INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Staviti ću te nove vijesti za 3 minute na ovaj portal……. Pozdrav

sudeći po kretanju cijene, pretpostavljam da su izgubili posao u Alžiru?

ili, da nije možda procurilo negativno izvješće [cool]

nestrpljivo očekujem tvoje top-secret vijesti [lol]

OGLAS

Traži se OMF da zajedno sa mnom u omjeru 50:50% kupi ingr-e tako da cijena dođe do 66 kn [kiss]

Zahvaljujem

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

Nakon Lapada novi projekti u Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja sa suradnicima održali su danas radni sastanak s upravom Privredne Banke Zagreb i Ingrom.

Grad Dubrovnik pokazao je zainteresiranost da se projekt Ingre „Dvori-Lapad“ što prije završe te da se formira tim ljudi iz Grada i Ingre kako bi riješili sva otvorena pitanja koja su potrebna za dobivanje uporabne dozvole.
Prema riječima gradonačelnika želja Grada je kupnja kino dvorana, nakon što se utvrde cijene.
Drugi projekt o kojem je bilo najviše riječi odnosi se na izgradnju stambenih objekata na području Tamarića gdje Grad načelno prihvaća ponudu Ingre da pronađe kupca za kupnju 80 stanova čija bi se krajnja cijena kvadrata kretala od 1300 do 1400 eura. – Želimo u dogovoru s Ingrom napraviti referentnu cijenu stana, a mi ćemo iz Proračuna urediti komunalni prostor, kazao je gradonačelnik. Prema riječima direktora Iva Pavličevića, PBZ je u okviru svojih kreditnih uvjeta spremna podržati izgradnju stanova na području Tamarića.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o projektima Kupari, Centar iza Grada i izgradnji rezidencijalnih vila u Šipanskoj luci gdje su predstavnici Ingre i PBZ-a također pokazali zainteresiranost za partnerstvo s Gradom.
PBZ i Grad Dubrovnik nastavit će daljnje pregovore, a sve s ciljem donošenja odluka prije usvajanja Proračuna za 2010. kao i plana ulaganja u kapitalne projekte za naredne tri godine.

http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=40835

I evo odgovora tko spušta cijenu INGRE a to je PBZ……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

kolege, dopustite mi da objavim pravu vijest, zbog koje opravdano smatram da cijena ingre pada- objašnjenje je vrlo jednostavno, kapital se iz građevinskog sektora prelijeva u druge dionice i na strana tržišta zbog pomanjkanja likvidnosti. kriza građevinskog sektora se negativno odražava i na ingru.

Tržište nekretnina: Slijedi daljnje usporavanje građevine
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/trziste-nekretnina-slijedi-daljnje-usporavanje-gradevine,59109.html

još ću nadodati da je ova vijest koju Bigboss objavljuje kao neku novu i udarnu vijest zapravo već davno poznate- ingra će u dubrovniku sudjelovati u izgradnji low budget stanova. pogledajte malo na internetu datum objave te vijesti i zapitajte se zašo Bigboss želi da kupujete ingru (hint- moj post na prethodnoj stranici [wink])

Oni koji ne vide koji je datum teksta, starost teksta je od 19.10.2009.
Dakle vijest je stara 2 dana.

ingra lijepo pada, ali ja je čekam puno niže od ove cijene, a tko čeka- taj i dočeka.

umjesto što mene optužujete da sam druker, zapitajte se malo što su oni koji vam govore da će ingra rasti, a ima ih jaaako puno ovdje (samo što vjerojatno nisu online u isto vrijeme [proud])

onima koji se iskrcavaju je bitno da povećaju potražnju, zato vam i šalju takve poruke dok oni lupaju po bidu- htjeli bi da vi kupujete. pa sjetite se onih stojićevih- hypo analiza i rasprodaje, to vam je po istom ključu [wink]

Koju najnižu cijenu očekuješ? Hoćeš li onda i kupovati, jer mi se čini da misliš da nema razloga za rast. Čemu kupiti nešto na čemu ne možeš zaraditi?

Trenutno kol.operenhajm ima najrealnije postove što se tiće INGR, ništa vas ne košta shvatiti ga ozbiljno samo na 5 min. i analizirati trenutnu sitaciju na tržištu.
Inaće, kako vas PBZ Invest rally team vozi… [shocked]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Staviti ću te nove vijesti za 3 minute na ovaj portal……. Pozdrav

sudeći po kretanju cijene, pretpostavljam da su izgubili posao u Alžiru?

ili, da nije možda procurilo negativno izvješće [cool]

nestrpljivo očekujem tvoje top-secret vijesti [lol]
[/quote]

Ovdje uglavnom ljudi nisu govorili da će Ingra rasti, nego da je sve čisto, da bi bila na višim razinama, ovako kad nema gotovo nikakve regulacije, ništa nije bitno, može biti na bilo kojoj cijeni 5kn ili 555kn, sasvim je svejedno. Evo, misliš da ne bi bila za 5 minuta na 5kn, kad bi se tako odlučilo? Bez obzira što ti misliš da možda vrijedi više, ne znam koliko ti misliš da vrijedi,recimo 15kn?Kod nas je samo stvar transparentnosti, ništa drugo….
Što se tiče usporavanja rasta građevine, što je netko već rekao, bilo bi lijepo vidjeti sve stvarne transakcije s lovom, kuda lova ustvari ide.

Koje vijesti?

Netko koristi paniku na cijeloj burzi..koliko ja vidim SKORO SVE pada.

Kad se cijena uistinu ruši onda se ODMAH TUČE PO PRODAJI, A OVO JE SAMO PSIHOZA [tongue]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

ne znam dokle će ingra padati, ali ako se ova korekcija nastavi, ingra i ostali građevinari će biti glineni golubovi!![proud]
logično je da u situaciji kada sve dionice padaju postoji najveći pritisak na gubitaše kakav je ingra. po meni ovaj rast od nekih 50% nije bio ničime opravdan- pa i većina vas koji ovdje pišete tvrdi da ingra treba rasti zato što nije narasla isti postotak kao i ostali građevinari, što je smiješno doista opravdanje. uvjeren sam da će upravo ingra, uz pratnju kompletne građevinske industrije predvoditi pad crobexa u ovoj korekciji [bye]

Nakon Lapada novi projekti u Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja sa suradnicima održali su danas radni sastanak s upravom Privredne Banke Zagreb i Ingrom.

Grad Dubrovnik pokazao je zainteresiranost da se projekt Ingre „Dvori-Lapad“ što prije završe te da se formira tim ljudi iz Grada i Ingre kako bi riješili sva otvorena pitanja koja su potrebna za dobivanje uporabne dozvole.
Prema riječima gradonačelnika želja Grada je kupnja kino dvorana, nakon što se utvrde cijene.
Drugi projekt o kojem je bilo najviše riječi odnosi se na izgradnju stambenih objekata na području Tamarića gdje Grad načelno prihvaća ponudu Ingre da pronađe kupca za kupnju 80 stanova čija bi se krajnja cijena kvadrata kretala od 1300 do 1400 eura. – Želimo u dogovoru s Ingrom napraviti referentnu cijenu stana, a mi ćemo iz Proračuna urediti komunalni prostor, kazao je gradonačelnik. Prema riječima direktora Iva Pavličevića, PBZ je u okviru svojih kreditnih uvjeta spremna podržati izgradnju stanova na području Tamarića.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o projektima Kupari, Centar iza Grada i izgradnji rezidencijalnih vila u Šipanskoj luci gdje su predstavnici Ingre i PBZ-a također pokazali zainteresiranost za partnerstvo s Gradom.
PBZ i Grad Dubrovnik nastavit će daljnje pregovore, a sve s ciljem donošenja odluka prije usvajanja Proračuna za 2010. kao i plana ulaganja u kapitalne projekte za naredne tri godine.

http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=40835

I evo odgovora tko spušta cijenu INGRE a to je PBZ……..

Iz ovoga teksta može se vidjeti da će INGRA sudjelovati gdje je tržište gladno novih projekata, i da će imat u tome prostoru podršku od grada Dubrovnika, financijsku podršku od Pbz-a dakle svi uvjeti postaju povoljni……
Bez obzira što se dešava na tržištu kapitala cijena dionice gdje je, ona je trenutna i ona se ne smije gledati tvrtka vrijedi toliko i toliko jer cijena je dionice tolika, već pravi dioničar treba gledati što tvrtka trenutno radi, i kakve projekte ima u budućnosti, a sve ostalo će biti povijest pa tako i ova cijena koja je na tržištu…
Pravim dioničarima pozdrav.

Na žalost nikakve gradnje trenutno nemaju nikakvog utjecaja na cijenu dionice ingre na ZSE.
1. netko veliki odlučio je cijenu prisilno spustiti dolje, ali ne prenaglo
2. pad Ingre potrefio se s padom cijelog tržišta pa su se mali uspaničili i žestoko se guraju na prodaji (omjer K/P vrlo je loš trenutno: cca 19.000/65.000) te time potpomažu rušenje cijene.
3. potpora se svaki dan spušta za kunu: pon. na 58, jučer na 57, danas na 56 kn…

Sad preostaje samo čekati da vidimo gdje im ciljana cijena rušenja: 55… 50? [angry]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close