INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da veliki optimisti nisu ocekivali ovo danas.mogao bi moderator malo pregledati te postove.

Mislim da je gradnja terminala 2008.
Nije samo terminal vec i novi hotel.
Mislim da je cijena oko 110 mil. EUR. (pogledajte u clancima, ima dosta info-a)
Moguce je da je INgra dobila to ili ce dobiti.
Ruka ruku mije.
MAlo popustili na Areni pa ce im Bandic dati Pleso.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ksafaric:

plavi: ” Uglavnom malo betoniranja cijene i možemo lagano preko 40 000. Uskoro će biti u novinama objavljena 1 dobra vijest , koja će se također odraziti na cijenu dionice, a kroz neko vrijeme i druga , što će također katapultirati cijenu . Dobro je kako god okrenuli. [smiley2] ” Jesu li se to počele pojavljivati dobre vijesti[smiley1]

Jesu , ali ima još jedna neobjavljena , ako je točan izvor iz Ingre ona glasi ovako:

U dogledno vrijeme planiran je izlazak Ingre na Londonsku burzu.

Ovo shvatite kao neprovjerenu informaciju te ju nemojte uzimati zdravo za gotovo.
Biti će i bussines sa biodizelom, kupljena navodno neka tvrtka u Srbiji za jeftine pare.[smiley2][smiley2]

Zar Ingra nije premala za LSE? [smiley10]

Mislim da je gradnja terminala 2008.
Nije samo terminal vec i novi hotel.
Mislim da je cijena oko 110 mil. EUR. (pogledajte u clancima, ima dosta info-a)
Moguce je da je INgra dobila to ili ce dobiti.
Ruka ruku mije.
MAlo popustili na Areni pa ce im Bandic dati Pleso.

Projekti su gotovi. Iskljucivo politicka odluka. Tko ce pobjediti uskoro cemo znati. Volio bih da to bude Ingra ili Tehnika [smiley8]

Kolega Mich je rekao da je Ingra jedan od najačih lobista u državi, e sad i Tehnika je jaka, Bandić je ipak njihov igrač!

http://www.net.hr/novac/page/2007/05/16/0120006.html
hoće li biti štogod od ovoga

Bilo kako bilo temeljem ove danas objave, neki od nas će lagano moći u mirovinu u dogledno vrijeme, obzirom na učinke istoga kroz neko vrijeme.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Već sam dosadan svima sa tom Ingrom, još tamo od 12 000 kuna , ali što mogu
Danas smo dostigli 40 000 kuna.
Naravno temeljem ove fenomenalne objave , odnosno poziva za glavnu skupštinu.
Dakle, da rezimiramo :

Dividenda 250 kuna po dionici, čak 25 % dobiti!

Povečanje temeljnog kapitala za 20 mil. kuna, i to za postojeće dioničare, ako sam dobro shvatio bez ikakvog izdavanja novih dionica.

Nadalje povečanje temeljnog kapitala za slijedećih 20 miliona kuna sa pravom prvenstva za postojeće dioničare i to na dan održavanja skupštine ( ovo je jako bitno, biti će pomama za dionicama do skupštine ) , ito citat : ” U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji
odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Društva
zaokruživanjem na veći cijeli broj dionica (pravo prvenstva). ” .

U drugom krugu upisa ( postoje 2 ) , dakle nakon iskorištenja povlaštenih uvjeta od nas postojećih dioničara kaže ovako , citat ” Nakon iskorištavanja prava prvenstva upisa te u slučaju iskazivanja većeg interesa
za Dionice u postupku javne ponude Dionica
, davanjem ponuda za kupnju Dionica
za veći broj Dionica od ukupnog ponuđenog, uprava Društva će u suradnji s
Agentom javne ponude, a u skladu s kriterijima iz ove Odluke te koji kriterij će biti
navedeni i u prospektu javne ponude Dionica, izvršiti odgovarajuću alokaciju
Dionica. ”

Dakle u slučaju interesa biti će toga još i to po pozivu, prvenstveno za mirovinske fondove i investicijske fondove!

Sve dionice plačat će se po 25 000 kuna, što je već odlična zarada na sadašnju cijenu, a kamoli tek na onu koju dionica dosegne do skupštine.Po mom izračunu po cijeni od 40 000 kuna po dionici, Ingra bi bila na ca. 4,4 booka, a o ostalim pokazateljima da i ne govorimo.Ako usporedimo ostale građevinare , a znamo da je ingra daleko najprofitabilnija tvrtka od svih , ispada da opet imamo najpodcjenjeniju dionicu na tržištu – INGRU
( naravno + sve ostalo, ugovoreni poslovi, itd. )

Pa da ponovimo za ovu tvrtku i upravu, dakle, svaka čast !

Uglavnom u dogledno vrijeme vjerovatno najperspektivnija kupnja na našem tržištu, po mom mišljenju.
[smiley2][smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

I da ne zaboravimo:

” Zadužuju se uprava i nadzorni odbor Društva da poduzmu sve potrebne pravne
radnje te da po provedenom povećanju temeljnog kapitala podnesu Zagrebačkoj
burzi zahtjev za uvrštenje svih redovnih dionica Društva bez nominalnog iznosa koje
glasne na ime u prvu kotaciju burze
(službeno tržište). ”

Uglavnom danas je trebalo kupovati, nadokupljivati, ja jesam.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Plavi, svaka čast – zaista si nesebičan. Sve si otprilike točno napisao. Malo je takvih koji su spremni svoja saznanja podijeliti s ostalima.[smiley2]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

sve je točno osim jedne stvari kod plavog.a to je da ce ici po cijeni od 25k.pise da ce to biti najmanja moguca cijena.stvarna cijena ce biti određena kasnije i pitanje je hoce li ingra ostati na ovim cijenama.dokapitalizacija je tek u 8. mjesecu,a jeste li vi razmisljali o mogućnosti da ako ide se s dokapitalizacijom ispod tržišne cijene sruši tržišna cijena dionica.ne može sve samo rasti iako bi svi mi to voljeli.

Tako je mali ispravak dopuna 25 000 je minimalna cijena po kojoj će ići uplata, ovo oko toga da bi to moglo srušiti cijenu na burzi ste mislim potpuno krivo sagledali.
Dokaz tomu je današnja reakcija, porast koji je uvjetovan isključivo ovim pozivom za skupštinu.
I to 15 miliona kuna prometa.
Zašto bi cijena pala , pa nije to dokapitalizacija ala Podravska ili Karlovačka banka ili Belje.
Plača se minimalno 25 000 i to ima svatko pravo tko posjeduje dionice do skupštine, dakle i oni koji danas nisu dioničari.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

I ja bi se htio zahvaliti plavom na njegovim analizama koje su dosta utjecale što sam u drugom mjesecu kupio Ingru po 19k kada je većina mislila da može samo pasti i još nadokupio prije par dana na 30k.
Tek prvi post, iako duže vrijeme pratim ovaj ovaj forum ali nije bilo potrebe da pišem jer se ionako sve može pročitati…
Pozdrav…..

New Report

Close