INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znam kolega zmrklic ali kako to da sad na ovim razinama ništa ne kupuju (ili na 40 kad je bilo) i poprave ulaz. Meni to nema smisla, pa neće valjda dopustiti da propadne njihovih 300-400 mil kuna ulaganja, po meni cijena MORA gori.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Znam kolega zmrklic ali kako to da sad na ovim razinama ništa ne kupuju (ili na 40 kad je bilo) i poprave ulaz. Meni to nema smisla, pa neće valjda dopustiti da propadne njihovih 300-400 mil kuna ulaganja, po meni cijena MORA gori.

logično, samo ti priljepiše odmah 2 soma ovi o kojima pišeš. Dadoh ti 100% njima u inat, nema više jeftino.

Nemam INGR , niti cu kupovati , po meni se cijena stabilizirala kad su uspjeli uvaliti tranšu obveznica, pa se makla špekulacija o bankrotu. Propale su milijarde dolara ulaganja diljem svijeta, zašto mislite da svaka investicija naših OMF se mora isplatiti ?

Ponekad na cijenu utječu nevjerojatni faktori. Npr. znam da je prije nekog vremena u brokeraju jedne banke jendostavno se promijenio šef, koji je tada odlučio da ne želi neke dionice u portfelju, i rasporodali su ih daleko ispod kupovne cijene.

Oni koji ovdje drukaju, blage veze nemaju koliko zaista vrijedi INGR (ne znam ni ja, zato neću kupiti), 20 kn ili 150 kn po dionici, pojma nemaju kakve poslove će dibiti ili neće, i koje su marže za te poslove, kakve izvješća se mogu očekivati u budućnosti, što se dogodilo s Mavrovo ….

Samo bez veze drukaju , i računaju da će netko s novcem poreznih obvenzika dići ovu dionicu da bi se iskrcali neku rodjaci koji još nisu stigli, pa da se i oni prištekaju [bye]

Zašto onda pišete na stranicama Ingre ako nemate nikakvog interesa.
1) ili ste jednostavno čovjek koji voli tuđu nevolju pa druka za pad
2) ili ste dvolični pa drukate za pad, a trenutačno ste u cashu.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Samo da dodam , to je potpuno legitimno, kao što je i legitimno da neko stavi 100000 kn da će npr. Milan i Chelsea pobijediti u Ligi prvaka.

Nemam INGR , niti cu kupovati , … pa da se i oni prištekaju [bye]

[bye]

Zašto onda pišete na stranicama Ingre ako nemate nikakvog interesa.
1) ili ste jednostavno čovjek koji voli tuđu nevolju pa druka za pad
2) ili ste dvolični pa drukate za pad, a trenutačno ste u cashu.

Želim isprovocirati nekog da napiše jedan korektan argumentiran post, zašto je INGR jeftina ili skupa na ovoj cijeni, zašto bi trebala rasti …..

Kolega, zar zaista mislite da pisanje ovdje ima utjecaja na cijenu ?

Želim isprovocirati nekog da napiše jedan korektan argumentiran post, zašto je INGR jeftina ili skupa na ovoj cijeni, zašto bi trebala rasti …

Argumenti:

1. P/BV = 0,8 (ostali građevinari 1,5 IGH do 1,6 DLKV)
2. Potencijalni budući prihodi preko 1 mlrd. eura

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Moze li malo sastav te imovine, kao i kolika je očekivana marža tj. zarada u tim potencijalnim poslovima. ( by the waa nemam ništa protiv INGR, nek raste …. ).

Želim isprovocirati nekog da napiše jedan korektan argumentiran post, zašto je INGR jeftina ili skupa na ovoj cijeni, zašto bi trebala rasti …

Argumenti:

1. P/BV = 0,8 (ostali građevinari 1,5 IGH do 1,6 DLKV)

2. Potencijalni budući prihodi preko 1 mlrd. eura

[/quote]

Na "Poslovnom" stoje neki drugi podaci:

P/E P/BVP/Sales ROA % ROE %

DLKV: 10,46 1,48 0, 39 6,34 14,14

IGH: 16,24 3,41 1,67 8,16 21,01

INGR: 14,92 1,75 1,11 3,88 11,70

šta je ovo bilo????

to ti je bilo točno 5.000 komada po asku [cool] [wink] reci hvala

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

New Report

Close