Nema Arene…..nema ni Svjetskog prvenstva u rukometu, tako barem poručuju iz HRS-a…..bravo za nas Hrvate, jaka smo nacija nema što……a taj Openhajm iz INGRE je svojim ucjenama već iritantan i maloj djeci……misle ovi iz Ingre puni smo para pa čemo ucjenjivat ,moraće se i oni malo prizemljit….[smiley1][smiley2]
Ne znam, izgleda da grad nema para za to plaćati pa traže način da se izvuku. U biti ja sam i protiv gradnje skupe dvorane pa čak i svjetskog prvenstva tu rukometu dok se nema za škole i vrtiće. Svaka čast rukometašima, ali nama je to preskupo. Kad bi ta dvorana bila puna nekoliko puta mjesečno onda da, ali ovako graditi dvoranu za jednokratnu upotrebu i plaćati 28 godina….
pogrešna logika… nije jednokratna upotreba i svaka investicija takvog kalibra (rukometno prvenstvo, dvorane, ogromni kompleksi) doprinose zajednici da brže mogu investirati nakon toga i u škole i vrtiće…
to ti je tako – shvati to kao nema filmova na NovojTV ako nema reklama
asdfgh123: ” Ne znam, izgleda da grad nema para za to plaćati pa traže način da se izvuku. U biti ja sam i protiv gradnje skupe dvorane pa čak i svjetskog prvenstva tu rukometu dok se nema za škole i vrtiće. Svaka čast rukometašima, ali nama je to preskupo. Kad bi ta dvorana bila puna nekoliko puta mjesečno onda da, ali ovako graditi dvoranu za jednokratnu upotrebu i plaćati 28 godina…. ” pogrešna logika… nije jednokratna upotreba i svaka investicija takvog kalibra (rukometno prvenstvo, dvorane, ogromni kompleksi) doprinose zajednici da brže mogu investirati nakon toga i u škole i vrtiće… to ti je tako – shvati to kao nema filmova na NovojTV ako nema reklama
Ne slažem se nimalo. da se radi o tvornici ok, ali o dvorani baš i ne. Pitanje je ono prije obnoviti stan ili tvornicu. Logično je tvrornicu. Ali dvorana ne spada u tu kategoriju. Barem po meni.
Druga bi bila priča kad bi bilo to ovako složeno:
– INGRA gradi dvoranu svojim novcem ili kreditom
– grad zakupljuje 20% kapaciteta
-klubovi zakupljuju 50% kapaciteta, ali sami plaćaju (ne grad)
– INGRA iznajmljuje ostatak kapaciteta za koncerte….
Ovako ne vidim interes grada za JPP. Pa mogli su dići kredit i platiti da im netko to gradi. Sigurno bi bilo jeftinije ( ustvari trebalo bi biti jeftinije, ali uz našu politiku i političare…).
Kaj je napokon počeo otvoreni rat s građevinskim lobijem?
Nije to otvoreno. To je samo forum. Otvoreno bi bilo da ja sada prošetam dio INGRE i tamo ih izazovem na dvoboj.
asd… jasno… ovo o čemu si ti pisao je način financiranja, a ovo o čemu sam ja pisao je o isplativosti takvih projekata (prije vrtića)… i dalje stoji…
Meni je mama uvijek govorila: “…s rogatima se ne valja bosti.”
A ovdje se rogati bodu međusobno (Grad i Ingra). Tko će pobijediti?
narod neće sigurno nikad
ali bilo bi bolje kada već rogati mora pobijediti da to bude Banditos te još dođe na poziciju da skreše i ostale lobije pa da vidiš onda države [smiley2]
asd… jasno… ovo o čemu si ti pisao je način financiranja, a ovo o čemu sam ja pisao je o isplativosti takvih projekata (prije vrtića)… i dalje stoji…
Elvare, Zagreb nema LA Lakerse da bi takva dvorana bila isplativa, pa jedna Cibona (mislim na dvoranu) ili dom sportova se ne napune ni 5 puta godisnje, di ce tek ovo ? Kod nas ne postoji dovoljno veliko trziste, dovoljno velike lige i dovoljno dobar marketing da bi takvi projekti bili isplativi. Staples center u LA je pun valjda svaki dan u godini, u njemu igra 4-5 sportskih klubova od kojih svaki zarađuje desetke mil. dolara + sto se odrzavaju koncerti, kongresi, teniski i plivacki turniri itd., no Zagreb nije LA i nema publiku koja bi mogla progutati toliko događaja niti kod nas postoji marketinški hype koji bi privukao ljude…
narod neće sigurno nikad
ali bilo bi bolje kada već rogati mora pobijediti da to bude Banditos te još dođe na poziciju da skreše i ostale lobije pa da vidiš onda države [smiley2]
A tko ce “skresati” njega na kraju? On je lobi sam po sebi! I holding! [smiley13]