Evo komentar kolege split009 od prije desetak stranica:
"Sad je potpuno jasno da INGRA ako ne izdrži na 47kn ide do 43kn. Imam dionice INGRE,ali imam i za dokup, ova situacija me ne sekira nimalo"- kaže radi se o fibo linijama.
Danas kaže ide na 42, radi se o valovima , Vi procjenite njegovu vjerodostojnost.
ja sam ga uvijek cijenio kao izuzetno iskrenog, dobronamjernog, nikad drukerski raspoloženog. jednom rječju: svetac!
[/quote]
Ja također iznimno cijenim analize kolege splita009, jer on razumije to područje analize za razliku od mnogih koji bez ikakvih argumenata prognoziraju raznorazne cijene.
Ali u ovom slučaju se s njim ne mogu potpuno složiti.
Naime, prema mojim analizama, smatram da je iduća razina snažnog otpora na ingri tek na 40 kuna. Pritom pod "jakim otporom" ne mislim da ga nije moguće slomiti.
Prisjetimo se da je Oppenheim upravo u vrijeme cijene ingre od 40 kuna izjavio kako se vode pregovori o poslu u Alžiru, što je izazvalo burnu euforiju investitora koja je lansirala dionicu na 60 kuna. Euforija se ne tako davno izjalovila, zajedno s najavama o poslu, dakle to je dodatni argument za moju tezu, osim tehničkih indikacija koje ukazuju na daljnju korekciju. Oppenheimove prognoze ne trebam niti spominjati, one su vam dobro poznate.. [bye]
[/quote]
Ingru je s 38 kn lansiralo zatvaranje tranše komercijalnih zapisa i plasiranje nove od čini mi se 100 mil kn. Baš kao što ju je s 48kn na 38 kn, srušila priča oko nemogućnosti izvršavanja tih obaveza.S 60 kn se korigirala zbog korekcije građevinskog sektora.
***obrisano***
Evo komentar kolege split009 od prije desetak stranica:
"Sad je potpuno jasno da INGRA ako ne izdrži na 47kn ide do 43kn. Imam dionice INGRE,ali imam i za dokup, ova situacija me ne sekira nimalo"- kaže radi se o fibo linijama.
Danas kaže ide na 42, radi se o valovima , Vi procjenite njegovu vjerodostojnost.
ja sam ga uvijek cijenio kao izuzetno iskrenog, dobronamjernog, nikad drukerski raspoloženog. jednom rječju: svetac!
[/quote]
Ja također iznimno cijenim analize kolege splita009, jer on razumije to područje analize za razliku od mnogih koji bez ikakvih argumenata prognoziraju raznorazne cijene.
Ali u ovom slučaju se s njim ne mogu potpuno složiti.
Naime, prema mojim analizama, smatram da je iduća razina snažnog otpora na ingri tek na 40 kuna. Pritom pod "jakim otporom" ne mislim da ga nije moguće slomiti.
Prisjetimo se da je Oppenheim upravo u vrijeme cijene ingre od 40 kuna izjavio kako se vode pregovori o poslu u Alžiru, što je izazvalo burnu euforiju investitora koja je lansirala dionicu na 60 kuna. Euforija se ne tako davno izjalovila, zajedno s najavama o poslu, dakle to je dodatni argument za moju tezu, osim tehničkih indikacija koje ukazuju na daljnju korekciju. Oppenheimove prognoze ne trebam niti spominjati, one su vam dobro poznate.. [bye]
[/quote]
Mislim ipak da će sutrašnji ili preksutrašnji dan jasno pokazati smijer! Gann linija je probijena padanjem ispod 50kn, slijedi pokušaj vraćanja, 51,2-51,4 kn ključna kota koja ako se probije donosi rast min. do 56kn.
56kn točka BIG BEAR-a
Da se tako predviđa tržište i da je lako pogoditi točku okretanja trenda, pa makar kratkoročnog svi bi bili tajkuni odavno. Ipak nije tako jednostavno jer se lako daju lažni signali i graf se namješta da jednostavno mami na SELL, kao npr. danas na ULPL-R-A, graf je zvao pad do 665-670kn.
Nije se dogodio.
Graf u prilogu za sutrašnje trgovanje Ingrom, barem onima koje zanima.
Probijanje razine 49,25kn po meni i zatvaranje iznad 50kn po meni definitivno BUY signal.
2 lošije opcije su također označene na grafu.
da bi ti mogao ocjeniti split009 kao znalca podrucja analize to bi trebalo znaciti da ti znas TA
ako je tako moze neki tvoj graf da se to ocjeni?!
Ja nisam znalac, u ovim nestabilnim vremenima samo TRADER i pratim graf.
Moram dati 100 % miniminiju za njegove komentare oko stvaranja panike i podsjećanja na "zlatno pravilo". Potpuno se slažem s njim. Još ako Škegro postane ministar mi smo svi na konju. Vani je sve zeleno, a kod nas nije jer nema likvidnosti. Ako država plati svoje dugove, a rekli su da hoće, sve će se pokrenuti s mrtve točke. Ja u to vjerujem. Pozdrav strpljivima.
http://www.vecernji.hr/lifestyle/arena-zagreb-barceloni-osvojila-nagradu-dizajn-clanak-47623
Evo još jedne info koja u najmanju ruku veseli.
…..jutro
-Dosta je ovdje krivih informacija , misim kako su one produkt kupovine na 60 , a prodaje na 50…
…..postoje i neki koji su duže sa nama , a oni sanjaju ispod 30 …. [smiley]
-Dugoročno , INGRA je bez konkurencije ….. , realizirani poslovi zaslužni za stalni dotok love ,
dosta gotovih nekretnina , malo dogovorenih poslova sa državom (koji se sada storniraju) ,neki
poslovi vani (manji) za pokrivanje hladnog pogona ….itd
-Jasno postoje i kreditna zaduženja , ali svatko realan zna da ona ne prelaze 10-15% gore navedenog
-Šteta je jedino što cijena na burzi nije odraz dugoročne vrijednosti , već kratkoročnih
(trenutnih) strahova i nadanja …… [smiley]
-Zato moramo uvažavati i taj aspekt …. [smiley]
.Dr M Wagner
Da, gospon Wagner…stvarno je šteta da cijena na burzi nije odraz dugoročne vrijednosti već kratkoročnih strahova i nadanja, stvarno je šteta da investitori ne vide buduću kvalitetu tvrtke, hrpu novih ugovorenih poslova, kako domaćih tako i u inozemstvu, što ne znaju prepoznati kvalitetu tvrtke i njenog menadžmenta….ali nema veze, sve dođe na svoje, najvažnije je da se INGR prioremila na taj kumulativan proboj na tržište i zaposlila dodatnih 1000 radnika i još 300 inžinjera a trezor, zbog viška aktive, kupuje i kupuje od obmanutih dioničara koji prodaju pod utjecajem ovdje krivih informacija [sealed]
Veseli me što na ovoj dionici Robin Hood fond navlači na smanjenje cijene pa tako radi i za mene iako ja ne želim da padne, ali što mogu već moram čekati niže, Robin Hood fond da ima stalan pritisak jasno mi je bilo oko 54-53 Kn da to radi, ali nisam znao dokle, sve dok ima jak pritisak prema dolje ja ju čekam još niže a ne više od 40 Kn,
ove dionice koje imam to je postalo dugoročna imovina koja će biti izložena kada cijena ode preko 80 Kn minimlano…….
Pozdrav pravim dioničarima…….
Ma sve je to super,ali imaš da je samo jedan posao u visini cijene tj.TK-a cijele Ingre,pa pogledaš FI Ingre i pitaš se gdje je lova? Možda Uprava zna?
by the way što se tiče pozicija;
PBZ d.d. br.2
13.5. 485.741 komada
1.6. 724.841 komada
9.11. 472.775 komada
4.11.
8.INGRA D.D. (1/1) 240.975
Vidimo da je Uprava upućena, ali je upitna njihova kvaliteta….
Ovo što si stavio odličan je podatak jer kada su proknjižili dionice na PBZ od 1.6 saznali smo da su prebacili dionice na PBZ skrbnički, to je očito da su podigli lomabardni kredit kako bi mogli platiti svoje obveze prema dobavljačima, a sada su se makli s PBZ skrbničkog i to je znak da su otplatiti svoj lombardni kredit…… To sam znači da su došli do likvidnosti
Ovo što si stavio odličan je podatak jer kada su proknjižili dionice na PBZ od 1.6 saznali smo da su prebacili dionice na PBZ skrbnički, to je očito da su podigli lomabardni kredit kako bi mogli platiti svoje obveze prema dobavljačima, a sada su se makli s PBZ skrbničkog i to je znak da su otplatiti svoj lombardni kredit…… To sam znači da su došli do likvidnosti
[/quote]
Hvala, trebali bi znati što rade :))