučeni mogu nasjesti te time prodati svoje podcjenjene dionice i izgubiti novac jer kako drukčije objasnit namjeru nekog koji samo traži bilo koju čak i loše prenesenu vijest kako bi ocrnio firmu. Mislim da je vaša namjera očita i na našem malom tržištu je vjerovatno utjecala na neke koji su izgubili novac. KAd smo već kod broja zaposlenih očito je kroz vaše postove da nemate pojma o građenju kad govorite o građevinskim projekktima na kojem bi INgra uposlila 1000 ljudi, pa jel vi znate da trenutačno u Europi nema niti nekoliko gradilišta s tolikim brojem radnika. Cijeli Dalekovod ima uz cijelu proizvodnju i montažu u koju ulaze i cinčaone i podružnice jedva 1500 ljudi. A kad smo već kod cijene građenja, u Splitu je cijena gradnje uključujući i zemljište koje je duplo skuplje od zagrebačkog oko 950 eur/m2, a stanova nema ispod 1800 eur/m2-provjereno od poslovođe jednog jačeg splitskog građevinara.
Tako svi u početku ulove 2 vala a kasnije popuše 20. To ti je bila samo početnička sreća. Sjeti se mojih riječi dok prodaš dionice a one odu 500 % gore. Trejderi na kraju uvijek popuše ili u najboljem slučaju najmanje zarade. [undecid]
pričaš bez veze!
Ingra je tipičan primjer dionice za trejd. u 3 navrata je padala i rasla od 60 kn na 40…najgluplje je napravio tko je cijelo vrijeme držao i gledao kako drugi trejdaju i zarađuju
dokle će sad narast vidjet čemo, možda neće preći ovaj puta ni na 50 kn. plaće im se smanjuju, posla nema…dok ne dođe neka nova vijest teško da Ingra može preći 50 kn.
svim građevinarima sljedi nelikvidna 2010.
posla nema, država više ne gradi. dolaze teška vremena [cry]
Kad smo već kod teške 2010, ma jel vi mislite da će Hrvatska počet proizvodit elektroniku,software,automobile ili pak vojnu opremu. Ma mi smo država trećeg svijeta i da nemamo more, turizam i GRAĐEVINU bili bismo na razini južno američkih država, još austro ugarska nas je naučila graditi te se ta tradicija fino njegovala kroz bivšu jugoslaviju gdje je naša građevinska operativa bila vrlo jaka. Iz tog razloga je INGRA prisutna na tržištima tzv nesvrstanih zemalja gdje joj je jaka perspektiva, te jedino mi i možemo kroz građevinu (zato je i INGRA krenula u projekte u Dubrovniku) kao država ostvariti rast BDP-a jer šta drugo imamo. Budite ozbiljni i priznajte da je uz turizam , građevina jedina koja može nešto sve ostalo je ajme majko.