istina da ima puno poslova,ali ne bi ni dvorana bila losa na popisu poslova.meni je puno vaznija dobit ingre i njihova dionica nego hoce li se graditi vrtici.ja sam da se gradi dvorana cisto iz mojih interesa,a mislim da tako misli vecina ingrinih dionicara.meni nije isto da li je cijena 36k ili 40k ali mi je svejedno jel ima 100 ili 150 vrtica
lula: ” Vidjet ćemo sutra ko će profitirat. Nisam u Ingri jer mi je bila preskupa na 19000 a sad opet mislim da je kasno i čekam rasplet ove situacije. ” I ja sam mislio da je na 2700 skupa jel mi ju je neko pokupio na 2300
To si gledao sa ekipom sa mojnovac.com, od 2000??
Oni su samo promatrali kako raste od 2000 do 40 000 i usput malo komentirali.
[smiley2]
Svakako vrijedi i vrijedit će do kraja godine i više samose se ovako spušta cijena koja je nekome jeftin dokup.
konačna odluka o gradnji dvorane bit će donesena 31.5. znači čeka nas još tjedan dana nagađanja.
ne može mi bit svejedno ima li 100 ili 150 vrtića
netko treba tih 50 izgradit
a ja u građevincima do kindera
asdfgh123: ” Čini mi se de traži način da tog prvenstva uopće ne bude kod nas. U svakom slučaju netko je zaradio danas na INGR-R-A. Ove sve vijesti u novinama i po TV-u kao da se rade da bi ljudi zarađivali na burzi. ” Ma daj budi ozbiljan, sad si stvarno pretjerao. Uostalom tko kaže da nama to prvenstvo uopće treba, umirovljenici i šljakeri gledaju kako će preživjeti od prvog do prvog, a neki se bahate sa njihovim novcima, doslovno uzetima od usta. Ma hajte molim vas. Osim toga koga briga za evropsko prvenstvo, ovo je tema Ingra i mene zanima njihovo poslovanje a ne da li će neki bezveznjaci zamotati svoje sebične interese u općedruštveni celofan. Ingra ima dovoljno poslova i projekata i bez dvorane.
Osobno sam protiv gradnje dvorane i da čitate postove, osim što ih pišete to ste mogli vidjeti.
Što se tiče cijene INGR-R-A budite sigurni da ona ovisi i o gradnji dvorane. za to psotoje barem dva razloga:
1. svaki nerealizirani projekt takvog tipa za sobom vuče troškove, negativne refernce i izgubljeno vrijeme. Sigurno da ima drugih projekata, ali ih treba pripremiti. Ovaj je bio već pripremljen.
2. ako je INGRA ta koja se želi povuči iz projekta pa onda sada zavlači grad i Bandića, budite sigurni da će im Bandić zatvoriti sva vrata koja može zatvoriti. tašti su ti političari.
istina da ima puno poslova,ali ne bi ni dvorana bila losa na popisu poslova.meni je puno vaznija dobit ingre i njihova dionica nego hoce li se graditi vrtici.ja sam da se gradi dvorana cisto iz mojih interesa,a mislim da tako misli vecina ingrinih dionicara.meni nije isto da li je cijena 36k ili 40k ali mi je svejedno jel ima 100 ili 150 vrtica
Mislim da bi vam puno bitnije trebalo biti da na cirka 65 000 , iomamo stanje kao na 40 000 prije neki dan.
Kada bude provedena dokapitalizacija naravno.
Priča već viđena puno puta prije.
O projektima da i ne govorimo , kao i o silnim prometima na ovoj dionici.
FOndovi, za sada fond ( PBZ equity ) polako skupljaju, skupit će još u dokapitalizaciji, a skupljaju i svakodnevno.
Ovih 10 , 20 , 30 komada, sigurno nisu mali ulagači, što prolazi svakodnevno.Dio je dobro, ali dobar dio kolača uzmu i fondovi.
1. svaki nerealizirani projekt takvog tipa za sobom vuče troškove, negativne refernce i izgubljeno vrijeme. Sigurno da ima drugih projekata, ali ih treba pripremiti. Ovaj je bio već pripremljen.
Evo reperkusije na cijenu , kako sada stvari stoje ništa od dvorane.
A kako čujem u Ingri su skeptični glede cjelog projekta.
Ono što je bitno je to da nije dvorana = Ingra, slažem se da bi bilo bolje da izgradnje ipak bude, ali što je tu je.
Mislim da bi vam puno bitnije trebalo biti da na cirka 65 000 , iomamo stanje kao na 40 000 prije neki dan.
Kada bude provedena dokapitalizacija naravno.
Priča već viđena puno puta prije.
O projektima da i ne govorimo , kao i o silnim prometima na ovoj dionici.
FOndovi, za sada fond ( PBZ equity ) polako skupljaju, skupit će još u dokapitalizaciji, a skupljaju i svakodnevno.
Bilo bi lijepo biti na 65k.Mislite da ce ostati nesto za fondove u dokapitalizaciji.Ako svaki dioničar ima pravo uzeti onoliko koliko ima dionica.Svi ste jako uvjereni da ce dokapitalizacija dignuti dionicu za 50%.ja sam malo skeptican.mozda je to neka intuicija.nadam se da grijesim.
Prognoza cijene je nezahvalan posao i svatko tko to čini, pa makar se zvao i plavi i bio uspješan u tim stvarima – zapravo je NEOZBILJAN.
Međutim, vrlo izvjesno je:
da će INGRa u 1. kotaciju – jer mirovnski fondovi smiju ulagati samo 1 kotaciju
da će INGRa vjerojatno ući u CROBEX – s obzirom na promete posljednih dana
da će INGRa ući na listu certifikata koje izdaju strane banke i koji podižu cijene dionica u RH
da će INGRa dokapitalizacijom rješiti probleme u bilanci koje sam zamjerao na forumu mojnovac
Dokazi ovih tvrdnji nalaze se u pozivu na skupštinu samo treba znati čitati:
Nakon iskorištavanja prava prvenstva upisa te u slu č aju iskazivanja ve ć eg interesa
za Dionice u postupku javne ponude Dionica, davanjem ponuda za kupnju Dionica
za ve ć i broj Dionica od ukupnog ponu đ enog, uprava Društva ć e u suradnji s
Agentom javne ponude, a u skladu s kriterijima iz ove Odluke te koji kriterij ć e biti
navedeni i u prospektu javne ponude Dionica, izvršiti odgovaraju ć u alokaciju
Dionica.
Pri alokaciji Dionica koristit će se sukcesivno slijedeći kriteriji:
a. do 100% (slovima: sto posto) ukupnog broja javnom ponudom ponu đ enih
dionica bit ć e alocirano dobrovoljnim i/ili obveznim mirovinskim
fondovima;
b. sve možebitno preostale Dionica bit ć e alocirane investicijskim fondovima,
ali najviše do 10% (slovima: deset posto) ukupnog broja javnom ponudom
ponu đ enih Dionica jednom investicijskom fondu;
c. sve možebitno preostale Dionica bit ć e alocirane ovlaštenim brokerskim
društvima, bankama i/ili društvima za osiguranja, ali najviše do 10%(slovima: deset posto) ukupnog broja javnom ponudom ponu đ enih Dionica
jednom ovlaštenom brokerskom društvu, banci i/ili društvu za osiguranje;
d. sve možebitno preostale Dionica bit ć e alocirane pravnim osobama, ali
najviše do 10% (slovima: deset posto) ukupnog broja javnom ponudom
ponu đ enih Dionica jednoj pravnoj osobi;
e. sve možebitno preostale Dionica, bit ć e alocirane fizi č kim osobama, ali
najviše do 1% (slovima: jedan posto) ukupnog broja javnom ponudom
ponu đ enih Dionica jednoj fizi č koj osobi;
f. pri č emu Dionice ne moraju biti alocirane svim navedenim skupinama
investitorima, ve ć mogu biti alocirane i samo nekima.
ma dobro oljudi jeste li vi vidli tko je sve u tom trigranitu???
TriGranit je osnovan 1997. godine, a najznačajniji suvlasnici su mu Immoeast iz Austrije, Peter Munk iz Kanade, obitelj Rothschild iz Engleske te Sandor Demjan i Sandor Csanyi iz Mađarske
iluminat do iluminata….ma može Bandić puhati kolko hoće…nisu mu ovo naše male ribice…ovo su morski psi i to oni največi!
ides:
”
lula: ” Vidjet ćemo sutra ko će profitirat. Nisam u Ingri jer mi je bila preskupa na 19000 a sad opet mislim da je kasno i čekam rasplet ove situacije. ” I ja sam mislio da je na 2700 skupa jel mi ju je neko pokupio na 2300
”
To si gledao sa ekipom sa mojnovac.com, od 2000??
Oni su samo promatrali kako raste od 2000 do 40 000 i usput malo komentirali.
[smiley2]
Nisam samo gledao, neg jedno jutro odlučih prodat Tankersku i kupit INGRu i kad mi neko skine 30 komada pred nosom, još nije ni teme bilo na forumu, e onda uzeh 33 komada na 19-25.000 nakon jedno godinu dana, prosjek 22.000 ko ga hebe [smiley2]