Još jednom postavljam isto pitanje…
Molio bih da se javi netko tko se više razumije u ekonomske pokazatelje i ovo s dokapitalizacijom.Konkretno…da li će se moći upisivati dionica jedna za jednu ili npr. na svake četri koje posjedujemo mogućnost upisivanja jedne… Hvala[smiley9]
Zapravo ne znam kako tumačiti (izračunati) ovaj stavak
…Upis dionica vršit će se u dva
kruga. U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji
odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Društva
zaokruživanjem na veći cijeli broj dionica (pravo prvenstva)…
da li možda netko raspolaže sa važećim statutom ingre, naime zanima me da li su dionice sa ili bez nominalnog iznosa. možda na prvi pogled izgleda nevažno, no ako se uzme u obzir predložena točka 6 dnevnog reda o povećanju temeljnog kapitala iz sredstava društva, i nije tako.
Naime ako su dionice sa nominalnim iznosom, kod povećanja temeljnog kapitala izdaju se dionice koje su samim time uplaćene u cijelosti, i koje pripadaju svim dioničarima razmjerno sudjelovanju u temeljnom kapitalu a bilo kakva odluka skupštine protiva tome je ništava.
ali ako društvo ima dionice bez nominalnog iznosa u tom slućaju može povećati temeljni kapital bez izdavanja novih dionica.
sve je točno osim jedne stvari kod plavog.a to je da ce ici po cijeni od 25k.pise da ce to biti najmanja moguca cijena.stvarna cijena ce biti određena kasnije i pitanje je hoce li ingra ostati na ovim cijenama.dokapitalizacija je tek u 8. mjesecu,a jeste li vi razmisljali o mogućnosti da ako ide se s dokapitalizacijom ispod tržišne cijene sruši tržišna cijena dionica.ne može sve samo rasti iako bi svi mi to voljeli.
Bit će ti vrlo malo dionica koje će se brzo prodati kupljenih na dokapitalizaciji i to većinom od ljudi koji će se zadužiti da bi ušli u dokapitalizaciju. Ostalo će biti u čvrstim rukama, a to je i intencija Ingre, mirovinci će imati pravo prvokupa dionica što ostane slobodno. Možda najava prve kotacije ZSE!
INGRA opet u blokadi,tc,tc…pa nije ni 5 minuta prošlo……[smiley11]
Meni se ipak te blokade ne sviđaju bez obzira što posjedujem konkretne dionice i nisam na kupnji…Više volim kontinuiran svakodnevni rast na što je moguće većim prometima…[smiley8]
ljudi moji dajte pročitajte dokument do kraja.Izgleda da su neki neredovito išli na tečaj brzog čitanja
XV. Zadužuju se uprava i nadzorni odbor Društva da poduzmu sve potrebne pravne
radnje te da po provedenom povećanju temeljnog kapitala podnesu Zagrebačkoj
burzi zahtjev za uvrštenje svih redovnih dionica Društva bez nominalnog iznosa koje
glasne na ime u prvu kotaciju burze (službeno tržište). Pokrovitelj uvrštenja je
ovlašteno društvo ICF d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Miramarska 24.
Ako ovo nije najava prve kotacije, ne znam što je.
Još jednom postavljam isto pitanje…
Molio bih da se javi netko tko se više razumije u ekonomske pokazatelje i ovo s dokapitalizacijom.Konkretno…da li će se moći upisivati dionica jedna za jednu ili npr. na svake četri koje posjedujemo mogućnost upisivanja jedne… Hvala[smiley9]
mislim da ce to ovisiti o broju dioničara koji se upiše.
ništa preko 42k.šteta.morat ćemo se još malo strpit.i u pitanju je obnova terminala,a ne izgradnja novog kako stvari stoje.ali svejedno fina lova je u pitanju.
da li zna neko sta je s potpisom ugovora za arenu?
da li zna neko sta je s potpisom ugovora za arenu?
Rečeno je da pravnici pregledavaju ugovore i da bi potpisivanje trebalo uslijediti u petak (sutra).