INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Definitivno isti kupac i prodavatelj u 10:46 44 prodao 529 kom i onda po kupio oko 1000 kom, vidi se po broju transakcije da je muljaža pa kako to netko ne zaustavi.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Evo i danas padamo,mislim da ce ipak ici do 50 kuna,kako su tu neki tvrdili,pa opet prema gore

Ne vjerujem, ovo sada je popunjavanje gapa koji je ostao na 54-55 kn kod onog naglog rasta do 60 kn. Već sada se vidi velika podrška na toj razini i sve slabiji interes prodavača za prodajom. Čim se redovi učvrste oko 55 kn slijedi odbijanac. Ja sam dokupio a i dalje sam na bidu [smiley]
[/quote]
taj gap je već popunjen prije 10ak dana, ja sam tada kupio po 54,07

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pa jeste li Vi čoravi ,ide to još dole.Ja sam za sad odustao od nje,kad se stabilizira evo me nazad.
Bolje kupovati malo skuplje nego sada je hvatati u padu(i daytraderi su odustali od nje).

bit će bolje................

Baš vidim taj nalog…..u 10:46:44 kontra tržišnog pravila
Ali to što rade nije kako treba, jer koriste svoju snagu kako bi manipulirali cijenom dionice, i izazvali dramatično spuštanje cijene.
Ali tko to radi ide mu na savjest, jer to što radi nije u redu, niti dobro za sve dioničare koji su u ovoj dionici.
Pa će biti oteto, a sve što je oteto to je prokleto……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Evo i danas padamo,mislim da ce ipak ici do 50 kuna,kako su tu neki tvrdili,pa opet prema gore

Ne vjerujem, ovo sada je popunjavanje gapa koji je ostao na 54-55 kn kod onog naglog rasta do 60 kn. Već sada se vidi velika podrška na toj razini i sve slabiji interes prodavača za prodajom. Čim se redovi učvrste oko 55 kn slijedi odbijanac. Ja sam dokupio a i dalje sam na bidu [smiley]
[/quote]
Imamo gap danas na otvaranju. [thumbsup]

Zabranjeno sikiranje

Padne li ispod 50 kn ponovno uvjeren sam da će onda u stečaj INGRA.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

koje su sankcije predviđene ako neki kooperant umjesto 5000 dionica proda 5001 ili npr. 30 000??

Ne može prodati više dionica nego što ih ima. Broker mu jednostavno neće provesti tu transakciju. Naime oni su dobili te dionice (vjerojatno) na svoje vlasničke račune u SKDD-u. Da bi ih prodali, prvo ih moraju registrirati sa nekim brokerom i tek onda tom brokeru mogu dati nalog za prodaju. Broker ne bi smio prodati dionice klijenta prije nego mu klijent registrira tj. dostavi te dionice.

Uostalom, probaj prodati neke dionice koje nisi kupio preko svog brokera (npr. kupio si na IPO-o ili preko nekog drugog brokera) pa ćeš vidjet.

ne mogu se složiti s nekoliko puta iznesenom verzijom o popunjavanju gapa na 54-55, po mome tumačenju, opravdano smatram da ćemo morati dobro ispuniti i zacementirati onaj gap na 36-37kn prije nego što krene neki veći rast [wink]

ps. frckavi, ne kužim u čemu je problem, mogu oni te dionice i registrirati i prenostiti, i raspolagati s njima po volji, a mogu ih i prodati kod bilo kojeg brokera.

šta misliš, da ja i ti sada sklopimo ugovor da ne smiješ prodati neke svoje dionice, jel bi te broker onda ispitivao o nekim ugovorima i zabranio prodaju??

dal mi netko moze reci gdje vi to vidite naloge tko kupuje i prodaje, ja sam na pbz investoru, vidim samo kupnju i prodaju , statistika pbz brokera, zahvaljujem

Padne li ispod 50 kn ponovno uvjeren sam da će onda u stečaj INGRA.

Pa znaš i ti da se manipulira s ovom dionicom, a ja sam jučer stavio link gdje INGRA s Pbz-om bila u Dubrovniku u vezi novih projekata u Dubrovniku, i da to neki fondaši koriste kako bi prikupili što više dionica na što nižim razinama……
Ali prokleto je sve što je oteto na strahu….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Danas su Vam smješni postovi!
Šta to ne pada osim INE (možda našli naftu u perziskom zaljevu zajedno s PTKM) [rolleyes]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

@operenhajm
Nismo se razumjeli. Ti govoriš o dogovornoj zabrani prodaje koju su dogovorili kooperanti i Ingra kad im je uvalila te svoje papire. Ja sam mislio da pričaš čisto teoretski o prodaji nekih dionica koje i nemaš.

Makar se i takvo nešto može blokirati. Ako staviš neku plombu na te dionice u SKDD-u (npr. upis zaloga), onda ih ne možeš registrirati kod brokera. Tako su neki kupovali dionice HT-a na IPO-u. Banke su davale kredite, a dionice su bile zalog. Pošto su dionice morale ići na vlasnički račun građana, banke su, nakon što su dionice sjele, upisale zalog na te papire. I nema prodaje dok ne vratiš kredit. Ili prodaj preko brokera te banke, pa će se banka automatski naplatiti iz prihoda od prodaje, a eventualni ostatak isplatiti klijentu.

New Report

Close