Milan Bandić je nakon odgledane emisije Otvoreno na HTV-u, uzrujan izjavama predsjednika Uprave Ingre Igora Oppenheima, odlučio skratiti rok na utorak iako im je prethodno davao rok za dogovor do petka. Ako se do tog roka ne dogovore, Bandić odustaje od Arene na Laništu i Grad Zagreb prelazi na jedno od dva alternativna rješenja.
Majko mila, koga ja to imam za gradonacelnika. Njega je to uzrujalo. Dobro je kolega iz businessa rekao da je najbolje da Ingra odustane nakon ovoga.
Kakav plan B.
I da nije dom sportova trenutacno za 1 godinu nemoze nitko izgraditi dvoranu osim trigranita i ingre.
Trigranit je radio po grckoj koliko znam za olimpijadu i zato jedini on moze raditi brzo neku arenu a Trigranit je dobar sa nasim Marijanom.
Majko mila ako ga ne zbacimo sa vlasti na sljedecim izborima nitko nece.
A vjerovatno nece jer je narod uz njega
Kakve sapunica oko ove Arene. Iskreno što se mene tiče ne moramo ni organizirat rukometno prvenstvo, pa ne gradi se dvorana samo zbog rukometa. Tu je hrpa drugih događaja koja bi se organizirala u toj dvorani. A cijela država nema ni jednu poštenu dvoranu preko 10,000 mjesta….. Al ova javna prepucavanja Bandića i Ingre su neozbiljna
Kakve sapunica oko ove Arene. Iskreno što se mene tiče ne moramo ni organizirat rukometno prvenstvo, pa ne gradi se dvorana samo zbog rukometa. Tu je hrpa drugih događaja koja bi se organizirala u toj dvorani. A cijela država nema ni jednu poštenu dvoranu preko 10,000 mjesta….. Al ova javna prepucavanja Bandića i Ingre su neozbiljna
Ma kakva dvorana kolega Conan (netko vam je maznuo ime, tuzite ga Vjeki). Ja niti to ne bi radio. Lijepo je gdin. iz businessa rekao na tel. Treba vrtica, mostova, a ne tamo enke tangente, natkrivena Bogoviceva.
Ali da se vratimo Ingri.
Ako dokap. bude puno vise od 25K sto me ne bi cudilo (cak tipujem na 28-30K) kako mislite da ce se cijena ponasati??
Stvarno sapunica oko Arene. Ali meni to sve i dalje sliči na tipične političke igrice. Mislim da su si nakon svega Bandić i Oppenheim još bolji nego prije svega ovoga. I dalje vjerujem da će se Arena graditi i da to uopće nije upitno, a od sinoć sam još sigurniji. Naime, nakon što sam vidio i da je ministar Šuker za gradnju, dakle država, mislim da gradnja više nije upitna. A g. Šuker je spominjao kako želimo biti europska metropola koja će priređivati koncerte veliki zvijezda, da je zadnja velika zvijezda bila Tina Turner, da se Arena ne gradi samo za rukomet, i da koncerte koji bi se eventualno u njoj održavali ne bi pohodili samo građani grada Zagreba nego bi dolazili na velike koncerte i ostali zainteresirani iz susjednih zemalja, tako da bi se Arena ipak punila. To sve mi govori da je i država za gradnju Arene, jer sumnjam da se Šuker nije savjetovao sa Sanadarom prije dolaska u emisiju i da nisu raspravljali kakav bi stav trebao zauzeti. A i g. Oppenheim je OBEČAO da sutra (znači danas) podnose zahtjev za lokacijsku dozvolu. Naravno da ima ljudi koji krše obečanja, ali to obećanje je još jedan razlog zašto vjerovati u izgradnju Arene.
Samo sto cijena INGRE ne ovisi o dvorani, barem ne bi trebala.
Pitanje, sta ako cijena IPO nebude 25 sto svi racunaju koja je minimalna vec nekih 28-30K???
Samo sto cijena INGRE ne ovisi o dvorani, barem ne bi trebala. Pitanje, sta ako cijena IPO nebude 25 sto svi racunaju koja je minimalna vec nekih 28-30K???
Tako je, Ingra vrijedi zbog drugih projekata, i cijena ne bi trebala (bitno) ovisit o Areni, ali ipak vidljivo je proteklih dana da itekako ovisi. Mada ovaj današnji pad pred kraja dana ne doživljavam strašno pošto je ovih dana velika količina prošla na oko 39000 Kn.
Imam nekog iskustva u pregovorima (al u drugim poslovima). Moja taktika u pregovorima sljedeći tjedan bi bila (podrazumjeva se da sam na strani INGRe) :
1. u ponedjeljak najava povlačenja Ingre iz projekta Arena Zagreb jer ne mogu pristati na otkupnu cijenu nakon 5 godina. cijela računica je rađena prema poslovnom planu za 28 godina, bla, bla… kenj-kenj.
2. u ponedjeljak u dnevniku HRT Gobac, predsjednik Mesić i Sanader prozivaju Bandića
3. u utorak Bandić zove nazad na pregovore i pristaje na 105 mil Eura
Mesić se još nije umješao, a mogao bi malo, ipak on i INGRa imaju odličan odnos.
Očito smo u situaciji kada više ni Ingra ne popušta, e sada kada je Bandić siguran neka realizira svoje alternative. Vise nisam ni siguran da li Ingra zeli raditi tu dvoranu, sto bi na kraju i ne lose ispalo jer se moze posvetiti i drugim projektima koji bi joj bili isplativiji od dvorane. U slucaju da se cijena spusta trebalo bi jos malo dokupiti s obzirom da u Ingru ulaze jaki igraci PBZ Eq. i drugi reprezenttivni fondovi, a neki igraci su vrlo blizu Top tenu [smiley11]
Imam nekog iskustva u pregovorima (al u drugim poslovima). Moja taktika u pregovorima sljedeći tjedan bi bila (podrazumjeva se da sam na strani INGRe) :
1. u ponedjeljak najava povlačenja Ingre iz projekta Arena Zagreb jer ne mogu pristati na otkupnu cijenu nakon 5 godina. cijela računica je rađena prema poslovnom planu za 28 godina, bla, bla… kenj-kenj.
2. u ponedjeljak u dnevniku HRT Gobac, predsjednik Mesić i Sanader prozivaju Bandića
3. u utorak Bandić zove nazad na pregovore i pristaje na 105 mil Eura
Mesić se još nije umješao, a mogao bi malo, ipak on i INGRa imaju odličan odnos.
Ja da sam na mjestu Bandića dao bi ( malo za promjenu ) ultimatum Ingri i Oppenheimu da moraju pristati na moje uvjete inače ništa ni od dvorane ni od prvenstva, pa neka Igor Oppenheim i Zoran Gobac objašnjavaju zakaj su toliko srali i otezali stvar.
Ak ne bi pristali na moje uvjete onda bi ih optužil za reket i dal državnom odvjetništvu da ih procesuiraju.
I naravno da bu Igor Oppenheim na sve pristal jer bez pristanka Bandića ne bu zaradil ni Oppenheim ni Štern, ni Gobac a ni Mesić ( jer bez Bandića NEMA TRGOVAČKOG CENTRA – dvorana nije upitna, kaj ne? )
NR
… ( jer bez Bandića NEMA TRGOVAČKOG CENTRA – dvorana nije upitna, kaj ne? )
NR
ma meni se čini da bez bandića nema nikakve gradnje u zagrebu. nije se njemu lako zamjeriti.
nightrider: ” … ( jer bez Bandića NEMA TRGOVAČKOG CENTRA – dvorana nije upitna, kaj ne? ) NR ” ma meni se čini da bez bandića nema nikakve gradnje u zagrebu. nije se njemu lako zamjeriti.
Bogme to je tak…tip je skroz prolupal. Podsjeća na Tuđmana pred sam kraj…Mislim da ima i psihičkih problema.Toliko pohlepe i samoživosti već se dugo nije videlo na ovim prostorima. Ali ne da samo nema gradnje u Zagrebu bez Banditosa…nema ničega bez njega.. tip trguje svime; radnim mjestima po gradskim uredima, muzejima itd…otkupom zemljišta i kuća…I kaj je najbolje šuruje na vekiko s HDZ-etovcima na uštrb vlastite stranke…Baš me zanima hoće li biti toliko lud da i ovu dvoranu zafrkne mada u to osobno ne vjerujem…Osobno mislim da je to velika predstava za svekoliko pučanstvo da se pokaže kako “ON” misli na dobrobit grada i njegovih građana…”Možeš si mislit”..Za njega je onaj mister 10% iz 90-tih šepavi mrav…
[smiley8]
U tom slučaju ništa od Arene, neka nastupi državno odvjetništvo! Neka se pročešljaju svi ugovori koji su do sada stigli iz Ingre, stavka po stavka i nek se uspoređuju s stavkama iz obvezujuće ponude. Pa ćemo vidjeti tko reketari u Zagrebu.
Onda idemo na sve prethodne ugovore o gradnji u Zagrebu koje je sklapao Grad sa građevincima, i koji su sklopljeni po principu izravne nagodbe, pa ćemo vidjeti kako i kada su raspisivani pozivi za javnu nabavu, koji su bili rokovi, koji uvjeti i tko je kriv za to što je pristizala samo jedna ponuda na svaki natječaj.
To bi značilo ADIO BANDIDO!