NIsam unutra iako sam kao i mnogi samo gledao…[smiley1] ali me zanima dokle to može…? Samo ide i ide. Nemože u beskonačnost… Valjda..
http://www.vecernji.hr/home/manager/804128/index.do
Iz teksta:
” Velika samostalna investicija Ingru čeka u Posedarju, gdje je tvrtka kupila zemlju i planira graditi veliko elitno turističko naselje. Treći je projekt gradnja tvornice za biodizel za zasada neimenovanu tvrtku. ”
Dakle kreće i projekt Posedarje, a to je ovo:
MILIJARDA I POL EURAU TURIZAM ZADARSKE REGIJE
pitanje za poznavatelje “igre oko ingre”: kupiti sada (po ludim cijenama) ili čekati IPO krajem lipnja i početkom srpnja(1.krug, 2. krug?)? i kolika cijena će biti za imatelje u dokapitalizaciji? (25k?)
Cijena će biti ista za sve , minimalno 25 000 kuna.
A to hočete li kupiti sada ili onda procijenite sami, što mislite hoče li cijena rasti ili padati , kako se bližimo skupštini?
Cijena će biti ista za sve , minimalno 25 000 kuna. A to hočete li kupiti sada ili onda procijenite sami, što mislite hoče li cijena rasti ili padati , kako se bližimo skupštini?
40 k + 25k /2 = 37,5 k u najboljem slučaju (bez euforije)
više mi se isplati dokapitalizirati druge firme (recimo TNSA, HDEL, Magma, itd.itd -teoretski, i tako je ovo samo početak utrke tvrtki za slobodnim kapitalom na tržištu, obzirom na odgodu IPO HT-a za rujan…tu su i brodari, mogli bi..
euforija banaka.
euforija građevinara..
euforija energetike..
koja je slijedeća?
Sljedeća je euforija rasprodaje ko na Hreliću.
40 k + 25k /2 = 37,5 k u najboljem slučaju (bez euforije) više mi se isplati dokapitalizirati druge firme (recimo TNSA, HDEL, Magma, itd.itd -teoretski, i tako je ovo samo početak utrke tvrtki za slobodnim kapitalom na tržištu, obzirom na odgodu IPO HT-a za rujan…tu su i brodari, mogli bi..
Drugar, matematika ti baš nije jača strana. Ne računa ti se to tako ali ja nemam namjeru da te poučavam.
http://www.vecernji.hr/home/manager/804128/index.do Iz teksta: ” Velika samostalna investicija Ingru čeka u Posedarju, gdje je tvrtka kupila zemlju i planira graditi veliko elitno turističko naselje. Treći je projekt gradnja tvornice za biodizel za zasada neimenovanu tvrtku. ” Dakle kreće i projekt Posedarje, a to je ovo: MILIJARDA I POL EURAU TURIZAM ZADARSKE REGIJE http://www.slobodnadalmacija.hr/20050826/temedana01.asp
Što se tiče bio diesela – mislim da im je partner jedna od najvećih kompanija koja se bavi sirovinom tako da će imati osiguranu ”bazu” … a to je u ovoj priči od krucijalne važnosti …
Mišljenja sam da će dokapitalizacija biti oko 30k.
Priča se pomalo, možda krivo, no vidjeti ćemo sve
na vrijeme.
Sada je BVPS malo manje od 8000kn. Ako dokapitalizacija bude po 25000kn, BVPS ce biti oko 10000kn. Time bi Ingra na ovoj cijeni bila na 4 BV, sto je dosta manje nego npr. DLKV, THNK ili VDKT. Profitabilnost ne bi trebala biti upitna, s obzirom na ugovorene poslove, posebno ako potpisu za Arenu ovih dana. Ispravite me ako sam pogrijesio…
Drugar, matematika ti baš nije jača strana. Ne računa ti se to tako ali ja nemam namjeru da te poučavam.
dobro , stoji da nije tako jednostavno (čuo sam za FA[smiley11]
..pa pričekajmo iduće ponude, ima još dobrih firmi u HR[smiley15]