Btw. Ak Vam smeta da pišem u "međed" raspoloženju, recite mi slobodno pa ću Vam se maknuti sa theme. Nema frke ljudi, no hard feelings, ok?
nije problem u raspoloženju niti tonu nego…pišeš bez veze stvari na koje je 20x puta odgovoreno pa nam već na uši izlazi pisati 21x iste odgovore
NHF [smiley]
Ja mislim da to bitno mijenja stvar.
Bitno mijenja tvoje ne poznavanje matematike,
ukupan iznos prijenosa dionica iznosi 366 244 dionice total, dakle svi dobavljači su umjesto 87 milijuna Kn dobili 366 244 dionice koje su raspodijelili unutar sebe, i tako dobavljači su postali vlasnici i pri tome platili 237,57 Kn po dionici….. i da bi sada prodavali dionice po 60 Kn…..
Ne bih rekao već kao što je stoji u priopćenju
Ingra: ‘Cijena naše dionice ruši se namjerno’
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/27082/Ingra-Cijena-nas.html
ukupan iznos prijenosa dionica iznosi 366 244 dionice total, dakle svi dobavljači su umjesto 87 milijuna Kn dobili 366 244 dionice koje su raspodijelili unutar sebe, i tako dobavljači su postali vlasnici i pri tome platili 237,57 Kn po dionici….. i da bi sada prodavali dionice po 60 Kn…..
[/quote]
Toleriram ti još uvijek činjenicu da te živcira moja iskrenost.
Samo nemoj prijeći pragić i napisati mi još jednom nešto bezobrazno poput: "nepoznavanje matematike".
A sada dosta svađe.
Ja i dalje mislim da si polovično u pravu.
Zašto?
Zato, jer je sve te male dobavljače Holdingovo ne plaćanje Ingri zamalo stajalo opstanka.
Plaće, PDV, harače i sve ostale PM moraju platiti krajem mjeseca, a kriza i dalje traje. Ljudi prodaju pakete čim im netko da zeleno svjetlo. Previše su se opekli sa Arenom.
nažalost, promatrajući prošlost ove dionice, možemo primjetiti da su odluke uprave imale izrazito negativan učinak na cijenu ingre. članovi uprave su se iskrcali na 50k, izdali velik broj novih dionica, dali dionice kooperantima. fondovi su zadnji put odbili podržati izdavanje novih dionica, ali bojim se da će ponovno pokušati proizvesti oko 4 milijuna novih dionica ingre kad dobije zeleno svijetlo, a šta će drugo kad im treba novac za sanaciju neprofitabilne arene. bit će ingrica na vagone, gospodo…
[/quote]
Što misliš da bi netko pristao da dobije dionice po četri puta višoj cijeni od tržišne? Razmisli malo.
Kako se sjećam rušen je Dalekovod, IGH, pa zašto nebi bila i Ingra, to je samo igra.
Ide ona svojim putem lijepo na dugo egzotično putovanjeu u p…u m……u.
Stvar je u tome da čujem osobno dobavljače, znam namjere i znam broj komada koji im je ostao, a začepiti gubicu ne mogu.
Nadalje pogledajmo matematički opet
imamo 20 dobavljača kojima je ingra dala dionice, dakle 237,57 po dionici i mogli su prodavati od srpanj, kolovoz, rujan, i ovo je već listopad.
Po mjesecu mogli su prodavati oko 9050 dionica mjesečno iliti 500 000 Kn u protuvrijednosti, pomnožimo s dva mjeseca to je 18100 dionica po dobavljaču i pomnožimo s 20 dobavljača taj iznos dobijemo 362000 dionica je protrgovano uz uvjet da su morali prodati.
Dakle ako su prodali svoje dionice uz uvjet da su morali to su već obavili u srpnju i kolovozu, dakle svi dobavljači da su prodavali svoje dionice vrijedne 237,57 Kn, a što je s rujnom i listopadom:
eventualno možda bude prodavača ali ne više kao na početku jer tko je bio u problemima prodao je odmah na početku.
Ova ostala priča o kooperantima i njihovim problemima služi se samo za manipulaciju cijene.