INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ispravak netočnog navoda

Kolega je rekao da se trgovalo INGR-om po 60 000 kn. DA, al je poslje dionica podjeljena na 150 djelova.
Znači 60 000/150=400 kn .
Znači nikada nije pala s 60 000!
Znači dezinformacija

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

evo jedne zanimljivosti [wink]

cijena ingre se prije 5 godina kretala na razini od 10-15 kn, pogledajte na grafu zse:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A

financijska situacija je tada bila puno bolja nego sada, onda su bili u zaletu, a sad su neprofitabilni i u dugovima, ne želim ovime sugerirati da će opet otići na tu cijenu, ali valja imati na umu da se ova dionica trgovala po svim mogućim cijanama- bilo je i po 60 000 bez problema, a pogledajte je sada, čak i po ovoj cijeni izgleda preskupo.

je..je…..sve je to točno što ti pišeš, samo di si bio do sada da nas sve prosvjetliš, a ne zadnjih deset dana…. [lol] [lol] [lol] ….

i zato lipo nemoj ni ti gubiti vrime ovde na INGR-i kad ništa ne valja, ajde lipo nađi koju dionicu dioncu po svome guštu, ima ti ih na ZCS-e stotine….

ma vidi koja si it dobričina od čovika, po cilew dane visiš na forumu od INGR-e , koju inače nemaš niti bi je ikada kupio, i nama držiš dobronamjerna predavanja……e baš ti hvala…

[tongue] [bye]
[/quote]

kolega, od srca vam savjetujem da pazite što radite s ingrom. ne poznajem vas osobno i nisam svetac, ali ima u meni toliko dobrote da nikome ne bi poželio da zapne u ovoj varljivoj dionici- zato prije odluke o kupnji dobro razmislite u uzmite u obzir sve relevantne fundamentalne podatke, koje sam na ovom forumu osobno prezentirao.

srdačan pozdrav (ulažite u ZNANJE) [smiley]
[/quote]

Ovo što se događa s ingrom nema veze sa znanjem,s obzirom da se uvijek vrti isti krug pitanja ispočetka,evo da postam stari post odmah unaprijed, kao odgovore na teze koje će ponovo uslijediti ovdje;

markw

27.08.09. | 11:06

1. Zašto bi bankrotiralo?
2. Ako i bankrotira više se dobije nego što je trebutna cijena dionice.

Ako voliš uzmite u obzir sve relevantne fundamentalne podatke,onda si mogao postati i jedan od najvažnijih kako slijedi;

21.09.09. | 13:05
markw

P/BV

INGR-R-A = 0,91

Na Podravci je ekipa dosla na red, kako to biva kod nas sve ide sa zakasnjenjem, ali nesumljam da ce
i ingra doci na red jer kao sto rekoh;

21.10.09. | 10:01
markw

pokrenuo nadzor nad sumnjivim transakcijama dionicama Ingre

28.08.09. | 11:18

markw
samo je pitanje kad će hrvatska dobiti svog Madoffa…kod nas sve ide polako,s par godina zakašnjenja..

I tako dalje…..

Ima još vijesti za objaviti ali ove vijesti na koje sam naišao su stare 11 dana koliko vidim nitko ih nije objavio, ali zato ću ih ja sutra….
Pozdrav

Što više vijesti postaš, sve više tonemo. Ajd odmori malo [lol]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Što više vijesti postaš, sve više tonemo. Ajd odmori malo [lol]

Znam da tvoj pristup nije kako treba jer da je znao bi da se ulaganje na burzi sastoji od znanja što kompanija radi ili što će raditi, a bez tih informacija moguće su razne manipulacije cijene, gdje bi samo par osoba koje bi imale takve informacije radile svakojake manipulacije, objavljivanjem važnih informacija štite se mali dioničari, a ne veliki jer veliki imaju direktan pristup informacijama jer u top 10 ima pojedinaca koji su u nadzornom odboru.
Samo ključnim informacijama mi mali dioničari možemo znati što imamo i da li to vrijedi i tako spriječiti manipulacije i meni bi bilo drago da ima još ljudi koji pišu konstruktivno, a uz to gledaju na neprilike kao prilike za još veći razvoj i napredak.

Stoga samo pisanjem koje je konstruktivno i pokazivanjem istine pomoći ćemo svim malim dioničarima da znaju kakvo je stvarno stanje i kakvo će biti, te spriječiti u ovome slučaju ako netko ruši cijenu zbog odličnih informacija koje ima par osoba, kako bi aktivirao jaču prodaju koja bi imala za posljedicu znatniji pad cijene jer netko ima povlaštene informacije, već da mali gledaju suprotno da ovo rušenje gledaju kao priliku za aktivnije držanje dionica, a mnogi koji nemaju dionica a željeli bi biti dioničari da postanu, i ako netko ruši cijenu tada ti investitori će kupiti dionice jer posjeduju informacije i tako aktivno sudjeluju u stabiliziranju cijena i sudjeluju u sprečavanju manipulacije nad malim dioničarima……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Na Podravci je ekipa dosla na red, kako to biva kod nas sve ide sa zakasnjenjem, ali nesumljam da ce
i ingra doci na red jer kao sto rekoh;

21.10.09. | 10:01
markw

pokrenuo nadzor nad sumnjivim transakcijama dionicama Ingre

…i meni se čini da bi nadzor mogao utvrditi prljave rabote…previše je sumnjivih naloga-transakcija u zadnjih par dana, kakve još nisam vidio niti na jednoj dionici u zadnjih -3 godine…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Evo i danas padamo,mislim da ce ipak ici do 50 kuna,kako su tu neki tvrdili,pa opet prema gore

Evo i danas padamo,mislim da ce ipak ici do 50 kuna,kako su tu neki tvrdili,pa opet prema gore

Ne vjerujem, ovo sada je popunjavanje gapa koji je ostao na 54-55 kn kod onog naglog rasta do 60 kn. Već sada se vidi velika podrška na toj razini i sve slabiji interes prodavača za prodajom. Čim se redovi učvrste oko 55 kn slijedi odbijanac. Ja sam dokupio a i dalje sam na bidu [smiley]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Kako cijena oprezno i kontrolirano pada po kunu, nebi se cudio, nebi se cudio ni da se zatuce nazad na 36kn, objektivno ne bi trebalo, ali nebi se cudio……

Kako cijena oprezno i kontrolirano pada po kunu, nebi se cudio, nebi se cudio ni da se zatuce nazad na 36kn, objektivno ne bi trebalo, ali nebi se cudio……

moguce….sve je moguce….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ma mogla bi i na kunu, ma ovo je teška prevara.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

dobar dan svima,

evo upravo sam krenuo pogledati svoju ingru, i gle čuda, u minusu je! [tongue]

postaviti ću vam nekoliko pitanja, a možete ih shvatiti i retorički:

što mislite tko nadzire kooperante i provjerava koliko oni dionica prodaju? ingra i Oppenheim? hanfa?

koje su sankcije predviđene ako neki kooperant umjesto 5000 dionica proda 5001 ili npr. 30 000??

ako je nešto u ugovoru napisano, to ne mora značiti da će biti i sankcionirano ako se prekrši, a sumnjam da državna institucija poput hanfe nadzire aktivnosti subjekata koji su sklopili među sobom privatni ugovor. razmislite malo o tome i pokušajte povezati sve činjenice [wink]

Evo ga, smart money koristi paniku i skuplja na bidu. Nalog na kupnji 2000 komada na 54,85 kn [proud]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

New Report

Close