INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene više brine što nema dežurnih kritičara na Ingri.
Nemam sa kime polemizirati i dokazivati svoje stavove argumentima i činjenicama, a to mi se ne sviđa.
Dežurni kritičari su izgleda kupili dionicu u međuvremenu, neki su javno to i priznali , što je za svaku pohvalu, a neki šute jer se srame priznati.
No ipak , pa valjda ima barem jedan da se nađe koji misli da to ne vrijedi , da neće rasti , bilo što , dajte ljudi.
Najviše je rasla , kada je bilo najviše kritičara, fali mi to malo moram priznati.
Jedini kritičar je kolega koji sada piše pod nickom Gastarbajter, lijepo se povijest ponovila , čim god je napisao nešto loše, hop odmah blokada na gore. Samo što on nažalost ne može pisati ovdje nego samo na centru.hr

Ja šutim jer me sram što je nisam kupio na 4000 kn

Hell is Empty and all the Devils are Here

Novi rok za dogovor Grada Zagreba i konzorcija Ingre i Trigranita je 31. svibnja, a ne popusti li ni jedna strana oko uvjeta gradnje sportske dvorane, Zagreb će umjesto gradnje dvorane, za rukometno prvenstvo obnoviti Dom sportova. Javni i privatni partner se i dalje spore oko iznosa koji treba platiti za prijevremeni otkup dvorane, kao i oko stupnja do kojeg će cijeli kompleks biti dovršen. Rukometni savez tvrdi da će Hrvatska izgubiti organizaciju prvenstva ako radovi ne počnu 15. srpnja.(Briefing-HTV)

Ignore: KressoM, delux

U jučerašnjem “Otvorenom” imali smo priliku uvjeriti se, još jednom na našu veliku žalost, u nesposobnost rukovodećih struktura našeg grada. Jednostavno čovjek nemože povjerovati koliku je količinu nepoznavanja materije pokazao “tromblon” Jelušić u svom “iscrpnom” izlaganju. Čovjek nezna razliku između Idejnog projekta koji je potreban za ishođenje lokacijske dozvole i između glavnog projekta potrebnog za ishođenje građevinske dozvole. Mišljenja sam da je izgradnja arene neupitna s obzirom na to da ekipa iz gradske uprave nema (i nije imala) rezervne opcije. Jučer se spominjao samo dom sportova a svi se sjećamo da je gradski svemogući gubernator spominjao tri rezervne varijante. Koje su to, ni do dana današnjeg nismo saznali. Mislim da bi netko trebao upozoriti gradsko čelništvo da je dosta farbanja javnosti oko ovako ozbiljnih stvari jer ima ljudi u gradu koji znaju da izgradnja dvoranje i prikupljanje ponuda za istu nije poput kupovanja jajca na placu od kumica (svaka čast kumicama da se ne uvrijede). Mene osobno iritira takvo indoletno, neodgovorno i ponižavajuće (prema građanima) ponašanje jer se s jedne strane prikazujemo u svijetu kao ozbiljna zemlja i grad, a s druge strane zbog “sitnih” interesa (veliki su novci u pitanju) određenih pojedinaca svi gledamo ovaj show i blamiramo se do beskraja. Koliko određeni ljudi “paze” da se građane ovog grada nebi prezadužilo svi znamo – grad je u dugovima do grla! Mišljenja sam da se ovdje ne radi o građanima ili zaduživanjima već samo o hvatanju što jačih pozicija koje se pokazalo kao jalovo. Blef za blefom koji je proziran svima koji se donekle kuže u posao, a i u ljudsku psihu. Dobro da ne igraju profesionalni poker jer bi već davno ostali bez ičega.[smiley1] Na kraju samo još pitanje Plavom: Na koliko je blokada!?!?!?[smiley2]

A ja sam mišljenja da si ti sigurno dioničar Ingre[smiley1
Koji je interes poreznih obveznika grada Zagreba da se njihov novac ulupa u neku Arenu koja će 300 dana u godini biti prazna???? Ista stvar je i s Dinamovim stadionom. Bi li se kojim slučajem svi vi dioničari Ingre odrekli dijela vaše dobiti u korist tamo nekih rukometaša iz Islanda da bi oni dva tjedna lupali loptom po Areni Zagreb. Ako nešto nije u javnom interesu onda sam izričito protiv da se mojim novcima financiraju takvi projekti i tvrtke poput Ingre. Jebe mi se i za Arenu i Ingru, neka grade ceste, bolnice, škole, vrtiće….
Da se razumijemo ja nisam dioničar Ingre i drago mi je da dionica raste, ali mi je KRIVO i jako sam ljut kada vrijednost dionice raste zbog promašenog projekta i još k tomu financirano mojim novcem!!!!!

Nema zime za Arenu.
Jučer na otvorenom u niti jednom trenutku nije bilo pitanje odustaje li se od Arene. Sve je upučivalo da će se Arena graditi, samo još moraju finishirati ugovore. Nisu oni zavađeni.

Sve je to ok.

I dalje vam tvrdim da ne poznate gradonačelnika Bandića. Zar mislite da će on riskirati svoju karijeru ( i sve što ide uz to ) radi neke dvorane, Ingre ili eventualne provizije ( koju neki nabacuju kao razlog ).
Ne bu išlo. Previše toga je u pitanju.
NR

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

zamislite ovo
Arene nema. prvenstva nema, ispadnemo krkani, ne idemo na Svjetsko,uništi se jedna generacija rukometaša, možda nam IHF doda još neku kaznu i to sve taman prije izbora. Što državnih što stranačkih. A Bandić ispadne kriv za sve to. Pa pojeli bi ga u svakoj kampanji. Čovjek bi bio kriv za najveću blamažu Hrvatske.
Hm, ne zvuči loše

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

I dalje vam tvrdim da ne poznate gradonačelnika Bandića. Zar mislite da će on riskirati svoju karijeru ( i sve što ide uz to ) radi neke dvorane, Ingre ili eventualne provizije ( koju neki nabacuju kao razlog ). Ne bu išlo. Previše toga je u pitanju. NR

Pa imas pravo da je previse toga u pitanju. Zamisli kako bi se politicki odrazilo ne dobivanje prvenstva nakon sto smo nogometno vec izgubili? Cini mi se kao harakiri za SDP…

nightrider:

I dalje vam tvrdim da ne poznate gradonačelnika Bandića. Zar mislite da će on riskirati svoju karijeru ( i sve što ide uz to ) radi neke dvorane, Ingre ili eventualne provizije ( koju neki nabacuju kao razlog ). Ne bu išlo. Previše toga je u pitanju. NR

Pa imas pravo da je previse toga u pitanju. Zamisli kako bi se politicki odrazilo ne dobivanje prvenstva nakon sto smo nogometno vec izgubili? Cini mi se kao harakiri za SDP…

Ma dajte vi ste malo previše nasjeli na Gobčevu propagandu, a što se tiče izbora, obični građani koja glasuje, bi tu odluku da se ne razbacuje njihov novac pozdravila. Sve je stvar percepcije.
Investitorska percepcija i precepcija nekoga tko radi za dvije tisuće kuna mjesečno se jako razlikuju, to bi vam trebalo biti jasno.
Ali odosmo previše u politiku a tema je Ingra. Bolje bi bilo da se vratimo poslovima koje Ingra radi.
NR

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Ma dajte vi ste malo previše nasjeli na Gobčevu propagandu, a što se tiče izbora, obični građani koja glasuje, bi tu odluku da se ne razbacuje njihov novac pozdravila.

Pa vidjelo se kako je javnost pozdravila ne dobivanje Europskog nogometnog prvenstva. Drvlje, šiblje i kamenje po Markoviću, a o ne isplativosti dogranje i izgradnje svih tih stadiona bolje da ne govorimo (pogledaj samo Maksimir sprdnja i ruglo grada, baceni milioni a stadion zjapi prazan)

Presmiješna smo država. Godinu i pol prije prvenstva mi još raspravljamo o tome kako ćemo održati prvenstvo. Vlada se drži postrance. Sve ćemo ionako to platiti mi građani.

Ironično bi bilo da sad navijam za dvoranu i onda ne uspijem dobiti karte za tekme. [smiley16]

S dugovima kakve je banda napravila, svatko bi mogao izgraditi svemir.

What we've got here is a failure to communicate...

nightrider:

Ma dajte vi ste malo previše nasjeli na Gobčevu propagandu, a što se tiče izbora, obični građani koja glasuje, bi tu odluku da se ne razbacuje njihov novac pozdravila.

Pa vidjelo se kako je javnost pozdravila ne dobivanje Europskog nogometnog prvenstva. Drvlje, šiblje i kamenje po Markoviću, a o ne isplativosti dogranje i izgradnje svih tih stadiona bolje da ne govorimo (pogledaj samo Maksimir sprdnja i ruglo grada, baceni milioni a stadion zjapi prazan)

Mišljenje javnosti su prezentirali oni koji su vidjeli osobni interes u rušenju Markovića. I mediji. Ne sjećam se da je ntko mene i tebe pitao što mislimo o tome. A da i ne govorim da nas nitko nije pitao ni da li želimo da se Hrvatska kandidira za takvo što.
Na kraju je još, kao vrhunac cinizma, Marković izjavio, da svatko tko je protiv organizacije tog nogometnog cirkusa za dokone ljude, da je protiv interesa države Hrvatske.
Ni više ni manje

Sad će valjda i Gobac reći da smo svi mi koji mislimo da nam to ne treba ( pokazao je da nije sposoban niti dobro pripremiti kandidaturu a kamoli organizirati prvenstvo ) – državni neprijatelji.
Ma dajte ljudi, sve je to po onoj forumaškoj – ideje naše, troškovi vaši.
A djeca nam uopće nemaju pristup u te “narodne dvorane”. Glavno je da ima novaca ( naših ) za JPP.

A ja sam mišljenja da si ti sigurno dioničar Ingre[smiley1 Koji je interes poreznih obveznika grada Zagreba da se njihov novac ulupa u neku Arenu koja će 300 dana u godini biti prazna???? Ista stvar je i s Dinamovim stadionom. Bi li se kojim slučajem svi vi dioničari Ingre odrekli dijela vaše dobiti u korist tamo nekih rukometaša iz Islanda da bi oni dva tjedna lupali loptom po Areni Zagreb. Ako nešto nije u javnom interesu onda sam izričito protiv da se mojim novcima financiraju takvi projekti i tvrtke poput Ingre. Jebe mi se i za Arenu i Ingru, neka grade ceste, bolnice, škole, vrtiće…. Da se razumijemo ja nisam dioničar Ingre i drago mi je da dionica raste, ali mi je KRIVO i jako sam ljut kada vrijednost dionice raste zbog promašenog projekta i još k tomu financirano mojim novcem!!!!!
[/quote]

Apsolutno se slažem s tobom. Po cijeloj ovoj priči vidi se koliko su neki ljudi “mali” i guraju projekte koji grandiozno zvuče, a tržišnog opravdanja nemaju… Odjedamput se priča o silnim koncertima u dvorani, organiziranju final four i sličnih stvari (ako ih bude 10-ak godišnje – puna šaka brade). Opravdanje cijele priče je da se s jedne strane dižu spomenici živim ljudima (Bandić i društvo) kao i da se uzme enormna količina love koju je najlakše uzeti na takvim projektima. Zavaljaj ti lovu na jednom vrtiću (nije nemoguće, ali nije baš neka lova). U svakom slučaju ima puno neophodnijih, “malih” projekata koji su nasušna potreba ovom gradu, ali na njima se ne zarađuju takvi politički poeni. A tako će i biti dok se ne riješimo “malih diktatora” s najtežom komunističkom retorikom (čitaj Bandić, Dakić i ekipa). Što se tiče rasta vrijednosti dionice Ingre, ona jest potaknuta, eventualnom , gradnjom arene, ali u nju je ugrađeno još i drugih većih projekata tako da se ne bojim bez obzira na ishod ove sapunice o areni.

P.S. Bilo bi lijepo kada bi vladajuće strukture vodile računa o zahtjevima sličnima tvojim kao i drugih građana

Dođite i hurdite....

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=6d80c424-755e-47f7-a909-d0e73b85bc4a

Bandić skratio rok do utorka

you think your special you do, i can see it in your eyes

New Report

Close