Zlonamjernici uvijek žele ocrniti dionicu, a bez da su upoznati s stvarnim stanjem. Tako kad je crobex bio na 1250 bodova su govorili da ide to ispod 1000 itd. dok su mudri kupovali. Kad je bila 35-40 kn za INGRU siu govorili da ne vrijedi ni toliko, sad kad je oko 56 kn govore da je previše narasla, ne brinite kad dođe na 100 kn (mislim da nas samo jedna info dijel od toga) bit će im tad jeftina.
POZDRAV
Evo da se podsjetimo " kad kapitalizacija kompanije čije su dionice izlistane na Redovnom tržištu Zagrebačke burze padne ispod 600 milijuna kuna, aktivira se članak 73. Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i fondovi imaju određeno razdoblje u kojem moraju prodati tu dionicu. Prema najnovijoj Hanfinoj odluci mirovinski fondovi imaju rok do siječnja iduće godine do kada moraju prilagoditi portfelje i polako prodavati te dionice".
Mislim da ovo potvrđuje moj gornji post. [thumbsup]
Zlonamjernici uvijek žele ocrniti dionicu, a bez da su upoznati s stvarnim stanjem. Tako kad je crobex bio na 1250 bodova su govorili da ide to ispod 1000 itd. dok su mudri kupovali. Kad je bila 35-40 kn za INGRU siu govorili da ne vrijedi ni toliko, sad kad je oko 56 kn govore da je previše narasla, ne brinite kad dođe na 100 kn (mislim da nas samo jedna info dijel od toga) bit će im tad jeftina.
POZDRAV
Evo da se podsjetimo " kad kapitalizacija kompanije čije su dionice izlistane na Redovnom tržištu Zagrebačke burze padne ispod 600 milijuna kuna, aktivira se članak 73. Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i fondovi imaju određeno razdoblje u kojem moraju prodati tu dionicu. Prema najnovijoj Hanfinoj odluci mirovinski fondovi imaju rok do siječnja iduće godine do kada moraju prilagoditi portfelje i polako prodavati te dionice".
[thumbsup]
Ingri fali malo manje od 50% da mcap prijeđe 600 milja, jako me je strah te Hanfine odluke jer to može biti razlog još jednog velikog potopa na burzi. Ne vjerujem da će naši mešetari propustiti opeljušiti mirovinske fonodove po tko zna koji put.
jakob*
brzo sam pisao i zahebao rečenicu…ozbiljan sam..
o čemu se pisalo?
kakav posao?
ja znam za jedan posao koji bi se uskoro trebao potpisati, i ako taj posao nije onaj zbog kojeg je ingra rasla sa 38 do 60 kuna, onda je vrijeme za kupnju ingre…
kolega nemojte zamjeriti ali nisam pratio ništa na ingri do jučer…eto to je to..
stoga nemojte biti cinični nego recite o čemu se pričalo..posao vezan uz što?
hvala
Ingri fali malo manje od 50% da mcap prijeđe 600 milja, jako me je strah te Hanfine odluke jer to može biti razlog još jednog velikog potopa na burzi. Ne vjerujem da će naši mešetari propustiti opeljušiti mirovinske fonodove po tko zna koji put.
[/quote]
Kakve su to gluposti??? Da je njima bilo stalo braniti cijenu branili bi i je da ne padne ispod 600 milja MCAP-a. Ovako je to pušteno za nečiji privatni džep
@s400 antiša
a na kojem je tržištu Ingra? Možda službenom? nemam ingru ali fascinira neinformiranost o dionici u koju ulažete. moj jedini prijedlog je da prodate ovu dionicu jer ak bdi padne ispod 7.000 neće Ingra još dugo zarađivati na uzgoju jagoda… [pray]
ZAGREB – Ingra je izvijestila Zagrebačku burzu kako ne postoje nikakve nove materijalne činjenice koje su mogle utjecati na povećanje cijene dionica koje su u rujnu tržišnu kapitalizaciju povećale za četvrtinu.
Međutim, u odgovoru na upit Zagrebačke burze koji je potpisao predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim skreće se pozornost na prošlotjedni boravak delegacije Ingre u Alžiru koja je vodila završne pregovore o izgradnji vojne bolnice Al Nadja. Vrijednost tog projekta u slučaju realizacije iznosila bi 70 milijuna eura.
Da li je to ta vijest kolege?
Savage !
Jel ovdje jedini imaš APSOLUTNO ZNANJE?
[rolleyes]
Ako INGRA padne IKADA VIŠE NA 40 kn
Biti će JEDINA NA POVIJESNOM MINIMUMU!!
Na tvoju žalost to se neče desiti [lol]
A ne bih ni rekao da če se fondovi tek tako lako odreći ingre.
Zašto bi?, al im se ide na robiju [wink]
Znaš kad oni krenu prema 600 mil kuna podržani s "našom potpore, neče im trebati više od 10-25 mil kuna, ili JEDAN OZBILJNIJI NALOG Ht-a [lol] [lol]
Naravno logično ne žele prije jer im opet mogu počet rušiti cijenu, a gdje im je žurba??