3.600kom po bidu
Evo da se podsjetimo " kad kapitalizacija kompanije čije su dionice izlistane na Redovnom tržištu Zagrebačke burze padne ispod 600 milijuna kuna, aktivira se članak 73. Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i fondovi imaju određeno razdoblje u kojem moraju prodati tu dionicu. Prema najnovijoj Hanfinoj odluci mirovinski fondovi imaju rok do siječnja iduće godine do kada moraju prilagoditi portfelje i polako prodavati te dionice".
Mislim da ovo potvrđuje moj gornji post. [thumbsup]
kolega osuđujete drukere, a sami drukate a da niti ne znate. INGRA se nalazi u službenoj kotaciji ZSE i kao takva ne podliježe nikakvom pravilniku ”600 mil kapitalizacije”. Mirovinci mogu kupovati dionice tvrtki izlistanih na SLUŽBENOM tržištu neovisno o kapitalizaciji. Vi govorite o redovnom tržištu. Uozbiljite se. Molim ljudi da prije nego neke stvari pročitane ovdje ne uzimaju zdravo za gotovo. Svašta. Red je da se ispričate svima ovdje.
Evo ispričavam se, i nadam se da će INGRA narasti iako mnogi to ne žele.
INGRA se nalazi u službenoj kotaciji ZSE
Službeno tržište ZSE – službeni naziv za prvu kotaciju ZSE (najviši rang kotacije u koji vrijednosni papir može biti uvršten. Kriteriji za uvrštenje su stroži od kriterija za uvrštenje na ostale kotacije
ZAGREB – Ingra je izvijestila Zagrebačku burzu kako ne postoje nikakve nove materijalne činjenice koje su mogle utjecati na povećanje cijene dionica koje su u rujnu tržišnu kapitalizaciju povećale za četvrtinu.
Međutim, u odgovoru na upit Zagrebačke burze koji je potpisao predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim skreće se pozornost na prošlotjedni boravak delegacije Ingre u Alžiru koja je vodila završne pregovore o izgradnji vojne bolnice Al Nadja. Vrijednost tog projekta u slučaju realizacije iznosila bi 70 milijuna eura.
Da li je to ta vijest kolege?
da da da
imamo nešto novo odnosno staro, ali vrijeme je za konačno potpisivanje ugovora ..
građenje brane u Alžiru ili tam negdje…
ja sam u ingr od danas
lp
danas vole izravno po bidu, prvo 3600kom, sad 1965.
Evo što je statistika…….
U zadnjih mjesec dana protrgovano 1.089.404,00 ukupni iznos od 58.855.030 Kn, u prijevodu 14,52 posto svih dionica ili 27,92 posto svih dionica izvan top 10
Prosječna cijena je 54,024Kn, baš prava statistika……
…iz dosadašnjeg (danas) trgovanja se vidi da netko marljivo i neprimjetno skuplja dionice kao pčelica…očito je…
…upitao bih bolje znalce da li je to "migi-migi"?…
…iz dosadašnjeg (danas) trgovanja se vidi da netko marljivo i neprimjetno skuplja dionice kao pčelica…očito je…
Jesi li siguran ?
ili to podaci govore……..
U zadnjih mjesec dana protrgovano 1.089.404 dionice ili iznos od 58.855.030 Kn
[lol]
…da nema burek investitora neke dionice bi porasle i više…npr INGRA…do 12 bi bili na 58 a možda i više…pa nema veze malo sporije ali možda i prije kraja trgovanja dostignemo tu brojku…ja sam se dovoljno nakrcao ali još ću čim skupim koju kunu-prodajem JDPL i čim me poklopi ode ja još u trgovinu INGRE…