Eh sada kada bi mirovinski fondovi uzeli ovome manipulatoru i otkupili oko 100 000 dionica na tržištu to bi bilo prženje na vatri, kako bi se opekao i onda bi promislio da li se isplati opet rušiti cijenu……
100 000 dionica je oko 4,8 milijuna Kn…….
Treba znati čitati što se događa na burzi, a zato moraš biti na burzi, evo ja sam na burzi oko 6 godina, znam sve moguće situacije koje rade na dionicama, i ovdje se radi o klasičnom spuštanju kako bi netko se ukrcao, a negativni nickovi tu su ta omoguće dogovoreni ulaz koji su dogovorili Robin Hood igrači između sebe, a pri tome ne žele da im itko naruši njihovu kupnju. Zbog toga su prisutni ti drukeri. Kada cijena krene gore ovi negativni drukeri nestaju i pojavljuju se novi pozitivni drukeri. I kada cijena dođe do određenog nivoa idemo opet iz početka, ali s novim drukerima….
Daljni dokaz čiste manipulacije nad ovom dionicom jeste u 4 minute trgovanja ostvaren promet od 401 tisuću kuna…….
[/quote]
Kako nije korist?
Vidiš da su prodali po 46.70, pa se postavili…
od…46,50 do 46,57 [lol]
[/quote]
KAd tak dobro čitate manipulatore, vjerovatno ste se natuki para na tuđi račun, ajde ako nije problem da mi javite na PM kad počnu manipulacije kojom dionicom pa da i ja zaradim koju kunu…..
Eh sada kada bi mirovinski fondovi uzeli ovome manipulatoru i otkupili oko 100 000 dionica na tržištu to bi bilo prženje na vatri, kako bi se opekao i onda bi promislio da li se isplati opet rušiti cijenu……
100 000 dionica je oko 4,8 milijuna Kn…….
Zašto sad kupovati ingru…kad je očito da je netko prodaje na silu…sad samo treba pogoditi pravi trenutak…odnosno lokalno dno…
Cijela trenutna tržišna kapitalizacija od ingre je 47,5 milijun Eura
Od države i grada godišnje dobiva 7,5 milijun Eura
Projekt lapad kada se realizira biti će 50 milijun Eura
Već sada je ta tržišna kapitalizacija smiješna [lol] , a fondovi kupovali kada je tržišna kapitalizacija bila 500 milijuna Eura, ovo je još smiješnije, a neće kupovati dionicu kada je 47,5 milijun Eura.
I ako dobije natječaj u Bosni s Strabagom, projekt u vrijednosti 200 milijuna Eura vidjeti ćemo što će se zbiti……
[lol] [lol]
A dug??
Nadalje Hanfa bi se trebala pozabaviti trasakcijama od ingre od 1.6.2009. pa do 1.7.2009.
te transakcijama od 14.10.2009. pa do 11.10.2009. ja da radim u Hanfi svakako bi proučio te transakcije vidio tko prodaje usporedio s prošlom manipulacijom i sadašnjom i otkrio tko namjerno ruši dionicu ingre, te skupinu manipulatora sankcionirao na najtežu robiju …..
Nisam siguran koliko drukanje na ovom forumu uopće ima utjecaja na cijenu dionica INGRE ili drugih dionica uopće. U potpunosti se slažem s kolegom mah-om da kod kolege operenhajma iritira način na koji iznosi svoje stavove, dok s druge strane euforično druka za tvrtku A.D. Plastik. Činjenice koje on iznosi su trenuto točne, ali prognoze o daljnjoj sudbini INGRE koje se na osnovu tih činjenica daju su odraz stava onoga tko prognozira, odnosno njegovog optimizma ili pesimizma. Budući je ulaganje u dionice rizično upravo zbog nemogućnosti sigurne prognoze na osnovu poznatih činjenica, mislim da treba malo smanjiti tenzije i iznijeti samo ono što znamo, a prognoze neka svatko donosi za sebe.
Nadalje Hanfa bi se trebala pozabaviti trasakcijama od ingre od 1.6.2009. pa do 1.7.2009.
te transakcijama od 14.10.2009. pa do 11.10.2009. ja da radim u Hanfi svakako bi proučio te transakcije vidio tko prodaje usporedio s prošlom manipulacijom i sadašnjom i otkrio tko namjerno ruši dionicu ingre, te skupinu manipulatora sankcionirao na najtežu robiju …..
[lol] [lol] [lol]
[/quote]
KAd tak dobro čitate manipulatore, vjerovatno ste se natuki para na tuđi račun, ajde ako nije problem da mi javite na PM kad počnu manipulacije kojom dionicom pa da i ja zaradim koju kunu…..
[/quote]
kolega Dragon..
iskreno samo prati i slusaj sebe i naravno moras "sam" odlucit..
ja sam krenuo u sve to bez ikakva znanja i vjeruj mi par dana samo promatrao kaj se dogada!?
mnogo mi je bilo nejasnoca sve sam pokupio u hodu i nisam krenuo s velikom lovom..
moje prve dionice su bile kupljene zbog sentimentalnosti i tu sam popusio-evo cekam vec godinu dana da od nje povrati barem novce a ona je na 50% kupljene vrijednosti sada…tak da se budem jos nacekao.ali..
kad sam malo skontao krenuo sam u daljnju kupovinu i vjeruj mi ni na jednom paketu dosad nisam popusio,sve sam ih okrenuo po par puta i nisam zalostan a ni bogat jel sam usao s malim novcima a to ujedno znaci i malu zaradu..
samo cu ti reci – ponekad se jako isplati blejat u monitor i pratit situaciju tamo gdje se nista ne dogada a i to da ponekad u jednom danu mozes okrenut novce s malim ulogom i zaradit 25% ulozenog.
eto malo od mene-za sitnu lovu i za svoj ceif trgujem jel me zarazilo
[cry]
Nevjerujem u teoriju o namjernom rušenju cijene – bilo koje dionice na burzi …
Na INGRi je prevelik pritisak na prodaju i to iz razloga
1.jer se investitori nadaju da će cijena biti niža te je ponovo kupit jeftinije …
2. vjerojatno i podizvođači koji su dobili dionice
3. neki razočarani investitori nas napuštaju zauvijek
4. I najveći razlog jer u 2010 neće biti niti približno radova na infrastrukturi u RH , te građevinske firme neće raditi pozitivno (pogotovo se odnosi na ove naše "cestare" koji su do sad 99% radova radili u RH) INGRakoja istina radi i vani a cijena će joj pasti srazmjerno sa drugim građevinskim dionicama …..
I to ti je sva pamet – nema posla – nema zarade , ili prevedeno kupuje se skora budućnost
koja u građevinskom sektoru nije svijetla ….
Imam Ingru i to preko 50% port. , ponovo je nisam stigao prodat preko 56 KN i sad sam opet u dobrom minusu…
Danas imamo i malo sreće radi futuresa i EU , ali da nije tako IGH bi i nas povukao dublje ….
Veseli to što imamo tri MF unutra koji skupa imaju 13% INGRE al tri mjeseca ne trguju …
Nadam se šminkanju njihovog poslovanja pred NG…
JBG tako ja stvari vidim ne mora biti točno …….