INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dobro da sam jučer prodao iznad 60, prejak je otpor kooperanata na toj cijeni…proboj je teško izvediv.
sjetite se da je ingra nedavno već bila na 60 i vratila se nazad. bio je velik promet, ali što su 3 milje kuna za kooperante koji su gradili zagrebačku arenu, pa svi znamo kolko to košta [thumbsup]

samo se nadam da se cijena od 60 kuna neće spominjati kao ona prije od 60 000 kuna jednog dana kad kooperanti završe iskrcavanja ove dionice [undecid]

dobro da sam jučer prodao iznad 60, prejak je otpor kooperanata na toj cijeni…proboj je teško izvediv.
sjetite se da je ingra nedavno već bila na 60 i vratila se nazad. bio je velik promet, ali što su 3 milje kuna za kooperante koji su gradili zagrebačku arenu, pa svi znamo kolko to košta [thumbsup]

samo se nadam da se cijena od 60 kuna neće spominjati kao ona prije od 60 000 kuna jednog dana kad kooperanti završe iskrcavanja ove dionice [undecid]

Prodao si ti i na 57, ako se dobro sječam, taman nakon toga je otišla na 60.

Što je najviše bio teret od ingre, bila je likvidnost u samoj tvrtci jer imali su obveza prema svojim dobavljačima, u 6 mjesecu pa do danas su uspjeli sanirati 87 milijuna od ukupno 130 mil. kuna duga, i što je podatak koji veseli jeste da država i grad Zagreb duguju za 10 mjeseci 6,25 milijuna eura iliti 45 milijuna Kn i oni su počeli plaćati svoje obvezi prema ingri pa tako ingra može platiti svoje dugovanje prema drugima i vratiti se u likvidna poduzeća…….

http://www.poslovni.hr/128378.aspx Izjava o problemima s likvidnosti

Da je država počela plaćati svoje obveze svjedoči podatak da je u 9 mjesecu prvi puta proračun bio u suficitu……..

Po svim podacima najgore za ingru je prošlo jer izdržala je u vremenu nelikvidnosti, gdje kupci nisu plaćali svoje obveze, pa ne možeš i ti dobavljačima, a pošto se stanje popravilo i zahvaljujući investitorima koji su kupovali ingrine dionice i tako su spasili tvrtku i njezine zaposlenike, sada bi trebao doći drugi dio priče kada investitori bivaju nagrađeni svojim pristupom….

Ovaj boldani dio mi se svida :)). Ako OPPENHEIM nije u istom kolu sjetit ce se i nas investitora. ;))

Najveći teret podnijeli su oni koji su posjedovali dionice od 2008. pa do kolovoza 2009. jer spominjao se bankrot države, prosvjedi, devalvacija kune, i propast mnogih poduzeća, ali to se nije desilo. Sada tko posjeduje dionice trebao bi znati da je najgore prošlo, posebno kod ingre, sada je bar lako držati dionice.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Mislim da se najveći dio kooperanata riješio 38-45 a drugi dio se utopio u rastu do 62kn.
Proboj od 60 kn, pokazalo se jučer, uopće nije nikakav problem,već danas razina od 60kn postaje podrška kao što je sada 57kn.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

suzava se boll , sto najcesce oznacava promjenu trenda, samo da krene, naravno gore

No pain no Game

Mislim da se najveći dio kooperanata riješio 38-45 a drugi dio se utopio u rastu do 62kn.
Proboj od 60 kn, pokazalo se jučer, uopće nije nikakav problem,već danas razina od 60kn postaje podrška kao što je sada 57kn.

[/quote]

Ne slažem se sa tobom.
Mislim da nisu utopili ni pola dionica, nažalost.
A znam i zašto.
Mislim da će opet padati.
Nadam se da se da me filing i iskustvo varaju.

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Izgleda da je 60 kn nova razina potpore [thumbsup]

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/TL7En0ja5p51R8u5PmwwgQ==.pdf

Obratite pažnju na rečenicu gdje kaže da trgovanje dionicama neće premašivati iznos veći od 500.000 kn mjesečno, što bi pri ovim cijenama iznosilo 8300 kom, što je neznatno.
POZDRAV

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

ajde prestanite više blebetati o tim kooperantima, oni su dobili nekih 400.000 dionica otprilike (ovako po sjećanju) i to prije cca 3 mjeseca.
u ta zadnja 3 mjeseca trgovano je s preko 2.000.000 dionica INGRE na ZSE (promet preko 100 milja kuna) tako da je svaki kooperant 5x mogao prodati sve što ima, da je htio.

prema tome, onaj tko je mislio prodati jer mu je trebao keš, taj je to napravio i gotova priča!

nego…. nikome se ne pale lampice tko i zašto kupuje ovolike količine iNGRE??? TILT TILT TILT [thumbsup]

nikome ne pada u oči kako se počisti 4000-5000 komada s prodaje, a onda se lupi 200 komada po kupnji da se zbuni male ulagače? [proud]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/TL7En0ja5p51R8u5PmwwgQ==.pdf

Obratite pažnju na rečenicu gdje kaže da trgovanje dionicama neće premašivati iznos veći od 500.000 kn mjesečno, što bi pri ovim cijenama iznosilo 8300 kom, što je neznatno.
POZDRAV

Aha… da, da… neznatno.
Upravo tako… treba obratiti pažnju na tu rečenicu. Mjesečno da, kolega.

ALI PO DOBAVLJAČU.

Ja mislim da to bitno mijenja stvar.

Btw. Ak Vam smeta da pišem u "međed" raspoloženju, recite mi slobodno pa ću Vam se maknuti sa theme. Nema frke ljudi, no hard feelings, ok?

New Report

Close