Nitko nije primjetio da je greška u neto dobiti? Bravo investitori, izgleda da nitko ne gleda ništa u izvještajima osim jedne brojke [rolleyes]
Ma i ja sam tek sada primetio gdje piše da je ingra poslovala u 3q s 12,526 milijuna Kn dobiti……..
Znači dobit u prvih devet mjeseci 1.308
Krivo su napisali………… Ima dosta izvještaja koje gledam pa nisam registrirao ……
Hvala ti još jednom……………..
[/quote]
ja sad više ništa ne kontam. piše da je gubitak, ali kažete da je greškom upisano, pa valjda je greška.
Onda vidim na kraju u bilješkama uprave da piše:
Operativna dobit za prvih devet mjeseci 2009. godine iznosi 20,45 milijuna kuna
Može netko na kraju reći kojii je rezultat točan?!
…idem dokupiti još koju za ovu dividendu, dok je na rasprodaji… [thumbsup]
tooooooooooooooo!!!!!!!
rekli bi nasi ameri….. beat expectations…….
…što si i ti čuo neslužbene vijesti????..
Kolega apothekar zar je tako teško uzet prihode i od njih oduzet rashode? Ako to niste u stanju mogli ste vidjet kakav je bio rezultat na Q2 i shvatili bi da ovaj rezultat u Q3 onda nikako ne može biti.
Također operativna dobit nije isto što i neto dobit. Google is your friend.
Svi bi zarađivali a ili su lijeni ili nesposobni zbrojit sami 2 broja.
Znam da sam bahat u ovoj poruci al niste bolje zaslužili. Sad mi možete zalijepit jedinicu.
A što bih ja trebao provjeravati sva službena izvješća koja dođu na ZSE? Pa valjda za to trebaju brinuti odgovorne osobe u Ingri i odgovorne osobe na ZSE itd.??? Ja uzimam podatke koje pročitam kao vjerodostojne, čemu onda služe izvješća ako su brojke krivo zbrojene? Pa treba dati otkaz onome tko je takvu glupost napravio a ne sad krivit ulagače jer ne provjeravaju službena izvješća koja oni šalju
Čestitam kolegama na izvješču puno boljem od očekivanog
Nemojmo zaboraviti da se ova dionica prodaje za siču i daleko ispo book vrijednosti
Molio bih kolege da napokon pojasne dotično izvješče.
Upozorio bih na novinare koji ponovo pokušavaju iskrenuti istinu
kao i na VDKT koji je imao najbolje izvješče među građevincima..
A što bih ja trebao provjeravati sva službena izvješća koja dođu na ZSE? Pa valjda za to trebaju brinuti odgovorne osobe u Ingri i odgovorne osobe na ZSE itd.??? Ja uzimam podatke koje pročitam kao vjerodostojne, čemu onda služe izvješća ako su brojke krivo zbrojene? Pa treba dati otkaz onome tko je takvu glupost napravio a ne sad krivit ulagače jer ne provjeravaju službena izvješća koja oni šalju
Kolega. Da ste pogledali i jedan broj osim neto dobiti vidjeli bi tamo odmah iznad neto dobiti da su ukupni prihodi veći nego ukupni rashodi. A ako su prihodi veći od rashoda onda se to zove dobit [yawn]
Al evo i Nikolina Rivosechi , novinarka poslovnog portala Business.hr isto tako misli da veći prihodi od rashoda daju gubitak [lol]