BigBoss
Danas si inspiritivan osobito!!!
Ova 2 zadnja najbolje što sam u ovoj godini pročitao.
Kapa dolje
[thumbsup] [thumbsup]
BigBoss svaka čast. Da je više ovakvih postova svima bi nam bilo puno bolje. Netko je dobro rekao da se sprema novac sa strane i čeka dno. Samo kako ćemo znati gdje je dno? Za sada je najbitnije znati da ingra neće bankrotirati. Vaši podaci o likvidnosti me ohrabruju. Još jednom – samo tako nastavite. [thumbsup]
Bez obzira na pad vrijednosti dionica što je sigurno može još padati ali doći će i tomu kraj……
ingra dovršetkom lapad projekta i prodajom stanova doći će do 365 milijuna Kn vlastitog kapitala+2 uloga koje država duguje ingri=105 milijuna Kn dakle ukupno 470 milijuna Kn vlastitog kapitala i onda će 26 godina imati prihode od dvorane u iznosu od 52 milijuna Kn godišnje , a sadašnja vrijednost ingre je 375 milijuna, i siguran sam da će predsjednik uprave ingre dati nalog da se pokupuju dionice ingre do 10 posto u trezor. A pri tome će manipulatori zagrabiti veliki dio na ovoj dionici.
Dobivanjem kredita HAC će platiti ingri do 100 milijuna Kn koliko duguje i oko 86 milijuna za ovu godinu. Eto likvidnosti.
I sada ako se jedan pravi posao sklopi u inozemstvu biti će još bolje i cijena će rasti još jače.
Stoga svaki pametni dioničar koji ima dionice ingre neće prodavati dionice već će ih skloniti s tržišta jer zna one gore podatke, i treba samo čekati da se projekt lapad naplati, a kada se naplati cijena ove dionice će ići u rastućem smjeru.
Šteta je za dioničare da ne znaju podatke i da nisu spremni preuzeti rizik, a dioničarstvo je upravo to.
kolega Bigboss, s velikim žaljenjem moram konstatirati da za moj ukus pišete previše tendenciozno i neobjektivno, ili jednostavnijim rječnikom rečeno- "navlakački".
Arena se u globalu pokazala kao neprofitabilan projekt i ingraši su istaknuli kako im je bitna referenca..prihodi od arene će najvećim dijelom otići na otplatu kredita BKS banci i ostalim vjerovnicima ingre, a iznenadilo bi me da na kraju uspiju vratiti sav kapital koji su uložili.
Uzimajte postove ove osobe s velikom rezervom. Već dulje vrijeme pratim njegovo pisanje koje je apsolutno neobjektivno-afirmativno, još od kad je ingra bila na 60 kuna, a nastavlja se i tijekom urušavanja cijene. Zaista mi je žao onih koji su kupili po 60 povodeći se za ovakvim poluinformacijama.
Što se tiče svega ostalog, vidim da nemate pojma o tome koliko je ingra zadužena a meni se to ne da ponavljati jer je već bilo o tome govora na forumu. Blueman vam je sve objasnio, ali ovdje se sve brzo zaboravlja.
Još me jedna stvar jako zabavlja, kad netko počne u krizi u građevinarstvu onda svi krenu pričati o tome kako ingra nema veze s Hrvatskom, kako oni sve rade vani, a sad kad treba bezrazložno pisati afirmativno- onda se može o tome koliko ingra sudjeluje u cestogradnji i koliko bi novaca trebala dobiti od države. [bye]
BigBoss svaka čast. Da je više ovakvih postova svima bi nam bilo puno bolje. Netko je dobro rekao da se sprema novac sa strane i čeka dno. Samo kako ćemo znati gdje je dno? Za sada je najbitnije znati da ingra neće bankrotirati. Vaši podaci o likvidnosti me ohrabruju. Još jednom – samo tako nastavite. [thumbsup]
BigBoss
Danas si inspiritivan osobito!!!
Ova 2 zadnja najbolje što sam u ovoj godini pročitao.
Kapa dolje
[thumbsup] [thumbsup]
Uvijek treba pisati korisno, i gledati što se može naučiti i kako pomoći sebi ali i drugima, bez obzira gdje god bio i što god radio, Bog sve vidi i sve zna, i suditi će svima koji su radili grijeh, a pogotovo jer su druge plašili i činili sve kako bi stvorili materijalnu korist na tuđoj nesreći.
Jer će imati sve na savjesti koja im neće dati mira.
…ne znam da li je netko primjetio da u jučerašnjem i današnjem trgovanju netko "pika" s po 10 dionica po kupnji u vremenskim intervalima…koje je značenje toga?… [huh]
……jutro
-Evo i mene , samo par riječi ….
-Anuiteti od Arene su 100% sigurni …. , jedino ako propadne RH …. [smiley]….
…( možda to i nije nemoguće , ali onda će svi drugi i prije….. )
– Istina , Arena prošle godine nije bila neki posao , ali ove godine je to BINGO !!!!
-Prvih par godina zaista je otplata kredita i kooperanata , ali u slučaju da nema
nikakvog novog posla ….. , iz kojeg bi se to prije riješilo ….
.Dr M Wagner
P.S.
-I savjet za kraj ( što se tiče poslovanja ne savjetujem)… , sa lječničkog aspekta :
…Antidepresive i alkohol nije dobro uzimati zajedno ….. , kontraindikacije nisu bolne
za onoga toko uzima ….. , ali za okolinu jesu …… [smiley]
Nego jel sutra il prekustra sjeda dividenda?
Mora biti sutra jer je prekosutra subota. Negdje se sjećam podatka 30.10.
Ovo je genocid nad dioničarima INGR-a jer ovakva prodaja nije normalna.
…kako bi stvorili materijalnu korist na tuđoj nesreći…
na burzi nema win-win situlacija.
ako nikog ne nagovoris na kupnju, pa kome ces onda skupo prodat?
naravno jednako vrijedi i obrnuto.
ako nekome ne obezvrijedis te papire koje drzi u ruci, od koga ces onda jeftino kupiti?