INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I ja se pitam ima li uopće ovdje moderatora???
[/quote]

I ja također, ali glede vaših postova poput onog na prethodnoj stranici u kojem po ne znam koji put navodite neke prastare poslove koje je ingra dobila i odradila prije XY godina [rolleyes]
Nick mi je mlađi od vašega, ali nije toliko uporan u ponavljanju vijesti objavljenih prije godinu dana.

Moramo biti svjesni da naše domaće kompanije a pogotovo one koje su uglavnom poslovale s državom imaju strašan problem sa likvidnošću. Drugi problem je opet država koja nije u stanju napraviti regulativu i pomoći s jedne strane građanima koji žele riješiti stambeno pitanje da uspiju kupiti stan uz povoljan kredit, a s druge strane pomoći domaćim kompanijama da prežive krizu i da ne dođe do većeg otpuštanja. Bit ove krize ima uporište u realnom sektoru i fundamentalnim problemima, ali veliki dio otpada na psihologiju i stvaranje crnih prognoza i crne slike budućnosti u kojoj se rijetko tko odlučuje na kupovinu nečega što će morati otplaćivati narednih 20 godina. Kada gledamo Ameriku vidimo da objava ekonoskih podataka vezanih uz nekretnine ima velikog utjecaja na smjer indeksa jer i to pokazuje općenito stanje u gospodarstvu. Nisam siguran da u ozbiljnim novinama u americi možete pročitati naslovnicu koja huška na rušenje tržišta ili neke kompanije kao što je kod nas čest slučaj. Zato je bitno da pozitivno intonirana mišljenja i atmosfera vlada u društvu jer se samo tako može preokrenuti trend i potaknuti potrošnja, a s njom i razvoj. Ako se potakne potrošnja porasti će i proizvodnja i zaposlenost i to je najbitnije u ovoj krizi, te tako svi trebaju djelovati u tom smjeru. U suprotnom put u ponor je neizbježan, a kada potonemo nikome neće biti dobro, jer će sve otići do vraga, pa i samo opstojnost ove države koja je nastala nakon žrtava u ratu, a pasti će zbog nas samih, jer ćemo sami sebe zatrovati pesimizmom i negativizmom, a na kraju će nas strani kapital kupiti i pretvoriti u sluge. Istina je da će pojedinci – prodane duše dobro proći ali ne zadugo.

Ipak se nije dogodio rast do 53kn kako sam bio nekako uvjeren, nije nemoguće da INGRA uskoro bude na 42kn. Zakon valova.

izgubio zivce i rasprodao ingr?????? [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Vijesti u vezi izbora graditelja brana u BiH trebao bi završeno u roku od 2 mjeseca, a ne oko mjesec dana kako su mediji izvjestili jer sam investitor je to na svojim stranicama i najavio……

The offers received during this international tender will be unsealed on September 15 and the bids reviewed one month thereafter.
After that, around two month period is planned for additional negotiations with one or two best bidders. Contract signing is expected in January 2010.

http://www.technorenergy.no/Pages/News.aspx?pkNews=25&pkLanguage=1

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Pa ovako Inverter, ako je kupiti na 51 prodati na 53, pa opet kupiti na 48 i prodati na 50 izgubiti živce onda se ne bih složio s tobom. oprez i sigurnost prije svega, iako ima naznaka i za okretanje gore,al bome i za dolje. Tržište nije još odlučilo, isto kao i na DLKV i HDEL i VDKT.

split009 @ htjedoh reci da si se danas ukesirao ingr?????? jer ovdje ako fulas 1 dan gubis ili dobivas po 5%

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Evo komentar kolege split009 od prije desetak stranica:
"Sad je potpuno jasno da INGRA ako ne izdrži na 47kn ide do 43kn. Imam dionice INGRE,ali imam i za dokup, ova situacija me ne sekira nimalo"- kaže radi se o fibo linijama.
Danas kaže ide na 42, radi se o valovima , Vi procjenite njegovu vjerodostojnost.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

"Sad je potpuno jasno da INGRA ako ne izdrži na 47kn ide do 43kn. Imam dionice INGRE,ali imam i za dokup, ova situacija me ne sekira nimalo"- kaže radi se o fibo linijama.
Danas kaže ide na 42, radi se o valovima , Vi procjenite njegovu vjerodostojnost.

ja sam ga uvijek cijenio kao izuzetno iskrenog, dobronamjernog, nikad drukerski raspoloženog. jednom rječju: svetac!

…ovakvih rasprava nisam vidio niti na jednoj dionici osim na Ingri…to je veoma znakovito…nekima je veoma stalo do toga da ode ispod 40…jedino mi je žao što nam ne kažu pravi razlog tih neostvarenih želja…da li je to vraćanje gubitka ili žele dobar ulaz radi boljih zarada…moje mišljenje je da je ono prvo, jer se za ovo drugo ne bori na tako zadrt način, viseći non stop na ovom forumu kao da drugih nema…ljudi moji ohladite malo…dobro reče jedan kolega prije, ako propada Ingra ili IGH ili bilo ko drugi neće niti drugima biti lako, a na kraju ni nama malim ljudima…zato okanite se pesimizma koji nas gura u propast iako realno nismo blizu toga…dok god po kantama za smeće ima kruha nove odjeće i obuće itd.nije toliko loše, a na cestama sve manje starijih auta od 10 godina. što više ovaj narod kuka znaj da sve više ima…a vidjeti ćemo i uskoro za praznike što je potrošački mentalitet…psihoza je čudna stvar, panika stvara velika zla, tako da se netko može u panici utopiti i na visini vode od pola metra i manje…ako želimo da nama bude bolje moramo se truditi da bude dobro i našim bližnjima…ako ima moj susjed i ja mu u tome pomognem, sutra ako meni bude trebalo on će mi dati(posuditi) ali ako nemamo niti on niti ja obojica smo propali…ljudi razmišljajmo o ZLATNOM PRAVILU:"ŠTO ŽELIŠ DA DRUGI UČINE TEBI, TO UČINI I TI NJIMA"…a mi smo valjda toliko normalni da želimo da nam drugi čine dobro…pa učinimo i mi njima tako…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

ja sam ga uvijek cijenio kao izuzetno iskrenog, dobronamjernog, nikad drukerski raspoloženog. jednom rječju: svetac!
[/quote]

Ja također iznimno cijenim analize kolege splita009, jer on razumije to područje analize za razliku od mnogih koji bez ikakvih argumenata prognoziraju raznorazne cijene.
Ali u ovom slučaju se s njim ne mogu potpuno složiti.

Naime, prema mojim analizama, smatram da je iduća razina snažnog otpora na ingri tek na 40 kuna. Pritom pod "jakim otporom" ne mislim da ga nije moguće slomiti.

Prisjetimo se da je Oppenheim upravo u vrijeme cijene ingre od 40 kuna izjavio kako se vode pregovori o poslu u Alžiru, što je izazvalo burnu euforiju investitora koja je lansirala dionicu na 60 kuna. Euforija se ne tako davno izjalovila, zajedno s najavama o poslu, dakle to je dodatni argument za moju tezu, osim tehničkih indikacija koje ukazuju na daljnju korekciju. Oppenheimove prognoze ne trebam niti spominjati, one su vam dobro poznate.. [bye]

Meni nije cilj niti namjera drukati, ako sam napisao da sam prodao onda imam svoje razloge.
I nije mi uopće problem kupiti po 50kn opet i bez dodatne zarade.
Samo sam oprezan i ništa više!
Daj Bože da INGRA ode na 500kn i svi mi budemo tajkuni!

koje su to tehnicke indikacije
zar ti mislis da ce crobex gore a ingra dole i obrnuto?

slazem se stobom samo na prethodnoj stranici di kazes da treba sankcionirati drukere i koji bezobrazno drukaju za gore ponavljajuci stare vjesti i slicne metode..

no sve vas treba u isti kos…pardon….delete

da bi ti mogao ocjeniti split009 kao znalca podrucja analize to bi trebalo znaciti da ti znas TA
ako je tako moze neki tvoj graf da se to ocjeni?!
Split009 grafove sam vidio
Hvala unaprijed

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

New Report

Close