Do kraja tjedna sam prodo svoj auto i ulažem sve u ovu dionicu. Samo da mi se posreci jednom u životu.
Hm, to je kao na pokeru "allin". U 90% slučajeva loše završi. Oprezno s time [undecid]
Dobro si napravio, pisma namjere to govore … [wink]
Koja pisma namjere? Gdje se to može pročitati? Usput, što znači niska vrijednost P/BV?
ne možeš p/Bv omjer gledati odvojeno od ostalih parametara.ja ga obično gledam sa p/S i pogledam kakav je ROE i ROA tj kako tvrtka zarađuje.
dalekovod je dobia neki poslic u bih, i jedini zbog toga nesto raste. Sta ce tek bit kad ingra objavi da je dobila posal u alžiru, kakav ce to tek bit skok.
Kupi na glasinu, prodaj na vijest.
Dakle kad se vijest objavi oni što su znali prije će prodati tebi i sličnima.
čitam knjige o dionicama i burzovnom trgovanju…ima puno informacija tako da se lagano privikam….
i što se tiče tih nekih pokazatelja,tko zna koliko su zapravo pouzdani….
čitam knjige o dionicama i burzovnom trgovanju…ima puno informacija tako da se lagano privikam….
i što se tiče tih nekih pokazatelja,tko zna koliko su zapravo pouzdani….
nisu pouzadi pouzdano ti kažem
dalekovod je dobia neki poslic u bih, i jedini zbog toga nesto raste. Sta ce tek bit kad ingra objavi da je dobila posal u alžiru, kakav ce to tek bit skok.
Kupi na glasinu, prodaj na vijest.
Dakle kad se vijest objavi oni što su znali prije će prodati tebi i sličnima.
[/quote]
Istina.. samo je u ovom slučaju vijest bila "završni pregovori" ! Što znači … ništa! 🙂
Sad da li je to patka … jer to ustvari ništa ne znači … ili stvarno imaju velike šanse dobiti taj posao. To ćemo tek vidjeti. Vijest bi bila da su DOBILI posao… ovako … je samo špekulacija, nagađenje, potencijalna patka… navlakuša…
Ovo nije druk ili nešto jer i ja bi volio da odleti dionica tamo gdje joj je i mjesto, a to je po meni bar 100 kn …
doduše ja sam kupovao po 40 kuna pa mi je svejedno sad .. ako malo sad i padne nije strašno.
Ako nisi na izvoru informacija ne preostaje ti ništa nego da kupiš i da se moliš da će dobiti posao.
Možda ubodeš.
može još jedna informacija molim vas.sad kad imam navedene dionice, da li je njih potrebno registrirati?
Naime, dobio sam poštom od skdd-a račun i pin. to se dobije pri svakom trgovanju dionica ili?
Hvala.
Potrebno je ishoditi ispravu o dionici koju ćeš tada indosamentom od prijašnjeg imatelja valjano prenijeti te onda proknjižiti pri skdd. Moraš voditi računa o neprekinutom nizu indosamenta, a što ćeš postići da na poleđini isprave o dionici budu upisani svi prijašnji imatelji (traži od brokera malo veću ispravu [lol] )
P.S.: ako je tvoje pitanje bilo ozbiljno onda se unaprijed ispričavam [thumbsup]
Dal se možda zna kada su završni pregovori oko posla u Alžiru? Dal se jos za neki posao pregovara? Samo da uspijem ubaciti lovu od auta na vrijeme u igru,nije puno al na 130 kuna(ako dođe ingra) vozim auto,a da nije na leasing:) Taman sljedece godine da se za rockas pocastim 🙂