kak god da ti zgleda….postoci su nepobitni…
a ti i bluman i dalje sjedite za tipkovnicom i igrajte sto god da igrate…
7 kn puta parsto komada…
scim se ti mozes pohvalit….
ko i blumen…
citanjem izvjesca…a dotle oslo gore…
a sto se 60 kn tice….reci koliko zelis da ti rezerviram…dogovorena transkacija…
[lol]
Opet smo se nesoprazumjeli, ja sam svoje ingre prodao po 60, krivo ste shvatili ako mislite da ih planiram kupiti po 60. Samo želim reći da će se moj potez pokazati pogrešnim ako ingra odleti daleko iznad 60 kn, sve do tada sam ja na dobitku.
Uostalom, imam i druge dionice, a imam i casha u slučaju da dođe do korekcije, nikada nisam 100% u dionicama i uopće ne žalim za ničim kao što mi vi pokušavate nametnuti.
Povećat ću dobitak na drugim dionicama ako crobex poraste, a držim se onih kojima ne prijeti stečaj i koji povećavaju dobit svake godine. Ima ih na ovoj našoj burzi, samo treba pažljivo pogledati.
Ako gledamo propuste, opet ponavljam, propustio sam i na HG spotu rast od 300%, pa što mi onda znači rast na ingri za 7kn. Ne vjerujem da će taj rast biti održiv još dugo, jer fundamenti ne dozvoljavaju.
Inače, onaj tekst na banka.hr je došao kao naručen nakon jučerašnjeg čudnovatog rasta građevinara. U pozitivnom smisu naravno, jer ljudi možda konačno shvate pravo stanje dionica oko kojih se tuku tko će prije kupiti. Evo nekoliko signifikantnih rečenica.
Kriza je prouzročila zastoj investicija kao i pad njihove vrijednosti, izvori kapitala postali su preskupi, a raširena nelikvidnost te otežani uvjeti kreditiranja samo su produbili krizu u sektoru.
Jedan od većih problema građevinskog sektora su i visoki ulazni troškovi koji i dalje rastu, a među njima prednjače neporezni nameti, istaknula je Kosanović.
U građevinskom sektoru, koji je jedan od najpogođenijih krizom, stari se projekti jedva završavaju, a nove nitko niti ne pomišlja pokrenuti, što će se, ukoliko se nešto hitno ne poduzme, u idućoj godini dodatno pogoršati, zaključila je Kosanović.
[bye]
Čekam na cijenu oko 39 Kn, pa čekam na cijenu oko 41, pa čekam na cijenu od oko 44 Kn, čekam cijenu oko 45 Kn, ali neće ti fondovi da spuste cijenu……
Mogu poput pauka plesti mrežu, pa možda i nešto upadne….. [lol] [lol]
Sva sreća što imam sada više casha i znatno je bolja priprema kada će fondovi opet manipulirati ovom dionicom……
Čekam na cijenu oko 39 Kn, pa čekam na cijenu oko 41, pa čekam na cijenu od oko 44 Kn, čekam cijenu oko 45 Kn, ali neće ti fondovi da spuste cijenu……
Mogu poput pauka plesti mrežu, pa možda i nešto upadne….. [lol] [lol]
Sva sreća što imam sada više casha i znatno je bolja priprema kada će fondovi opet manipulirati ovom dionicom……
Problem je što mnogo ljudi misli kako ti……
a znamo da većina uvijek puši na burzi…..
mislio sam da će padati danas kad ono ništa a prosiječna 47.
taman za sutra potegnut preko 50………
pazi samo da nebuseš nasamaren kao i mnogi drugi…..
ja sam ovom turom kupovao po 40 tako da mi je sasvim svejedno oće li na 46,45,44,ili 43…..
a ti i dalje razbijaj glavu……..
a možda baš takovi kao ti budu kupovali preko 50.jer su se zajebali…….
a danas baš i nema nekog iskrcaja…..
Mislio sam kolega operenhajm da vi ipak nešto znate o građevini kad ono potpuni promašaj. Znali li da gradnja 1m2 stana u ZAgrebu građevinara ispadne s zemljištem najviše 800-900 eura, odnosno mislim da sam čak i prenapuhao ovaj iznos, dok je ostatak cijene ČISTA zarada. To što opennheim govori kako zarađuju 7% to je normalno jer nije lud da se hvali s kakvim maržama posluje. Pa prije 6-8 godina su stanovi bili po 1200 eura prosjek pa su građevinari masno zarađivali. To da je Arena koštala izgradnja 100 mil eura mi je isto komedija.
Mislim da niste u pravu, i vjerujem Oppenheimu do kraja… [proud]
To je možda točno, da se prije par godina zarađivalo i duplo, ali sada nema ni žive duše da kupi stan, pa je jasno da profit pada na 3%. Banke su kreditirale ingru i ostale građevinare, oni su investirali u zemljišta i u ostale potrebne elemente po najvišim cijenama ATH, na vrhuncu nekretninskog balona.
Možete si misliti koliko je ingra platila prostrano zemljište blizu mora u Dubrovniku, najbolji primjer takvog uletavanja na ATH je IGH-ova kupnja Zagrepčanke, a s obzirom da je i INGRA na tom natječaju dala vrlo visoku ponudu, koja se danas ne bi mogla ni zamisliti, možete pretpostaviti kakve je ponude ingra davala za ostala zemljišta. Planirali su prodati te stanove po astronomskim cijenama, a sad ni uz popust nema zainteresiranih. Osim toga, što se tiče onih zabinih kredita, budite sigurni da to nisu krediti za kupnju ingrinih stanova, takve kredite za mlade dižu oni koji jedva spajaju kraj s krajem. Dakle ingra se uvalila u najveće cijene, i sad više ne može dobiti ono što su planirali dobiti za te stanove. Mogu izvući puno manje ili ništa, nema se novaca…možda su oni stanovi za koje piše da su prodani, zapravo prodani još dok je gradnja bila na papiru, a ne sada..a možda ih je banka uzela sebi u vlasništvo da namiri dug, pa moraju povećati postotak prodanih stanova, jer bi inače nastala rupa u postotku.
[/quote]
…?????????????????????????????????profit 3%…….????????????????????????????????????? [lol] [lol] [lol]
kako ovo leti zadnjih dana [proud]
bome sam se i ja do suza nasmijao!!!!!!;) Ljudi zar je uopce bitno i ovako ne mozemo utjecati na cijenu ili mislite da mozete???hahaha hvatajte valove i budite sretni da ima toliko ocitih "korekcija",,,zasto zaraditi jenom?????Jebate ja sam novi pa sam vec ulovio 2 vala!!
Dobit na građenju 3-7%, a obveznice se izdaju za +10-11%
Tko tu koga?
Ima biti da smo predškolci….
Tko tu koga?
Pa više ti se isplati kupiti obveznice nego graditi. [wink]
Ako ne vjeruješ probaj napraviti zgradu, pa prodati stanove. Tako je to išlo prije par godina, mogao je svatko biti građevinar i developer…banka da kredit, sagradi se neka zgrada bilo gdje i stanovi za čas planu po 100% većoj cijeni od uloženog. Sada stotine i tisuće stanova raste zjape prazni.
Pala je potreošnja, a s njom lagano pada i cijena. Jedini koji tu zarađuju su bankari kamatari.
Da na ZSE-u nema INGR-e, trebalo bi je izmisliti. To je "majka svih trejderskih dionica" od kako su napravili stock-split. Uopće ne kužim da li ona trenutno vrijedi 35, 40, 60 ili 100 kn, ali je idealna za "zavrtiti". Osnovno pravilo je kada je prodate, onda je morate "mrziti" iz dna duše, sve dok se opet ne spusti na 40-42, a onda je opet "zavoljeti". Nemojte sanjati da će te je uvijek prodati na "vrhu", ponekad je dovoljno i na prvoj "planinskoj kućici". Svi koji sanjaju o vrhu, obično ponovno padnu u dolinu i nikada ne "omrse brke". SFERA je za danas govorila "hold", bio je istovar "usplahirenih košuta" koje su lovci ustrašili. E sutra poslije 13 sati bi moglo biti "žuljevito", i u svakom slučaju preporučam držanje prsta na "okidaču", odnosno popunjenom nalogu za ………. (odluči sam, sigurno ćeš pogriješiti). [proud]
bome sam se i ja do suza nasmijao!!!!!!;) Ljudi zar je uopce bitno i ovako ne mozemo utjecati na cijenu ili mislite da mozete???hahaha hvatajte valove i budite sretni da ima toliko ocitih "korekcija",,,zasto zaraditi jenom?????Jebate ja sam novi pa sam vec ulovio 2 vala!!
Tako svi u početku ulove 2 vala a kasnije popuše 20. To ti je bila samo početnička sreća. Sjeti se mojih riječi dok prodaš dionice a one odu 500 % gore. Trejderi na kraju uvijek popuše ili u najboljem slučaju najmanje zarade. [undecid]
Tko tu koga?
Ako ne vjeruješ probaj napraviti zgradu, pa prodati stanove. Tako je to išlo prije par godina, mogao je svatko biti građevinar i developer…banka da kredit, sagradi se neka zgrada bilo gdje i stanovi za čas planu po 100% većoj cijeni od uloženog. Sada stotine i tisuće stanova raste zjape prazni.
Pala je potreošnja, a s njom lagano pada i cijena. Jedini koji tu zarađuju su bankari kamatari.
[/quote]
Operxxx zanaš da developeri traže domače ime za DEVELOPER ilitiga RAZVIJAČ!
Bolje bi bilo RAZBIJAČ ILI ŠLAGATOR, tj osoba koja kupi šlag
Tko tu koga?
[/quote]
Evo sam te operxxx prvi put nagradio sa 100%,…prvi je put zaslužio