Evo što vam piše na onom linku, ipak je ingra udarila po burzi sa 87 000.
Samo da se zna s obzirom da su me neki optuživali da lažem. Nisu radnicima davali dionice, nego su ih sami prodali, a neki su se ovdje navukli na kalkulacije o Alžiru i kupili.
Tako ste im dali novac za otpuštanje radnika ingre!
"Ingra je polovicom studenog odlučila prodati 87 tisuća dionica i iz tog iznosa isplatiti 4,44 milijuna kuna za otpremnine zaposlenika kojima radni odnos prestaje krajem godine. Prema financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi na kraju 2008. tvrtka je imala 166 zaposlenika."
A što se tiče otpuštanja zaposlenika, kaže da im je pao opseg poslova iliti nemaju posla, nego nešto sitno, pa su se riješili radnika u velikom valu otpuštanja. Starije zaposlenike koji odlaze "prirodnim putem" se može poslati na zavod za zapošljavanje uz posebne prihode do prijevremene mirovine.
Kakav im je opseg posla i broj radnika, takav će im biti i prihod ubuduće.
U sljedećem izvješću ponovno očekujem pad prihoda, makar su već pali drastično.
1. neznam gdje vi vadite podatke o marzi prehrambenom robom ali on je izmedju 17-20%.
2. Ako je cijena gradnje Arena kostala manje od 100 mil eur i to Openhajm pretjeruje gdje je onda dobit nestala.
Zasto onda nije objavljana dobiti i dionicarima isplacena velika dividenda??
Onda je negdje cash nestao a to nije dobro za dionicare, zar ne???
Tebe stvarno muče pitanja, ali odgovori su ti u areni, ako prodaju arenu eto ekstra profita!
Niti si dioničar niti želiš dobro dioničarima jer obezvrijeđuješ vrijednost dionice, niti imaš konstruktivna pitanja, a niti konstruktivne odgovore! A zašto si na ovoj temi?
A sigurno uskok bi mogao bolje odgovoriti na takva pitanja, ili imaš odgovore kao manađeri iz podravke! [lol] [lol]
Kako nekonstruktivna pitanja.
Pitao sam koliko kosta cijena izgradnje u DU ako je ugovorena ciejna prodaje 1300 EUR.
I pitao sam ako Arena kosta manje od 100 mil Eur onda ako su ugovorili sa drzavom sto su ugovorili gdje je nestala dobit???
Po cemu su to nekonstruktivna pitanja i po cemu ja obezvrjedjujem vrijednost dionice.
Pitam gdje je nestao posao u Alziru a ti me napadas kao da sam neznam sto pitao.
Jadno i bijedno…
Pitao sam koliko kosta cijena izgradnje u DU ako je ugovorena ciejna prodaje 1300 EUR.
I pitao sam ako Arena kosta manje od 100 mil Eur onda ako su ugovorili sa drzavom sto su ugovorili gdje je nestala dobit???
Po cemu su to nekonstruktivna pitanja i po cemu ja obezvrjedjujem vrijednost dionice.
Pitam gdje je nestao posao u Alziru a ti me napadas kao da sam neznam sto pitao.
Jadno i bijedno…
Pa prozirna su pitanja jer odgovori već su ti napisani na ovoj temi, a da si tako lijen da čitaš stvarno već je upitno, imaš sve odgovore na ovoj temi, samo čitaj, prođi ovu temu u zadnja 3 mjeseca, a ne ponašati se kao gotovan, došao bi do svih informacija a ne bi platio niti kune niti si novi član foruma pa zar ne znaš listati forum
…….stvarno sramota…………
Ne kužim ovo, pa nema tu nikakve potcijenjnosti. Neću ulaziti u razloge rasta na burzi, ima tu svega i svačega, ali ako pogledate fundamente, na ingri jednostavno nema prostora za daljnji rast.
Book je nizak u odnosu na druge građevinare, ali ako pogledamo dug, onda je i tu sve jasno.
Ako prodaju arenu imat će novca za riješiti dugove, ali ne znam baš koliko bi im moglo ostati za neke investicije. Samo su se kod BKS banke zadužili za nekih 48 milijuna eura, dakle to je pola novca od arene+ nekoliko izdanja obveznica+ ostali krediti itd. Ali bez obzira na sve ingra raste, ne znam zašto, možda opet imaju neki "posao u Alžiru", ali rastu i ostali dionice koje po svim okolnositma ne bi trebale rasti. Rast bez čvrstog temelja.
Kako ne kuztite, ono sto htjedoh reci je da ocito da uprava ne sjedi prekrizenih ruku kukajuci i cekajuci da ce se neko rjesenje stvoriti samo od sebe vec aktivno isto trazi i pronalazi. Trenutne okolnosti su takve kakve jesu, ali upravo gore receno govori da su i u teskim okolnostima uspjeli iznaci rjesenja pa uopce ne sumnjam da ih i ubuduce nece znati naci.
Bez uvrede, ali ono sto razlikuje vas od mene je to da vi odvise pesimisticno gledate na cijelu stvar, pa ste stoga vjerojatno i ovaj put propustili trenutak za dobru zaradu. Pozdrav.
Jadno i bijedno…
puno je toga sto bih mogao rec o gradnji a mislim da su vasa pitanja i postovi sadrzaja kao i kolege operenhajma
covjek propustio rast ( a izgleda da nije jedini )
ko Vam je kriv kad je i 44 i 40 bilo preskupo…
meni nije…
tako da se opet smijem kad vidim dva nicka sto iz petnih zila zele da INGRA padne na 39 pa da se ukrcaju…
djabe vam deranje…prosla baba s kolacima…
ovo me podsjeca na kolegu VLAD1111 sto je proglasen velikim znalcem kada je stavljao targete svaki dan sve nize…..u bear marketu….big deal…..covjek nije znao rec di je okret trenda i di ce uc…
sada otvorio svoj blog pa tamo baca kojekakve analize,…
cak mu je i kolega MIG rekao da ce kad tad ostat bez spage….
Pozdrav obojci….uz uzrecicu….da…m2 gradnje je 1500 eura…….na mjesecu mozda…
[lol]
Tebe stvarno muče pitanja, ali odgovori su ti u areni, ako prodaju arenu eto ekstra profita!
Niti si dioničar niti želiš dobro dioničarima jer obezvrijeđuješ vrijednost dionice, niti imaš konstruktivna pitanja, a niti konstruktivne odgovore! A zašto si na ovoj temi?
A sigurno uskok bi mogao bolje odgovoriti na takva pitanja, ili imaš odgovore kao manađeri iz podravke! [lol] [lol]
[/quote]
[/quote]
Koji je to ekstra profit u areni ako su uložili 100 milijuna eura u arenu?
Može biti jedino ekstra kamatarenje na kredite koji su podigli ako prodaju po cijeni investiranog.
Evo ovdje piše da su iz ingre potvrdili (SLUŽBENO) da su uložili 100 milijuna eura.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/43246/Ingra-ipak-prodaje-Arenu-Zagreb.html
Nećete valjda opet reći da Oppenheim laže, kao što je bio slučaj kod profita od 3%- 7%?
Postavlja se pitanje kad onda govori istinu ako su to sve laži, jer ako jesu onda ne vjerujem ni da je izvješće istinito, s obzirom da su npr. u Podravci su lažirali izvješće da prikriju ogromne gubitke. Dakle u podravci su nam lagali, a tko laže jednom, laže i drugi put. Zato se nadam da ne lažu, jer bi to bilo jako ozbiljno i zabrinjavajuće za takvu kompaniju.
http://www.dubrovacki.hr/clanak/13744/agrokor-zeli-graditi-trgovacki-centar-u-mokosici
evo i link o Mokošici pa tko ima vremena nek pročita
Ma sto vi pricate.
Da drukam da padne na 39 da se ukrcam.
Ako mislim da firma vrijedi 100 onda mi je svejedno da li je 39 ili 44, apsolutno svejedno.
dan danas mi odgovorite gdje je nestala dobit od Arene, ja samo citam financisjkske izvjestaje.
Arena je gotova, Ingra ima gubitak.
i gdje je taj Alzir?
A zaboravili ste na "potpisane" poslove sa Kurdima.
Gdje je to nestalo.
Recite mi jednu super vijest i ja cu je pozdraviti..
Jadno i bijedno…
puno je toga sto bih mogao rec o gradnji a mislim da su vasa pitanja i postovi sadrzaja kao i kolege operenhajma
covjek propustio rast ( a izgleda da nije jedini )
ko Vam je kriv kad je i 44 i 40 bilo preskupo…
meni nije…
tako da se opet smijem kad vidim dva nicka sto iz petnih zila zele da INGRA padne na 39 pa da se ukrcaju…
djabe vam deranje…prosla baba s kolacima…
ovo me podsjeca na kolegu VLAD1111 sto je proglasen velikim znalcem kada je stavljao targete svaki dan sve nize…..u bear marketu….big deal…..covjek nije znao rec di je okret trenda i di ce uc…
sada otvorio svoj blog pa tamo baca kojekakve analize,…
cak mu je i kolega MIG rekao da ce kad tad ostat bez spage….
Pozdrav obojci….uz uzrecicu….da…m2 gradnje je 1500 eura…….na mjesecu mozda…
[lol]
[/quote]
Reci mi da sam propustio kad cijene prijeđe 60kn, ovako se može reći da sam svašta propustio, ne samo rast ingre za 7kn nego npr i rast HG spota za nekih 300%.
Samo mi taj rast malo izgleda kao labuđi pijev.
kak god da ti zgleda….postoci su nepobitni…
a ti i bluman i dalje sjedite za tipkovnicom i igrajte sto god da igrate…
7 kn puta parsto komada…
scim se ti mozes pohvalit….
ko i blumen…
citanjem izvjesca…a dotle oslo gore…
a sto se 60 kn tice….reci koliko zelis da ti rezerviram…dogovorena transkacija…
[lol]