INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega caccone, jako mi je neugodno čitati ovo što ste napisali, ali neću vam replicirati na tom nivou, jer to nije moja razina kulture.
Žao mi je što pokušavate svesti ovu raspravu o ingri na osobnu razinu, umjesto da objektivnim argumentima pokušate pobijati određene aktualne činjenice u vezi ingre koje su izašle na sunce zadnjih dana.

Vaš argument, kako je danas ingra odlično završila, i da je jedino dalekovod bolji uopće ne stoji, a siguran sam da i vi to vidite, pa ne razumijem koga pokušavate uvjeriti da je tako. Nadam se da ovdje nisu prisutne osobe koje bi to povjerovale jer ne bi bilo dobro po njih.

Evo nekoliko zadnjih transakcija ingrom pa da vidimo o čemu se radi:

[/b]48,94 1 15:56:56
48,25 57 15:54:59
48,25 150 15:54:59
48,95 1 15:51:37
48,22 607 15:50:19

Dakle par minuta prije kraja je netko jednom dionicom korigirao zaključnu cijenu, ali ne i prosječnu cijenu danas, tako da vaš napadni komentar uopće ne stoji.
Tijekom dana se trgovalo u znatno većem minusu.
Pad ili rast sutra će se računati u odnosu na prosječnu cijenu danas, a ne na zaključnu kojom je stvoren dojam da je stanje na ingri bolje nego što jest.

Zato ohladite malo i bolje mi recite zašto ingra u zadnjem izvešću ima skoro 1000 radnika manje, te gdje je nestalo 240 000 dionica ingre, a suzdržite se bavljenja moderatorima i mojim nickom.

Srdačan pozdrav.

daj ti reci na osnovu cega je ingra pala na razinu 3x , kad je radila dobro? jesu li to bila buduca ocekivanja ili nesto drugo?

kaj je to izaslo na vidjelo kaj se nije znalo?
to mozda ti nisi znao…onaj ko ulaze u dionice bi trebao nesto znat prije kupnje
to kaj openhaim govori o otpustanju radnika u gradjevinskoj industriji u iducoj godini….kaj da mu se poklonim….kaj je otkrio toplu vodu???

kaj boldas???
evo ti privitak da vidis ti, a i drugi kad sam te pitao kaj to znaci ….tisina…a danas ti to odgovara!!

osobna razina ili ne…
ja ne drukam nigdje nit kao ti trkeljam 20x istu stvar
kazem sta imam i to je to…ti vec imas skriven motiv

a moderatori dopustaju svakakvim @ da dodju na forum i raz..ebu ga.

reci ti meni dali je za dionicara dobro ili lose da se kresu troskovi otpustanjem radnika?

[/quote]

Ok, krenimo redom.

Ingra je pala na ove razine zbog fundamenata, zbog vlastitog poslovanja i prezaduženosti.
Prezaduženi građevinari bi htjeli posla od prezadužene države, a to ne bu išlo. Baš im ne ide ni u inozemstvu..Kad malo bolje pogledate fundamente, shvatit ćete, nadam se, da je ingra upravo tamo gdje joj je mjesto i gdje bi trebala biti.
Čak je i na ovoj cijeni po fundamentima precjenjena i jedna od najskupljih dionica građevinskog sektora.

Što se tiče otpuštanja radnika, to je za mene loše. Jako loše.
Tvrka koja otpusti velik broj radnika više nije ono što je bila, nego je drastično manja.
Ako nemaju posla za održavati tu količinu radnika, tada se radi o njihovom poslovnom porazu. Pogledajte s druge strane IGH, koji polako povećava broj radnika. To je znak da je tvrtka zdrava.

Jel bi vi radili i na IGH-u euroriju da radić najavi otkaze 1000 radnika? To je dobar znak po vama?
Je li dobro za dioničare što građevinari najavljuju masovna otpuštanja radnika sljedeće godine??

Otpuštanje radnika je vatrogasni potez, spašavanje onoga što se spasiti može. Spašavanje tvrtke od propasti, i nije nešto čemu bi se trebali veseliti niti dioničari, niti tvrtka, a najmanje radnici.
Baš me zanima što će ingra raditi sa stotinjak ljudi. Poslova očigledno nema jer šute, a ne znam tko bi u ova krizna vremena sklapao poslove preko posrednika kojima je cilj dobiti posao i dodijeliti ga drugome.

Sretno kolega caccone… [bye]

Evo još odličnih vijesti iako je recesija
80 posto nekretnina od Srebrnjak Urbanih vila prodano

http://www.ingra-nekretnine.com/index.php?page=level&project_id=1124&level=2&level_id=3
http://www.ingra-nekretnine.com/index.php?page=level&project_id=1124&level=2&level_id=5
http://www.ingra-nekretnine.com/index.php?page=level&project_id=1124&level=2&level_id=24

[lol] [thumbsup]

a i
Zagreb – Oreškovićeva ulica
Stambena građevina
Stanovi od 58 i 109 m2
Cijena m2 od 1.750€ do 1.900€
sve PRODANO

Treba dodati i projekt lapad, kada bude izgrađen do 5 mjeseca sljedeće godine taman pred sezonu da će i on biti oko 80 posto rasprodan a ostatak će do 10 mjeseca 2010.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@Operenhajm

caccone, 09.11.2009. u 18:40
Tvrka koja otpusti velik broj radnika više nije ono što je bila, nego je drastično manja.
Ako nemaju posla za održavati tu količinu radnika, tada se radi o njihovom poslovnom porazu. Pogledajte s druge strane IGH, koji polako povećava broj radnika. To je znak da je tvrtka zdrava.

Jel bi vi radili i na IGH-u euroriju da radić najavi otkaze 1000 radnika? To je dobar znak po vama?
Je li dobro za dioničare što građevinari najavljuju masovna otpuštanja radnika sljedeće godine??

aaaa to tebe muci
Kaj si na IGH malo po prstima dobil???
[lol]
si gledo danas HRT 2 dnevnik?
pretpostavljam da nisi niti neces…e pa "investitoru" imas jos jedan u 7.30 da vidis kak ih muci spaladium arena u Splitu
vise o tome
http://metro-portal.hr/vijesti/hrvatska/istraga-oko-spaladium-arene
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/spaladium-arena-pod-istragom.html

a vidjet ces i danas mozda u sredisnjem dnevniku svoju perjanicu
a jos kad se, kak ti kazes ZDRAVA firma kao IGH pocne ponovno prozivat za isplatu zagrepcanke…

nego reci se prepoznajes u mom potpisu?
[lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

@Operenhajm

operenhajm, 09.11.2009. u 19:46

aaaa to tebe muci
Kaj si na IGH malo po prstima dobil???
[lol]
si gledo danas HRT 2 dnevnik?
pretpostavljam da nisi niti neces…e pa "investitoru" imas jos jedan u 7.30 da vidis kak ih muci spaladium arena u Splitu
vise o tome
http://metro-portal.hr/vijesti/hrvatska/istraga-oko-spaladium-arene
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/spaladium-arena-pod-istragom.html

a vidjet ces i danas mozda u sredisnjem dnevniku svoju perjanicu
a jos kad se, kak ti kazes ZDRAVA firma kao IGH pocne ponovno prozivat za isplatu zagrepcanke…

nego reci se prepoznajes u mom potpisu?
[lol]
[/quote]

Ne kažem da je IGH zdrav generalno, nego što se tiče zapošljavanja novih radnika.
Izvlačite to iz konteksta i pokušavate me provocirati pretpostavljajući da sam dioničar IGH[rolleyes]
Zapošljavanje novih radnika znači da tvrtka raste, da se širi, za razliku od onih koji radnike otpuštaju, jer se takve tvrtke raspadaju.

A što se tiče istrage oko arene, ja je u potpunosti podržavam. Ako pogledate temu IGH, vidjet ćete da sam se i tamo intenzivno zalagao za istragu IGH-a od strane OLAF-a i Zagrepčanke.
Treba sve građevinare istražiti, to je dobro za sve nas.

Ispričavam se svima na offtopicu, ali vi ste ga započeli, caccone.

Vratimo se mi na temu ingre i na ingrine probleme, poput nestanka trezorskih dionica, što se za razliku od IGH još ne istražuje. Te bi radnje trebalo što prije demistificirati.

evo u backoffice-u odmah na lap. ste čuli za igh?
jutros čitah raspru ovdje. pa ako su trezorske ispale iz top 10, ne znači da su prodane sve, kaj ne!?

a kaj mislis da zaposljavaju sa pokricem?
pa nemaju za isplatiti zagrepcanku , za dovrsit splitsku arenu…a kraljevi zaposljavaju!
inace jedan njihov arhitekt je dosao radit u firmu mog frenda jer je sigurnije radit u firmi od 100 zaposlenih nego u IGH
***obrisano***

Pozdrav tebi kolega

ne znači da su prodane sve, kaj ne!?

Ne znači da su prodane već da su podijeljene na dva računa, postoji više kombinacija: evo više primjera: da je jedan na skrbnički od pbz, a drugi od ingre, ili oba su pod pbz skrbničkim računom i sve legalno a opet ne u top10.
Tako se u ptkm radilo od 80 Kn, a cijena je završila na maximalno 192 Kn.
Jer ako ih prodaje ili ih je prodao mora izvjestiti zse inače bi dobio veliku kaznu…….

Robin Hood manageri uvijek traže način kako da rasprodaju što jeftinije svoje dionice, i tako spasili bogate od siromašnih……

***obrisano***
Vjerujte mi da ne bi imao o čemu pisati da mi sama ingra ne da povoda. Zašto nisu objavili šta se događa s trezorskim dionicama? Zašto je to tajna za tvrtku uvrštenu u prvu kotaciju?

***obrisano***

ps. Bigboss, mi ne znamo što su napravili s dionicama trezora.
Jesu li ih dali u zalog kao slatinsku, ili su ih prodali ugovorom mimo burze, ili podijelili managerima, ili kooperantima, ili ih je preuzeo neki od vjerovnik…itd…?
Netransparentnost daje prostor za špekulacije, a i skrbnični računi su velika netransparentnost.
Ingra ima puno posla sa skrbničkim računima, to vam govori sve.

***obrisano***
Vjerujte mi da ne bi imao o čemu pisati da mi sama ingra ne da povoda. Zašto nisu objavili šta se događa s trezorskim dionicama? Zašto je to tajna za tvrtku uvrštenu u prvu kotaciju?

***obrisano***

Jesu li ih dali u zalog kao slatinsku, ili su ih prodali ugovorom mimo burze, ili podijelili managerima, ili kooperantima, ili ih je preuzeo neki od vjerovnik…itd…?
Netransparentnost daje prostor za špekulacije, a i skrbnični računi su velika netransparentnost.

skrbnicki te brinu?
pa sta onda ne urlas na TNPL ( 6 skrba) IGH ( 8 skrba ) DDJH ( 5 skrba ..jedan od kojih je FIMA)
KORF ( 6 skrba)
a tebe muci INGRA sa 5 skrbnickih
ingra je taoc dobrih prometa i to je to
isto ako i ATPL i DLKV i svi oni koju ostvaruju dnevno vise od 1.000.000 prometa
da su prodali mimo burze morali bi objavit
neznam dal je tako i ako ih zaloze ( to nisam siguran )
da su podjelili menagerima valjda bi si i openhaim nekaj dao?! ili nebi? a nije jedini u top 10 imenom i prezimenom
sve u svemu dajes si puno truda da je ocrnis …poanta moje price

***obrisano***

***obrisano***

skrbnicki te brinu?
pa sta onda ne urlas na TNPL ( 6 skrba) IGH ( 8 skrba ) DDJH ( 5 skrba ..jedan od kojih je FIMA)
KORF ( 6 skrba)
a tebe muci INGRA sa 5 skrbnickih
ingra je taoc dobrih prometa i to je to
isto ako i ATPL i DLKV i svi oni koju ostvaruju dnevno vise od 1.000.000 prometa
da su prodali mimo burze morali bi objavit
neznam dal je tako i ako ih zaloze ( to nisam siguran )
da su podjelili menagerima valjda bi si i openhaim nekaj dao?! ili nebi? a nije jedini u top 10 imenom i prezimenom
sve u svemu dajes si puno truda da je ocrnis …poanta moje price
[/quote]

Ma ne dajem si ja truda. Vjerujte mi kolega, nema tu truda, jer se radi o informacijama koje su dostupne svima i nije ih nikakav problem uočiti. Ingra posluje netransparentno sa svojim vlastitim dionicama i to je velik problem, jer su već jednom izazvali paniku podijelivši vlastite dionice kooperantima. Zato su krajnje sumnjive ovo aktivnosti trezora zadnjih dana. U teškoj su situaciji pa ih donekle i razumijem, niti ja ne bi oglašavao na sva zvona da mi kamatari sjednu za vrat [bye]

Molim bih kolege da prestanemo sa pljuvanjem i iznošenjem kojekakvih crnih prognoza i scenarija. Afirmativni pristup bi nam svima puno pomogao, kako na temi Ingra tako i na IGH.
Obje su naše domaće kompanije i svima bi trebalo biti u interesu da obje rastu i izvan naših granica.
Pljuvanjem i iznošenjem kojekakvih poluistina i konstrukcija nikom ne nosi dobro.
Zahvaljujem na razumijevanju i molim moderatora da djeluje u istom smjeru. Hvala

I ja se pitam ima li uopće ovdje moderatora???

Sve bi mlađe nickove koje pišu destruktivno sankcionirao izbacivanjem s foruma…….

New Report

Close