INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ope…
U pravu si svaka dionica preko p/e 10 je u globalu kroz PROMATRANI PERIOD
precjenjena!
Ali bio TNPL p/e 2-3??? pa niko da kupuje, a Belje nisam kupio baš zbog
P/E veči od 1000 ????
pa…..

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

U cijeloj priči jedino ne vidim di su mirovinci ako INGRA propadne, šta će oni se jednostavno oprostit od 300 mil kuna?

Imam fantomske dionice

I da nema nikakvih poslova ingra u RH svake godine 54,45 milijuna Kn prihoda u RH, i da su rashodi 4 milijuna Kn, to znači da će dobit biti oko 50 milijuna Kn godišnje minimalno, i plus projekt Lapad 365 milijuna Kn vlastitog kapitala sljedeće godine….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

U cijeloj priči jedino ne vidim di su mirovinci ako INGRA propadne, šta će oni se jednostavno oprostit od 300 mil kuna?

mirovincima su trenutno atraktivne dogorocne obveznice , dok su ovako dobre kamate…prolagodjevaju se situaciji….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ispada da bi bilo najbolje kad bi mirovinci stavili novac na štednju u banku, sigurno bi imali veći prinos od tih obveznica.

Imam fantomske dionice

I da nema nikakvih poslova ingra u RH svake godine 54,45 milijuna Kn prihoda u RH, i da su rashodi 4 milijuna Kn, to znači da će dobit biti oko 50 milijuna Kn godišnje minimalno, i plus projekt Lapad 365 milijuna Kn vlastitog kapitala sljedeće godine….

Da, dobro si napisao. Prihoda toliko, a ne dobiti. A da li znaš koliko imaju rashoda za kredite? Bilo je već govora o tome ranije, i mislim da će nekih 15 godina rate od arene odlaziti na rate kredita.
Upitna je uopće isplativost te arene, pa i Oppenheim je rekao da im je najvažnija bila referenca, a mislim da je to opravdanje nakon što se projekt pokazao lošim.

Teško da će propasti, ali mislim da se ingra značajno smanjuje kao tvrtka, barem se tako da zaključiti iz podataka koje objavljuju. Ako se ne radi o tome, onda se tek treba zapitati šta rade.

Uglavnom, jako loše vijesti i crne prognoze za 2010. Ne znam za vas, ali ja ću čekati puno niže cijene od današnjih za kupnju ove dionice, trenutno mi izgleda prerizično i ne bi dirao "vrući krumpir" [bye]

Ispada da bi bilo najbolje kad bi mirovinci stavili novac na štednju u banku, sigurno bi imali veći prinos od tih obveznica.

imaju i tamo… naravno…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

zivko@ evo npr raiffeisen ,imas postotke koliko kamo smije ulagati….http://www.rmf.hr/default.aspx?id=44

Robin Hood fond manageri opet u akciji, skupo kupi jeftino prodaj [lol] [lol] [lol]

Izgradnja Arene koštala je malo više od 700 milijuna Kn,a ingri će biti uplaćeno oko 1 milijarda 512 milijuna Kn…..

Robin Hood fondovi imaju moto: ako ne možete kupiti jeftinije mi ćemo se potruditi[lol] [lol]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Koliko to po vama vrijedi?
U ovom trenutku, a može i neki forward!

[thumbsup]

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Najdraže mi je kad se nađe jedna njuška kao ovaj operenhajm a koji govori o isplativosti Arene, sigurno je Oppenheim glup pa je ušao u projekt da izgubi, daj kolega ne pišite gluposti više, namjere su vam očite ali ste previše prozirni.

Imam fantomske dionice

Koliko to po vama vrijedi?
U ovom trenutku, a može i neki forward!

[thumbsup]

Prognoze su ćorava posla i nitko ne može predvidjeti budućnosti, ali ja kao temelj za ulaganje uzimam zadnju analizu HAAB-a prema kojoj ingra vrijedi 35 kuna.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-fer-vrijednost-dionice-ingre-35-kuna,40455.html

Mislim da je to osnova za ulaganje u ovo dionicu, a prema osobnim preferencijama si pojedini investitori mogu odabrati target koji je nešto manji ili nešto viši od te cijene.
Kad smo kod toga, smatram da posebno treba obratiti pozornost na bluemanovu procjenu prema kojoj ingra vrijedi 25 kuna.
Pa ako je sad ovako veliki p/e, na toj cijeni bi također bio vrlo velik, ali prihvatljiviji od sadašnjeg.
Vidjet ćemo što donosi budućnosti, ali, kako rekoh, ja ovu dionicu niti "granom" ne bi dirao na sadašnjoj cijeni, a vi kako želite [bye]

ps. zivko, vidio sam vaš post, pa da usput i vama odgovorim. Ovo u vezi arene nije samo moje mišljenje, a vrijeđanjem pokazujete svoju kulturu. Arena trenutno nije aktualna tema ovdje, a ako vas zanima odvrtite malo unazad pa ćete vidjeti što je bio zaključak svih relevantnih forumaša u vezi projekta arene. Ne samo njih, nego i samog Oppenheima. Po vašem komentaru vidim da ne pratite ingru od tog vremena, ali zato vas molim da se suzdržite vrijeđanja i argumentima pobijete moju tvrdnju. Hvala.

New Report

Close