Danas su Vam smješni postovi!
Šta to ne pada osim INE (možda našli naftu u perziskom zaljevu zajedno s PTKM) [rolleyes]
ma nije to nego su danas prodali na otvaranju po 54 pa sad čupaju kosu jer vide kako INGRA raste, kupnja je već debelo iznad 55 kn [thumbsup]
@operenhajm
Nismo se razumjeli. Ti govoriš o dogovornoj zabrani prodaje koju su dogovorili kooperanti i Ingra kad im je uvalila te svoje papire. Ja sam mislio da pričaš čisto teoretski o prodaji nekih dionica koje i nemaš.
Makar se i takvo nešto može blokirati. Ako staviš neku plombu na te dionice u SKDD-u (npr. upis zaloga), onda ih ne možeš registrirati kod brokera. Tako su neki kupovali dionice HT-a na IPO-u. Banke su davale kredite, a dionice su bile zalog. Pošto su dionice morale ići na vlasnički račun građana, banke su, nakon što su dionice sjele, upisale zalog na te papire. I nema prodaje dok ne vratiš kredit. Ili prodaj preko brokera te banke, pa će se banka automatski naplatiti iz prihoda od prodaje, a eventualni ostatak isplatiti klijentu.
bilo bi zaista lijepo da je ingra puna love, da kreditira kooperante uzimajući njihovu imovinu u zalog…itd…itd…nažalost, realnost je potpuno suprotna [bye]
ma nije to nego su danas prodali na otvaranju po 54 pa sad čupaju kosu jer vide kako INGRA raste, kupnja je već debelo iznad 55 kn [thumbsup]
Ma nisu to mali prodavali već manipulatori, pokušali su spustiti cijenu dolje pa tako izazvati jaču prodaju, to im ide na savjest što namjerno izazivaju strah kod dioničara…..
Skida se prodaja, nema više puno ispod kote 56, ako potegne jedan veći kupac sve će počistiti [thumbsup]
Kupnja – INGR-R-A
45 55,36
308 55,35
400 55,30
601 55,28
20 55,20
Prodaja – INGR-R-A
111 55,70
928 55,79
847 55,90
361 56,00
400 56,29
Ako ingra ne objavi uskoro neki posao nece se zadržati na ovim razinama,barem ja tako mislim.
Prije 3 dana delegacija INGRE što je bila u Dubrovniku dogovorili su do 20 milijuna Eura novih poslova…..
Koje manipulacije samo se prebacuju iste količine s kupnje na prodaju i obrnuto.
Ako ingra ne objavi uskoro neki posao nece se zadržati na ovim razinama,barem ja tako mislim.
Prije 3 dana delegacija INGRE što je bila u Dubrovniku dogovorili su do 20 milijuna Eura novih poslova…..
[/quote]
Zašto onda stoji na mjestu. Valjda trebaju to službeno objaviti taj posao vrijedan 20 milijuna eura da su sklopili.
Čitaj bolje piše iznos do 20 milijuna Eura, a to je odnos između grada Dubrovnika, Ingre i Pbz-a.
I to plan i program za sljedeće 3 godine, iznos može biti i veći ako grad odluči više ulagati.
A druge vijesti
A što se tiče aktivnosti INGRE i ATPL sve po planu u vezi izgradnje marine, marina će se graditi ali bi trebalo biti do 200 vezova .
[/quote]
[/quote]
Pa zar treba veći razlog zašto stoji na mjestu, dok se ekipa ne ukrca. [cool]
…što vi(protivnici INGRE) stvarno mislite da ove milijune u zadnjih nekoliko dana stvarno kupuju samo mali dioničari??? a veliki kao ne znaju u što ulažu novac!!! sjetite se izazivanja panike na Ledu kada su ga spustili na 2500!!! A onda će jednog dana pisati kako su čitali TA, grafove i sl. pa su znali ovo ili ono, a sad trabunjaju svašta protiv… mnoge dionice su prolazile ovakvo blaćenje u nekakve svrhe pa je došao red i na INGRU…proći će i to…